De Draak

193 6 0
                                    

Vera pov

Remco deed de deur achter me dicht. "Laat maar zien" zei hij. Ik zette het kistje op de tafel. "Dit is het" zei ik. Hij bekeek het kistje heel goed. "Hmm dit heb ik nog nooit gezien" zei hij. Ik keek ook naar het kistje. "Mag ik het hebben?" vroeg hij. "Ja hoor" zei ik. "Voor hoeveel wil je het hebben?" vroeg hij. "Voor niks je mag het gewoon hebben" zei ik. Ik stond op en liep naar de deur. "Dankje wel Vera" zei Remco. "Graag gedaan" zei ik. Hij sloot de deur en ik liep terug. Helena kwam naar buiten. "Hier Vera zet ik even bij het vuilnis" zei ze. Helena had de prullenbak vast. Ik pakte het aan en Helena liep weer terug naar binnen. Ik liep een steegje in waar we het vuilnis bewaarde voor de vuilniswagen. Ik zette de prullenbak er bij. Ineens blies een koude windvlaag door mijn haar. Er liep een koude rilling over me rug. Ik zag een schaduw op de muur. Ik keek naar de schaduw. Het had een rare vorm. De schaduw vloog zowat over me heen. Ik keek omhoog en draaide niet mee. De schaduw ging door mijn mond mijn lichaam in. Ik zakte in elkaar en lag op de grond.

Keelin pov

Ik was wat glazen aan het afdrogen aan de bar. Ik zette ze op de kop op de bar. Cooper kwam binnen. "Hoi Coop, koffie?" vroeg ik. "Ja" zie Cooper en ging aan de bar zitten. Ik gaf hem koffie en ging verder met de glazen. Vlad kwam binnen gelopen en achter hem kwam Remco. Sasha stond achter me. Copper had zijn koffie op betaalde en liep weg. Remco ging op Coopers plaats zitten. Remco zette een kistje op de bar. "Wat is dat?" vroeg Sasha. "Niks" zei Remco en sloeg snel de deksel dicht. "Wat is er?" vroeg ik. "Remco wilt zijn zijn schat niet met ons delen" zei Sasha. Remco keek ons aan. Sasha pakte heel snel het kistje. Remco boog over de bar om hem terug te pakken. "Een steen?" vroeg Sasha. "Mag ik?" vroeg ik. Sasha gaf me het kistje. Ik pakte de steen en voelde iets ouds iets heel ouds. Remco pakte hem snel van mijn af. "Waar heb je die gevonden?" vroeg ik. "Vera gaf het me" zei hij. "Vera?" vroeg Vlad. Ik en Vlad keken elkaar aan. "Ik ga" zei Remco en liep weg. "Kom" zei ik en we liepen naar de geheime kamer. "Vega" zei ik toen we binnen waren. "Ja" zei Vega. "Een hele oude steen, zwarte steen met bruine strepen" zei ik. "Voelde je oudheid?" vroeg Vega. Ik knikte. "ga die steen zoeken, zo heb ik geen bewijs" zei Vega. We knikte en liepen weg. "Ik ga met Remco praten" zei ik. "Zoek jij Wilko?" vroeg ik. Vlad knikte. Ik rende naar het huis van Remco. Ik stopte op tijd met rennen want Remco kwam uit zijn huis. Ik bukte en bleef om de hoek staan. Remco verdween om een hoek en ik liep naar zijn deur. Zijn deur zat niet op slot. Ik duwde hem open en liep snel naar binnen. Ik zocht overal maar ik vond niks. Ik stond op en draaide me om en ineens stonden Remco en Cooper achter me. "Eh dit is niet wat het lijk" zei ik. Cooper pakte me en begeleide naar zijn jeep. "Ik wilde die steen alleen maar even lenen" zei ik. "Ik ga je aangeven" zei Remco. "Dat ga je niet" zei Cooper en reed weg.

Vlad pov

Keelin was weg en ik ging Wilko zoeken. Ineens zag ik iemand in de steeg liggen. Ik liep met snelle passen naar de steeg, "Vera!" zei ik en knielde naast haar. "Vera?" vroeg ik en legde mijn hand op haar schouder. Ze lag op haar rechter zij. Ze opende haar ogen. "Gaat het?" vroeg ik. Ze ging recht op zitten. "Ja hoor" zei ze. Ik hielp haar opstaan en Vera liep met de lege prullenbak weer naar binnen. Ik rende verder om Wilko te zoeken. Ik vond Wilko en we liepen naar de herberg.

Keelin pov

"En wat nu?" vroeg Cooper aan me. Ik zat voor hem aan zijn bureau. "Eh sorry" zei ik. Remco kwam binnen. "Het is niet alleen inbraak ook vernieling" zei hij. "Hoe bedoel je?" vroeg ik. "Mond dingt dief" zei Remco. "Zelf je mond dicht houden Remco" zei Cooper. "Wat is er gebuurt?" vroeg Cooper. Remco zette het kistje op tafel. Hij was helemaal gesmolten. "Wat is dat?" vroeg Cooper. "Dat is het kistje waar de steen in zat" zei Remco. "En dat heeft zij gedaan" zei Remco en wees naar mij. "Maar" zei ik maar Cooper onderbrak me. "Dat kan niet want Keelin is al de hele tijd bij mij" zei Cooper. "Remco ga zitten" zei Cooper. "Keelin je mag gaan" zei hij er achteraan. "Je laat haar toch niet gaan?" vroeg Remco. "He ik bepaal wie blijft en wie gaat" zei Cooper. Ik rende naar buiten naar de geheime kamer. Vlad en Wilko stonden daar. "Het is niet gelukt" zei ik. "Kom we moeten de steen zoeken" zei ik. Vlad en Wilko begonnen ineens te lachen. "Wat lachen jullie nou?" vroeg ik. "Sorry Keelin ik kon het niet laten" zei Vlad en pakte iets uit zijn zak. Hij gaf mij de steen? "Hoe kom je daar nou aan?" vroeg ik. "Ik wist dat je hulp nodig had en ik heb je geholpen" legde Vlad uit. "Maar waarom heb je het kistje gesmolten?" vroeg ik. Vlad keek me raar aan. "Hoe bedoel je?" vroeg hij. "Remco liet het kistje bij Cooper zien en hij was gesmolten" zei ik. "Dat heb ik niet gedaan" zei Vlad. "Maar ik wel" zei Vega. Ik keek naar Vega. "Wat je daar in je hand hebt Keelin is geen gewoonen steen" zei Vega. "Het is een draken ei" zei Vega. Ik keek naar de steen. "Maar van wie is dit ei dan?" vroeg Vlad. "Ik denk van dit schatje" zei Wilko. "Inderdaad Brandmorder" zei Vega. "En waar kunnen we haar vinden?" vroeg Wilko. "Dat moeten jullie uit vinden" zei Vega. "Dus als ik hier goed lees wilt ze herboren worden door het ei?" vroeg Vlad. Vega knikte. "Kom dan gaan we zoeken" zei Wilko. "Ga je niet mee?" vroeg Vlad aan mij. "Ik heb nog wat te doen" zei ik. Vlad en Wilko liepen weg.

Dark Blood?!Where stories live. Discover now