Het gevecht

194 3 0
                                    

Keelin pov

Vlad liet mijn hand los. "Wilko...Wilko" dacht ik maar antwoorde niet. "Gideon...Gideon hoor mij" dacht ik. "Keelin ik hoor je" hoorde ik Gideon zeggen. "Waar moeten we heen?" dacht ik. "Je staat in een hele lange tunnel loop die uit en dan naar links de trap op" zei Gideon's stem. "Vlad kom mee" zei ik we we deden wat Gideon zei. "Nu naar rechts en dan de eerste links" zei Gideon. "Vega!" riep ik. "Vader!" riep Vlad. "We zijn hier" hoorde we. We rende op hun stemmen af. Ze zaten gevangen. "Daar zijn jullie" zei Vega. "Kijk uit voor..." zei Vega maar hij maakte zijn zin niet af. Vega wees achter ons. We draaide zich om en Vera kwam de hoek om gelopen. Ze was getransfomeerd. "Jullie?" zei ze kwaad. "Vera blij je te zien" zei ik. "Keelin kijk uit Nemezza heeft haar gehypnotiseerd" zei Vega. Vera liep met snelle passen op ons af. Ze hielt mijn vast met haar krachten. Ze was sterker geworden door Nemezza. "Vlad help" zei ik met weinig adem. Vlad rende naar Vera en greep haar vast. "Laat me los" zei ze en stribbelde tegen. "Je met haar bewustenloos krijgen" zei Roman. "Nooit" zei Vlad. "Het moet" zei Vega. Ik pakte een stok die een skalet vast hielt en sloeg hem tegen Vera aan. Vera viel bewustenloos en viel op de grond. "Ik weet het het is moeilijk" zei ik tegen Vlad. Het kasteel begon te schudden. "Juno help me met de oversteek" dacht ik. "Pak elkaars handen vast" zei Juno. "We moeten elkaars handen vasthouden" zei ik. "En Vera dan?" vroeg Vlad. "We moeten haar laten liggen Vlad" zei Roman. Vlad keek over zijn schouder naar haar. De grond begon weer te schudden. "Snel" zei ik. "Nime" zei Juno. "Nime" zei ik. "Ata" zei Juno. "Ata" zei ik. "Nel..." zei Juno. "Juno" zei ik. "Wat is er met haar?" vroeg Vega. "Ze is weg" zei ik. Vera stond op. "Oh nee" zei ik. Vera legte haar hand op haar hoofd. "Vera" zei Nemezza's stem. "Nega. Rimte. Elgee" zei Vera en ze verdween. "Wilko" dacht ik. "Keelin" zei Wilko. "Wilko het juweel red het juwee..." dacht ik door een schokgolf viel ik op de grond.

Wilko pov

Ik zat achter een boom en keek naar Nemezza. Ze was een ketting aan het betoveren. Vera verscheen naast haar. Ze was duizelig. "Lieverd wat is er?" vroeg ze. Vera gaf geen antwoord. Nemezza gaf bijna al haar krachten aan Vera. Vera was weer gezond. "Wilko red het juweel" zei Keelin. Gideon kwam aan lopen. "Ik leid haar af" zei hij. "Hé heks" zei hij. Ik rende naar Nemezza sprong omhoog greep de ketting en rende snel weer weg. De ketting gaf blauw licht.

Keelin pov

"Keelin klaar?" vroeg Juno. "Pak elkaars handen ook die van de President" zei ik. "Nime" zei ik. "Ata" zei ik. "Nelthe" zei ik en we waren in de geheime kamer. Wilko en Gideon waren er ook. "Hier Vega" zei Wilko en gaf Juno's ketting. "Eindelijk" zei hij. "Tieberius" zei Juno. "Ik haal je er uit" zei Vega. Vega deed een spreuk en daar verscheen Juno. "Eindelijk mijn lief" zei Juno. Wilko schraapte zijn keel. "En nu?" vroeg hij. "We kunnen niks meer. We zijn verslachen" zei de President. "Pordon mevrouw de President maar wij zijn nogsteeds de Nachtwacht en wij gaan Nemezza verslaan" zei Vlad. "Maar hoe?" vroeg de President. "Met de Mornia spreuk" zei ik. "Ja zo hebben wij haar ook verslagen" zei Juno. "Waar is de spreuk?" vroeg Wilko. "Ja ik zal hem pakken maar er word niet gelachen met mijn transformatie" zei Vega. Vega transfomeerde en iedereen lachten. "Ja haha lach maar" zei hij. "Vega ben jij een Fouwn?" vroeg Wilko. "Kijk die bokken pootjes" zei ik en wees naar zijn voeten. "Heel grappig" zei Vega. Iedereen was uitgelachen maar Roman floot en maakte een gebaar dat je op een blokfluit speelde. We moesten nog harde lachen. Vega keek Roman boos aan. "Sorry het is de spanning" zei hij. "Laat ze maar lachen je bent een mooie Fouwn" zei Juno. De horens op Vega's hoofd waren echt grappig. Vega deed een spreuk en de spreuk kwam te voor schijn. "Kom" zei ik tegen Vlad en Wilko.

We waren in het bos. We waren getransfomeerd. Nemezza was een reus geworden en Vera stond naast haar met haar rug naar de poort. We deden de spreuk. Eers zei ik de worden tegen Vlad toe tegen Wilko en dat zei ik het. Dat deden we 2 keer tot Nemezza Vlad aan viel. "De kindertje van de Nachtwacht" zei ze. Ze viel ons allemaal aan. Ik zat verstopt achter een boom. Wilko lag op de grond en op zijn enkel viel een steen. Vlad was achter een steen gegooit door haar spreuk. We zaten gevangen. De vuurde aanvals spreuken op mij. "Elfje ik kom je halen" zei ze met een zwaren stem omdat ze zo groot was. "Keelin een spreuk zodat ze even niet meer kan aanvallen" zei Juno. "Die is niet sterk genoeg" dacht ik. "Wel met z'n drieën" zei Juno. Juno en Gideon kwamen aan rennen. Ik knikte. Vega hiel de steen van Wilko af en Roman hielp Vlad. Gideon, Juno en ik deden de spreuk. Nemezza kon niet meer aan vallen. "Vera" riep ze.

Vera pov

Ik deed een spreuk tegen iedereen. Ik hielp Nemezza dor een spreuk door dat ze weer kon aanvallen. Ik teleporteerde naar Vlad en Roman. Ik stond achter ze en tikten op hun schouder. Ik wilde een spreuk doen maar Vlad deed met zijn vampier snelheid mij tegen een boom aan drukken. Ik stribbelde tegen. "Vera ik ben het" zei hij. Ik negeerde hem. Vlad kuste me. Ik wilde hem slaan maar mijn hand kon dat niet. De hypnose ging weg. Ik zag dat Roman naar ons keek. Vlad liet mijn lippen los en keek in mijn zwarte ogen. "W-wat is er gebeurt?" vroeg ik. "Vera" riep Nemezza. "Laat mij maar" zei ik tegen Vlad. Vlad knikte. Ik had nogsteeds Nemezza's krachten in me. Ik toverde me ook net zo groot als Nemezza. "Hé" zei ik. Nemezza keek me aan. Ik deed een aanvals spreuk op haar. Ze deinsde door mijn spreuk naar achteren. Ze deed een aanvals spreuk terug. Ik deed mijn handen voor mijn hoofd en schoof met mijn voeten langzaam weg. Ik schoof zo ver dat ik bijna over Keelin, Vega, Juno, Wilko en Gideon heen kwam. "Sorry" zei ik. Ik deed weer een spreuk op haar. Ik liep weer naar voren. Nemezza was woest. "Hoe komt dat je uit mijn hypnose bent?" vroeg ze kwaad. "Mijn liefde voor Vlad is sterker dan jou krachten" zei ik en keek naar Vlad. Hij glimlachte naar hem. Nemezza greep bij mijn keel met haar krachten. Ik kreeg bijna geen adem. Keelin en Juno deden een spreuk waardoor Nemezza me los liet. Ik viel om en lag bijna op Vlad en Roman. "Sorry" zei ik en stond weer op. Nemezza was terug aan het aanvallen op Keelin en Juno. Ik stond achter haar en greep haar ook bij haar keel. Ineens pakte Nemezza mijn arm en elektriciteit schok kwam uit haar hand en ging door mijn lichaam. Ik gaf haar het terug maar ze deed meer waardoor ik weer mijn eigen groten kreeg. Ze had al haar kracht uit me gehaald, we waren niet meer even sterk. Ik keek omhoog naar Nemezza. "Misschien moet ik jou niet aan pakken maar je vriendje" zei ze en keek naar Vlad. Ik keek naar Vlad. Ze zei een spreuk. "NEE!" gilde ik. Ik rende naar Vlad. Een groene straal ging richting Vlad. Ik rende naar hem en de spreuk klapte tegen mijn hoofd en knalde met een klap tegen de grond.

Dark Blood?!Where stories live. Discover now