Wat nu?

176 1 0
                                    

Keelin pov

Wilko en ik rende naar de poort en zagen Vlad staan. "Wat sta jij nou te niksen?" vroeg Wilko. "Te niksen? Ik werd aangevallen" zei Vlad geïrriteerd. "Waardoor?" vroeg ik. "Door eh...takken" zei hij en keek naar de boom achter hem. "Eh oké kom mee" zei Keelin. We rende naar de poort. De poort ging dicht en niemand was er. "Vega!" riep ik. "Vader!" riep Vlad. "Ze zijn ontvoerd door een raar mannetje met de president en dat blonde meisje" zei Gideon die mank liep en op zijn toverstaf leunde. "Vera ook?" vroeg Vlad verbaast. "Alles is verloren" zei Gideon. Wilko, Vlad en ik keken elkaar aan.

Vera pov

We waren in het kasteel van Nemezza. Vega en Roman stonden voor de poort en werden vast gehouden. "77 jaar. 77 jaar zit ik hier opgeloten!" zei Nemezza. "Wat wil je van ons?" vroeg Vega. "Ik wil dat jullie toe kijken hoe ik ontsnap en ik zal wraak nemen op jullie en jullie een pijnlijke dood geven" zei Nemezza. "Renvie de voorwerpen" zei Nemezza. "Sukkels....letten niet goed op" zei Renvie en liep het fluitje van Vega en de ring van Roman zien. Vega voelde in zijn zak en Roman keek naar zijn handen. Renvie schoof  de ring een klein stukje over de skalet vinger en aan de andere kant legte hij het fluitje van Vega er in. Nemezza hing de ketting van Juno aan de poort bij haar. "Juno waar is ze?" vroeg Vega. "Aah zo gehecht aan je vriendinnetje" zei Nemezza. De president werd naar voren gebracht en op de grond gezet. "Mevrouw de President. Laad deze voorwerpen op" zei Nemezza. "Nooit" zei de President. Nemezza deed het haar toverkracht bij de President haar keel vast pakken. "Laat mijn haar kleine ziel door breken en laat mijn worden uit haar mond komen" zei Nemezza. Nemezza zie de spreuk die de president herhaalde. De president hielt haar hand op met het teken naar voren en goud licht kwam uit het teken. De voorwerpen gaven blauwe licht. Nemezza liet de president vallen en het glas vor de poort brak. Nemezza was vrij en liep de poort uit. "Eindelijk" zei ze.

Keelin pov

"Dus ze zijn in het kasteel van Nemmeza" zei Vlad. "Eenig idee waar?" vroeg Wilko. "Nee alleen dat hij niet in deze wereld staat" zei ik. "We moeten naar de Hoge Raat" zei Gideon en liep naar de poort met zijn toverstok als andersteuning. Gideon ruchten zijn stok op de poort. "Potentie Sesamhe" zei hij maar het lukte niet. "Ik vrees dat we het alleen moeten doen" zei Wilko. "De Moria spreuk" zei ik. "Die had haar toen ook verslagen" vulde ik aan. "Laten we hem gaan zoeken in het boek van Vega" zei Vlad. We liepen weg. "Is dat jullie plan" zei Gideon. We bleven alle 3 staan en keken hem aan. "De geweldige Nachtwacht wilt een spreuk zoeken terwijl hun voorwerpen het niet doen" zei hij. "Heb jij een beter idee?" vroeg Wilko. Gideon zei niks. "Als dit slecht af loopt dan eindig ik mijn leven met jullie" zei Vlad. "Wij zijn nogsteeds de Nachtwacht" zei Wilko en strekte zijn arm en maakte een vuist. "De Nachtwacht" zei ik en legte mijn vuist tegen die van Wilko. "De Nachtwacht" zei Vlad en legte zijn vuist tegen die van ons. We rende weg. "Wacht op mij" riep Gideon.

Vera pov

Ik werd naar voren gebracht en de bewakers duwden me op de grond. Ik zat op mijn knieën op de grond. Met een gebochen rug keek ik omhoog om naar Nemezza te kijken. "Kijk eens aan mijn lieftallige dochter" zei ze. "Jij zal nooit mijn moeder zijn" zei ik met mijn tanden op elkaar. "Spijtig maar helaas ben ik het toch" zei ze. Ik rukte mij los en stond snel op en wilde een spreuk doen maar Nemezza deed een spreuk op mij waar door ik naar achteren vloog. Ik knalde tegen de muur gleed naar beneden. Ik stond weer op rende naar Nemezza. Ik sprong over Vega en Roman. Ik lande naast Nemezza. Nemezza draaide me om en ze deed een spreuk op mij. Een kleine schokgolf dijnste tegen mijn hoofd. Ik deed mijn hoofd heel snel naar achteren en toen naar voren.

Vega pov

Vera was onder hypnose. "Zo ken ik je weer" zei Nemezza. "Vera sluit hem op" zei ze en wees naar ons. We liepen naar de kerker. Vera sloot ons op. "Vera verzet je tegen haar" zei ik. "En waarom zou ik" zei ze. "Je vrienden helpen je" zei ik. "Welke vrienden?" vroeg ze met een smerige grijns. Ze ging met haar lange zwarte nagel over het tralies. Ze draaide zich om. Ik zag de ring van Vlad aan haar hand. "Kijk naar je ring die heb je van Vlad. Wil je dan niet bij hem zijn?" vroeg ik. Vera stopte met lopen keek over haar schouder naar ons. Ze tilde haar hand op en keek naar haar ring. Ze liep door en negeerde me.

Keelin pov

We zochten tussen de boeken van Vega naar de Moria spreuk. "Waar is het?" mompelde ik. "Hé" zei Gideon. "Heb je hem gevonden?" vroeg Wilko. "Nee maar wel een atlas van de werelden" zei hij en legte het boek op tafel. Hij opende het boek. "Zo kunnen we de President, Vega en Roman vinden" zei hij. "Maar het boek is leeg" zei Wilko. "Alleen Magieërs kunnen de kaarten te voor schijn toveren" zei hij. Gideon deed een spreuk maar het hielp niet. "Blijk baar niet door gochelaars" zei Wilko en zocht verder. Gideon deed nog een spreuk en de kaart kwam te voor schijn. "Kijk daar zijn ze" zei hij. Op de kaart zag je 3 namen in het magiese taal staan. "En hoe komen we daar?" vroeg Vlad. "Niet te veel zwarte magie" zei Gideon. "Wacht ik kan er komen. Juno heeft me al een keer daar heen gebracht" zei ik. "Heb je Juno ontmoet?" vroeg Wilko. "Lang verhaal" zei ik. "Ik ga proberen om contact met haar te krijgen" zei ik en liep naar de achterkant van de bank. "Juno. Juno. Juno hoor mijn alsjeblief" dacht ik. "Het lukt niet" zei ik met tranen in mijn ogen. Vlad liep naar mij toe en pakte mijn hand. "Het lukt je wel. Jij kan dit" zei hij. Ik knikte. "Juno. Juno" dacht ik weer. "Keelin" zei ze. "Daar is ze" zei ik. "Help me met de overgang" dacht ik. "Haast je het kasteel staat op instorten" zei Juno. "Nime" zei ik. "Ata" zei ik. "Nelthe" zei ik. Ik opende mijn ogen en Vlad en ik waren in het kasteel. "Ik ben mee" zei Vlad. "Ik denk omdat we elkaar vast hielden" zei ik.

Dark Blood?!Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang