Nemezza is mijn moeder!?

203 4 0
                                    

Vera pov

Ik sprong de struiken uit en rende naar Vega. Ik stond voor hun en ging door mijn knieën. "Wie is dat?" vroeg de President. "Wie ben jij?" vroeg ik aan eem man die krom liep. "Renvie en eh... ik zie dat.... dochter van koningin er is" zei hij met een rare stem. "Waar heeft hij het over?" vroeg Roman. Ik dacht aan dat boekje die Verliena en ik vonden. "Nemmeza is Vera en Verliena's moeder..moeder....moeder" galmde door mijn gedachten. "Ik weet niet waar je het over hebt" zei ik. Een man met een masker kwam op mij af. Ik schoof mijn voet onder een tak tilde snel mijn voet op pakte de tak en sloeg hem tegen hem aan. Hij viel op de grond. Ik pakte zijn speer en een andere bewaker rende ook op mij af en ik sloeg de speer tegen die van hem. Ik trapte zijwaards tegen zijn knielholte en hij zakte in elkaar en viel. "Koningin" zei Renvie. Revie kreeg een soort van stof in zijn hand hij gaf het aan een bewaker. Ik stond nog te vechten tegen een bewaker. Hij viel op de grond. "Vera achter je" riep Vega. Ik draaide me om en de bewaker blies dat stof in mijn gezicht. Ik zakte in elkaar en viel op de grond.

Ondertussen bij Keelin, Keelin pov

Ik was aan het lopen door het dorp. "Keelin!" riep een stem. "Keelin!" riep de stem weer. "Wie ben je?" vroeg ik. "Ik ben het Juno" zei de stem. Ik keek om me heen maar ik zag niemand. "Juno?" vroeg ik. "Ja. Keelin je moet me helpen. Sluit je ogen en tel met mij tot 3 in elfentaal" zei Juno's stem. Ik sloot mijn ogen. "Nime" zei Juno's stem. "Nime" zei ik. "Ata" zei ze. "Ata" zei ik. "Nelthe" zei ze. "Nelthe" zei ik. Ik opende mijn ogen en ineens stond ik in een soort van kasteel. "Waar ben ik?" vroeg ik. "Keelin je bent in het kasteel van Nemmeza" zei Juno's stem. "Loop door dan de trap op en dan naar links" zei Juno's stem. In deed wat ze zei. Ik liep tegen een skalet aan en schrok. "Kom naar boven" zei Juno. Ik liep langzaam door. Ik was boven en deed een hek open. "De poort der zielen?" vroeg ik. De poort zag er uit als een spiegel en achter het glas stond Nemmeza het haar rug naar mij toe. "Ja Nemmeza probeert te ontsnappen" zei Juno."Keelin wees voorzichtig" zei ze. "Waar ben je?" vroeg ik. "In de poort in mijn ketting" zei ze. Ik liep stil en langzaam naar de poort. "Leg je hand op mijn ketting" zei Juno. Ik legte snel mijn hand op Juno's ketting. "Nu kan je met je gedachten met je vrienden praten" zei ze. "Pak de voorwerpen" zei Juno. "En jij dan?" vroeg ik. "Maak je niet druk om mij Nemmeza mag niet ontsnappen" zei Juno. "Pak de voorwerpen" zei ze nogmaals. Ik knikte en keek links van de poort. Aan de poort hing een soort van skalet hand. In de hand lag Vega's voorwerp een fluitje. Ik pakte hem langzaam. Het fluitje viel een stukje en maakte herrie. Ik bleef stil in de hoop dat Nemeza me niet zou hooren. Ik pakte het fluitje maar de hand sloeg dicht. Nemmeza draaide zich om naar mij. "Renvie grijp die indringster" riep ze. Ik rukte mijn hand los en wilde weg rennen. Nemmeza had met haar magie het fluitje vast. Ik hielt hem stevig vast. Ik werd omgedraaid naar Nemmeza. Ik werd een soort van naar voren getrokken. Renvie kwam aan lopen. Ik rukte het fluitje los uit haar magie en rende naar de poort om er achter te schuilen. "Renvie grijp haar" zei Nemmeza. Renvie wilde mij pakken maar ik rende senl weg naar waar ik vandaan kwam. "Wachters grijp die elf" riep Nemmeza. Ik rende de trap af maar daar waren de bewakers. Ik rende wee naar boven maar daar was Renvie. Ik stond tegen de muur aan. "Keelin sluit je ogen" zei Juno. "Nime, Ata, Nelthe" zeiden we tegelijk. Ik stond weer in het dorp. Ik legten mijn hand als een hoek op mijn slaap.

"Wilko

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Wilko...Wilko hoor je me?" dacht ik. "Vlad....Vlad hoor mij alsjeblieft" dacht ik weer.

Wilko pov

"Keelin?" vroeg ik en keek in het rond. "Het is Nemmeza ze wilt ontsnappen" hoorden ik haar zeggen.

Vlad pov

Ik keek in het rond maar zag Keelin niet. "Ze heeft de voorwerpen van Vega en Roman. We moeten Vega en Roman waarschuwen en de president besche....." hoorden ik Keelin zeggen maar ze stopten.

Wilko pov

Keelin stopte in haar zin. "HELP!" riep ze.

Vlad pov

"HELP ME!" riep Keelin nog een keer. "Het dorp. Kom naar het drop" zei ze.

Wilko pov

Ik keek naar mijn armband die nog steeds in het water lag pakte hem op en deed hem om en rende richting het dorp.

Vlad pov

Ik deed mijn ring om transfomeerde en rende met vampier snelheid naar het drop.

Keelin pov

Ik rende naar de poort in het zuiden. Renvie kwam de hoek om. Ik stopte met rennen en draaide me om alleen de bewakers waten daar. Ik draaide me om naar Renvie. Renvie pakte me vast. "Laat haar los" zei Vlad die aan was komen rennen. "Inderdaad laat haar gaan" zei Wilko. "Oeh de Nachtwacht" zei Renvie en liet mij los. Ik ging tussen Vlad en Wilko staan. Ik transfomeerden. "Koningin had...gelijk" zei hij en liet het fluitje zien. "Het voorwerp van Vega" zei Wilko. Ik greep naar mijn riem en het fluitje was inderdaad weg. "Kom op terug sturen" zei Vlad. "Ad Inferos" zei ik alleen onze voorwerpen deden het niet mee. "Oh oh kapot" zei Renvie. Renvie en de bewakers rende weg en waren verdwenen. "We moeten Vega en Roman waarschuwen. Nemmeza wilt met hun voorwerpen ontsnappen" zei ik. "En de President komt zo" zei Wilko. "Ik ga ze waarschuwen" zei Vlad. We knikte en Vlad rende weg.

Vlad pov

Ik rende naar de poort. Ineens werd mijn voet vast gegrepen door een tak. Ik stond stil. Mijn andere voet werd ook vast gegrepen en ze troken we onderuit waardoor ik met mijn rug op de grond viel. Ik hoesten. Een andere grotere tak viel op mij.

Dark Blood?!Where stories live. Discover now