De Goblin

149 0 2
                                    

Vera pov

Ik hoord een telefoon. Ik rende de hoek om en botste tegen Wilko aan. "Keelin ze..". "Kom we moeten naar Vlad" onderbrak Wilko me. Wilko deed Keelin's telefoon in zijn zak en rende weg. Ik rende achter hem aan. We liepen de geheime kamer in. Vladimir was er al. "Keelin ze is verdwenen" zei Wilko. "Wat maar hoe?" vroeg Vega. Wilko keek me aan. "Ik eh.." zei ik. "Vera waar is ze" zei Vega. "Keelin en ik hoorde en zagen wat dus gingen we er achter aan. Ik was door iets anders afgeleid en toen ik me om draaide was Keelin weg gerent" legte ik uit. "Kan Keelin nu in de onderwereld zijn?" vroeg Vlad. "Ja dat kan" zei Vega. "Nou dan ga wij er ook heen" zei Wilko en wilde weg lopen. "WACHT" zei Vega. "Sins wanneer denk de Nacbteacht niet meer na. Als jullie eens gaan patueren vannacht". Wilko, Vlad en ik keken elkaar aan.

Het was nacht we liepen met z'n 3en door het dorp. We kamen allemaal bij elkaar in een steeg. "En?" vroeg Vlad. Wilko schudden zijn hoofd en ik ook. Ineens hoorde we iets op et plein. "Transfomeer" zei Vlad. We transfomerde en rende naar het plein. Een gedaante in een lange zwarte mantel met een kap op rende over het plein met een zak vol koper. Vlad rende op vampiersnelheid en haalde hem in. "Niet zo snel makker" zei Vlad en ging voor me staan. De gedaante wilde naar achteren rennen maar daar stond ik. "Boe" zei ik. Wilko sprong op de gedaante. Hij liet zijn zak met koper vallen. Wilko lag op hem. "Keelin?" vroeg Wilko toen hij haar kap af deed. Ik hielp Keelin met opstaan. "Kom je moet weg" zei Wilko en raapte alle koper dingen op. Cooper kwam aan rijden. Keelin rende weg en Vlad werd ontzichtbaar. Ik deed een spreuk zodat ik hoog kon springen en sprong op het dak. "Keelin!" riep Wilko. "Snel transfomeer teug naar mens" zei Vlad die ontzichtbaar was. Cooper stopte zijn auto. "Kijk eens aan de worsten dief oeh en ook koper dief" zei Cooper. "Nee het is een misverstand" zei Wilko. "Mee komen" zei Cooper en trok Wilko zijn kantoor in. Na een minuur was het stil. Vlad werd niet meer zichtbaar dus waarschijnlijk was hij achter Keelin aan. Ik sprong van het dak af. Ik lande door mijn knieën en met 1 hand op de grond. Ik kwam omhoog en keek om me heen. Ik liep een steeg je in. Ik voelde waar Vlad was. Ineens kreeg ik heel veel pijn.

Vlad pov

Ik rende naar Keelin op vampiersnelheid. Ik stopte voor haar. "Rustig" zei ik en hielt haar tegen. Keelin wilde weg rennen. "Hé vertel" zei ik en pakte haar bij der schouders. "Het is die armband ik kan er niks aan doen" zei ze. "Krijg je hem niet af?" vroeg ik. "Nee dat gaat niet" zei ze. Ineens keer ze super veel pijn. De Gonlin kwam het steeg je in gelopen. Hij gooide een armband naar me toe maar ik ontweek hem. Hij gooide nog een keer maar ik ving hem. "Kom mee elf" zei de Goblin en liep weg. Ik keek naar de armband en rende de steeg uit. Ze waren weg. Ik ging naar de geheime kamer en vertelde het hele verhaal en liet de armband zien. "Vega wat staat op deze armband?" vroeg ik. Ik liet hem zien. "Das een hele oude taal" zei hij. "Eh, keer mij om...." zei hij maar ik onderbrak hem. "Keer mij om" zei ik en draaide de armband om. "Nee sukkel de spreuk" zei hij. "Oh juist" zei ik. "Zeg me na. Ouknim oerom ontoenom oenoem" zei hij. "Ouknim" zei ik en daarna wist ik het niet meer. "Ik kan het niet" zei ik. "Je moet laat zien dat jij de oudste bent" zei hij. "Oké zeg nog eens" zei ik. Vega zei het opnieuw. "Gelukt" zei ik en ik had het met mijn telefoon opgenomen. Vega zuchten. "Trouwens waar is Vera?" vroeg Vega. "Hoezo?" vroeg ik. "Je heb over Keelin en Wilko verteld maar waar is Vera?" zei Vega. "Ik denk dat ze boven is op haar kamer is" zei ik.

De volgende dag ging ik naar Cooper om Wilko te bevrijden. Alleen de cel was leeg. Het leek net of er gevochten was. Er zat een voetafsruk op de grond. Ik maakte er een foto van. Cooper kwam er aan dus maakte ik me ontzichtbaar. "Ik heb ontbijt voor je" zei Cooper. Cooper keek in de cel gooide het zakje op de grond. "WILKO!" riep hij boos en rende naar buiten. Ik werd weer zichtbaar en ging naar Vega. "Wat kan het zijn?" vroeg ik en liet de foto zien. "Geen idee ik denk paarden strond" zei hij. "Ben je nu ook een strond kenner?" vroeg ik. "Nee zie je die bleke stukjes dat ik haver dat eten paarden" zei Vega. "Waarom zou de Goblin in de paarden stallen zitten?" vroeg ik. "Waar zou een vijand zitten waar de vijand hem het minst verwacht" zei hij. Ik ging naar de paardenstallen. Ik deed de deur open en zag Wilko, Keelin en Vera vast gebonden op een stobaal zitten. Ze schudden alle 3 hun hoofden. Ik liep toch langzaam naar hun toe. Ineen werd er een net met look op me gegooit.

Vera pov

Vlad lag op de grond. De Goblin ging naast Vlad staan. "Kijk eens de vampier en kijk eens" zei hij en pakte een armband. Wilko maakte zich los en rende op de Goblin af. De Goblin deed een spreuk waardoor Wilko veel pijn kreeg. Ik kreeg het doek die voor mijn mond zat los. "Vlad laat dit niet gebeuren" riep ik. Keelin en ik schopte de tafel om. De Goblin keek naar ons. "Niet zo opstuimig zijn. In de onderwereld weten ze wel raad met opstuimige Elfjes en Demontjes. Hier een voorproefje" zei hij en hij deed iets met zijn handen. Wilko had geen pijn meer. Keelin en ik kregen zo veel pijn. Ik was ineens los en kronkelde op de grond van de pijn. Keelin en ik moetsen huilen van de pijn. Ineens hadden we geen pijn meer. Ik keek omhoog. Vlad had een armband om de arm van de Goblin de gaan. Ik lachten. "Ik haat look maar van jullie moeten ze afblijven" zei Vlad. Vlad maakte mij beter los en Wilko en Wilko Keelin. Ik gaf Vlad een knuffel. De Goblin wilde weg lopen. "Hier blijven. En zit" zei Vlad streng. "Hoe krijgen we de armbanden af?" vroeg Keelin. Vlad pate zijn mobiel. Hij speelde het fragment van Vega af. De armbanden vielen op de grond. Keelin gaf Wilko een knuffel en toen Vlad. "Huh hij is weg" zei ze. We keken naar de plek waar de Goblin zat. Er lag alleen een kopere armband. "Kom transfomeer en zoeken" zei Vlad. We transfomeerden en we rende de paardenstal uit. Ik gritste de armband van de grond. We liepen in het bos. "Kan je hem ruiken?" vroeg Vladimir aan Wilko. Wilko snoof. Keelin voelden. "Daar" zei ze. We liepen achter Keelin aan. De Goblin stond achter een boom "Gevonden" zei Vlad en ging naast de boom staan. De Goblin schrok. "Boe" zei Wilko vanaf boven. Hij schrok weer. "Zo" zei ik en deed de armband om de Goblin's zijn arm. Hij liep weg. "Hier komen" zei ik. Vlad, Keelin en Wilko gingen alvast staan om het weg te sturen. "Het was niet persoonlijk hoor Elfje en Demontje. Ik ben fan van jullie groepje" zei hij. "Jij gaat naar de onderwereld en dat is wel persoonlijk" zei Keelin. "Ad Inferos" zei ze en de Goblin verdween.

Keelin, Vlad en ik zaten in ons woonkamertje. "Zo dat was dat" zei Keelin. "Waar blijft Wilko zo lang duurt het toch niet om naar de slager te gaan" zei ik. Vlad kinkte en wilde net een slok van zijn tomatensap drinken toen opeens heel hard de deur open ging. "Vrijheid blijheid" zei Wilko. Vlad knoeide bijna met zijn sap. Wilko had een zak bij zich. "En hoe was het?" vroeg Keelin. "Ik moest de worsten terug betalen van Cooper de slager was nog boos tot ik" zei hij en gooide zijn zak leeg op de tafel. "zijn hele vooraard kocht". "Wat heb je al die worsten gekocht?" vroeg Keelin. "Ja" zei Wilko en nam een hap. "Dit zijn de lekkerste worsten die ik ooit heb geproeft" zei hij met volle mond. Keelin, Vlad en ik moesten lachten.

Ja de trailer van de nieuwe film staat op YouTube nog niet gezien hier is hij:

Ik hoop dat hij ook in Nederland komt

Dark Blood?!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu