Wie is de Draak en een nieuwe look?

180 6 0
                                    

Keelin pov

Ik was een brouwsel aan het maken. Ik hoorden de deur. "Jongens iets vergeten?" vroeg ik. "Dat zijn de jongens niet" zei Vega. Ik keek naar links naar de deur. "Vera?" vroeg ik. "Waar was je de hele tijd?" vroeg ik. Vera keek me droog aan en zei niks. "Ik denk niet dat dat Vera is Keelin" zei Vega. Ik keek naar Vera die nu voor me stond met haar rug naar me toe. "Brandmorder" zei ik. Ze draaide zich om naar mij en haar ogen waren zo wat van vuur. "Waar is mijn ei?" vroeg ze met een rare stem. Ik keek naar het bakje waar het ei in zat en toen naar Vera. "Ik heb zo lang gewacht" zei ze en liep naar voren. Ik pakte de bak. "Het ei blijft hier" zei ik. "Dacht je dat echt?" vroeg ze en lachten. "Brandmorder" zei Vega. Vera keek naar Vega. "Ik ben Vega ook wel bekent als de drakenmeester" zei hij. Vera haalde adem en blies vuur op Vega. "Nee!" riep ik en zette de bak op de tafel. Vera pakte het ei. "Tada" zei ze en hielt het ei omhoog. Ik wilde het terug pakken maar ze duwde met volle kracht me op de grond.

 Vlad pov

Wilko en ik liep door het dorp. "En?" vroeg ik. Wilko schudde nee. "En nu?" vroeg ik. "Hey hebben jullie het druk?" vroeg Sasha. "Ja een beetje" zei Wilko. "Nou ik moet alles alleen doen" zei Sasha. "Hoezo je hebt Helena en Vera toch?" vroeg ik. "Nou tante is iets halen 2 dorpen verder en Vera doet echt raar" zei ze. "Hoezo?" vroeg Wilko. "Het lijkt net of ze al de hele dag naar iets aan het zoeken is" zei ze. Wilko en ik keken elkaar aan en rende naar de geheime kamer. Sasha riep nog iets maar dat hoorde ik niet meer.  We rende naar de geheime kamer. Keelin lag op de grond. "Keelin!" zei Wilko hard en knielde naast Keelin. Ik liep door naar Vega. In het boek van Vega zat een gaf en het hele boek was zwart. "Vera" zei ik en keek over mijn schouder naar Wilko. Wilko keek me aan. "Hmmmm" hoorde ik. "Hm hum hum ham hmm" hoorde ik weer. Ik keek naar de boeken kast en in zag op een kastje een boekje soort van springen. Ik liep er heen en pakte het boek op. Ik sloeg hem open en Vega stond er in. "Vega je leeft nog" zei ik. "Kuch kuch, ja ik kon net op tijd naar een ander boek vluchten. Kuch kuch" zei Vega. Keelin kwam weer bij. Ze greep naar haar hoofd. "Ze was hier" zei ze. "Wie?" vroeg Wilko. "Brandmorder" zei Keelin. "Weet je ook wie het is?" vroeg ik. "Ja, Vera en ze heeft het ei" zei Keelin. Ik keek verschrikt naar Keelin. Ik stond in schok. "Kom achter haar aan" zei Wilko. Ik klapte het boek dicht legde hem terug en we rende naar buiten. We stonden op het trappetje voor de deur van de herberg. "Waar gaan we zoeken?" vroeg Keelin. Wilko stond helemaal stil. "Wilko?" vroeg ik. "Kom mee" zei hij. We rende naar de poort. Cooper liepen we tegen het lijf. "Hey Coop, heb je Vera gezien?" vroeg Keelin. "Ja ze liep in de richtig van de oude ruïne" zei hij. Keelin knikte en we rende daar heen.

We stonden voor de ingang van de oude ruïne. We transformeerden en we liepen naar binnen. "Eindelijk" hoorde we Vera met een vreemde stem zeggen. We hoorde haar vuur spuwen. We stonden met z'n drieën voor de ingang van de kamer waar ze in stond. Op een paar stenen lag het ei. Vera spuwden nog een keer vuur. "Nog 1 keer het dan is het gedaan" zei ik. "Ik heb een ideetje. Met dit brouwsel kunnen we Brandmorder verslaan. Alleen heb ik het ei nodig" zei Keelin. "Ik zorg voor afleiding" zei Wilko. Ik knikte en Keelin ook. Wilko liep naar Vera. Vera wilde net spuwen maar Wilko onderbrak haar. "Brandmorder" zei hij. Vera keek naar Wilko. "Je kunt nergens meer heen" zei hij. "Dacht je dat echt" zei ze en spuwde vuur naar Wilko. Wilko sprong op zij. Wilko keek naar de stenen. Vera keek ook. Het ei was weg. "Waar is mijn ei" zei ze boos. Wilko liep naar Vera. Vera pakte hem bij zijn keel en hielt hem tegen de muur aan omhoog. Ik werd zichtbaar bij Keelin en pakte het ei uit mijn broekzak. "Pas op het is heet" zei ik terwijl ik hem omhoog gooide in kleine stukjes. Keelin pakte hem en goot haar brouwsel over het ei heen. "WAAR IS MIJN EI" zei Vera nogmaals. "We hebben het" zei Keelin en hielt het ei omhoog.  Vera liet Wilko los en liep met snelle passen naar Keelin en griste het ei uit haar hand. Ze legde het ei weer op de steen en ze spuwde als laatste vuur. Er kwam een oranje laag om het ei. Vera deed haar hoofd omhoog en haar mond open. Brandmorder's schaduw kwam uit Vera en Vera viel op de grond. Ik wilde naar haar toe rennen maar Wilko hielt me tegen. "Bijna" zei Keelin. Brandmorder ging nu in het ei. Keelin sprak een spreuk uit. Ik rende naar Vera. "Yes gelukt" zei ze. Wilko en ik keken naar Keelin. "Ja ik moet een spreuk uitspreken om het brouwsel te activeren" zei ze. Ineens begon het ei te springen. "Zullen we het snel terug sturen?" vroeg Keelin. Wilko en ik stonden op. "Ad Inferos" zei Keelin en we stuurde het ei weg. Ik liep weer naar Vera. "Wat is er gebeurt?" vroeg ze. "Brandmorder zat in je" zei Wilko. Vera keek Wilko raar aan. "Laat maar" zei Keelin. "We gaan" zei ik en hielp Vera overeind.

Vera pov

Ik was van plan om mijn transformatie look te veranderen omdat alleen mijn ogen veranderen en niks anders. Liep naar de geheime kamer. "He Vera" zei Vega. "Hoi" zei ik. Vlad zat te lezen op de bank. Ik transformeerde. "Wat ga je doen?" vroeg Vega. "Ik ga mijn look veranderen" zei ik. Ik pakte een tas en zocht er in. Ik pakte er iets uit en ineens stond Vlad naast me. "Ik schrok" zei ik. Vlad glimlachte. Ik had zwarte haar verf vast. Ik maakte het ronde doosje open. "Wat is dat?" vroeg Vlad. "Haar verf" zei ik. Vlad zei niks. Ik maakte mijn look anders. Toen ik klaar was moest ik alleen nog een spreuk uitspreken. "Klaar" zei ik. Vlad keek naar me. Ik had mijn haar steil en er zaten zwarte plukken in, ik had de zelfde wimpers als Keelin alleen waren het zwarte veren en ik had zwarte nagels. "Cool" zei Vlad. "Dus dit word voortaam je transfomatie look?" vroeg Vega. "Jep" zei ik. Ik transfomeerden terug. "Vlad Vera kunnen jullie helpen?" hoorde we Helena roepen. "Kom" zei Vlad en pakte mijn middel.

Dark Blood?!Where stories live. Discover now