Het kasteel

122 2 2
                                    

Vera pov

We liepen door de stad. Er liepen overal varkens, ganzen, honden, katten, kippen en zelfs ratten. Iedereen gooide alles op de straten. Keelin en ik liepen snel verder. We kwamen op een plein. Om het kateel zelf zat nog een muur met nog een poort en voor die poort stonden 6 wachters. "Oké we kunnen dit" zei ik. We liepen naar de poort. "Namen" zei een wachter. "Fleur en Veerle" zei Keelin weer. En het ging presies het zelfde. We mochten naar binnen. "Omg we zijn binnen" zei ik.

Vlad pov

"Dat komt omdat we nieuw zijn" zei ik snel. De wachters keken elkaar aan. "Goed" zei een wachter en liep weg. Na een paar minuten kwam hij terug. "Jullie mogen naar binnen. Ga naar het kasteel die heeft nog wachters nodig" zei de wachter. We knikte en liepen naar binnen. "Gino en Vino? Serieus Fifi" zei ik. "Ja sorry hoor vleermuis ik moet wat verzinnen" zei Wilko. We liepen door naar het kasteel. "Zou Keelin en Vera zijn gelukt?" vroeg Wilko. "Ik denk het wel kijk maar" zei ik en wees naar de poort van het kasteel. We zagen Keelin en Vera naar binnen lopen. "Hé jullie daar hier komen!" riep een wachter. We keken naar de wachter hij kwam op ons afgelopen.

Vera pov

We liepen het kasteel in. "Gelukt" zei ik blij en we gaven elkaar een knuffel. De hal was zo groot en mooi. Onze hakken van onze hakkenlaarzjes glamde door de hal heen. Boven aan het plafon kwam een enorme kroonluchter naar beneden. "Wat is het hier mooi" zei Keelin en haar stem galmde. We keken onze ogen uit. Een dienstmeisje kwam naar ons toe gelopen. "Zijn jullie nieuw?" vroeg ze. "Ja we zijn Fleur en Veerle" zei Keelin. "Goed kom maar mee naar de bibliotheek de boeken moeten afgestoft worden" zei ze en we liepen achter haar aan. "Mooi want daar moeten we zijn" fluisterde ik in Keelin's oor. In een lange gang kwam ineens de koning aan gelopen. "Goededag Uwehoogheid" zei het dienstmeisje en boog. Ik keek Keelin aan en wij bogen ook. De koning keek mij strak aan. Ik slikte maar hij liep gelukkig door. We liepen verder naar de bibliotheek. "Hier is het succes damens" zei het dienstmeisje en liep weg. "Goed nu kunnen we onze gang gaan" zei ik. We gingen de kasten af en zochten. Ik blies wat stof van een plank. Het stof kwam in mijn gezicht. Ik hoeste. "Er moet inderdaad schoengemaakt worden" zei Keelin. We zochten verder. Ineens zag ik een boek dieper de kast in staan dan de andere boeken. "Keelin kijk" zei ik. Ik pakte het boek maar hij kwam niet verder dan de helft de kast uit. De kast zei klik. Keelin kwam naast me staan. Een paar boeken schoven weg en er kwam een geheime vak. Keelin en ik keken elkaar aan.

Vlad pov

"Jullie zijn de nieuwe dus" zei de wachter en stond voor ons. "Ja klopt" zei Wilko. "Kom mee" zei hij. We volgde de wachter. We liepen het kasteel in. We keken onze ogen uit. "Hé focus" zei de wachter. We keken verschrikt op en liepen verder. We liepen 2 lange gangen door en 2 trappen op. We kwamen in een grote kamer. Het was niet bijzonder alleen stond er een lage pilaar met een rode kussen er op en op het kussen lag een kroon. "De kroon van de koning moet bewaakt worden jullie blijven hier op wacht. En als jullie 1 keer op een andere plek staan dan bij de kroon.." ze de wachter en hij maakten met zijn vinger een keel bewegen. Wilko en ik slikte. "Begrepen?" vroeg hij. We kinkte snel. "Mooi" zei de wachter en liep weg. "Nou lekker dan" zei ik.

Vera pov

In het geheime vak stond een kuis. "In deze tijd hadden ze dit toch nog niet" zei Keelin. "Koning Demon" zei ik sercasties. "Ah ja" zei Keelin. Ik wilde de kluis pakken maar hij kwam niet in beweging. "Transformeer dan kunnen we hem open maken" zei Keelin. Ik keek in het rond en ik zag niemand. De deur was ook niet in het zicht. Ik transformeerden. Ik was aan het nadenken. "Waar wacht je op?" vroeg Keelin. "Ik weet gewoon even niet welke spreuk ik moet gebruiken" zei ik. "Ik doe het wel" zei Keelin en ze transformeerden. Ze pakte Elfenstof en zei de spreuk. De kluis ging open. "Gelukt" zei ze. Ik keek haar aan. Keelin pakte een opgerold stuk perkament. Ineens gingen er een rood lampje branden. "Oh oh" zei ik langzaam. "Rennen?" vroeg Keelin. "Rennen" zei ik. We rende de bibliotheel uit. Door dat we waren getransformeerd hadden we onze eigen kleren weer aan. We rende een lange gang in alleen kwamen er wachters. "Wachters grijp ze" zei een wachter. We stopte met rennen en draaide ons snel om. We rende de hoek om en ik botste tegen de koningin aan. "Oeps" zei ik. De koningin keek me aan. "Vera?" vroeg ze. "Eh" zei ik. "Wat doe jij hier?" vroeg ze. "Grijp ze!" hoorde we. "Kom mee" zei de koningin. We renden achter de koningin aan. We pakte een fakkel en halden hem naar beneden. De muur schoof opzij. "Volg de gang dan kom je in de stad uit" zei ze. "Dank u" zei ik. "Snel schiet op en versla de Demon in de koning" zei ze. We liepen de lange donkere gang in.

Vlad pov

Het was zo saai. Ineens ging de deur open. "Mee komen er zijn indringers" zei de hoofd van de wachters. Wilko en ik keken elkaar aan. "Oh nee Keelin en Vera" zei ik zacht. We rende door het kasteel op zoek naar ze. Wilko en ik transfomeerden. We hadden onze normalen kleren aan. "Wilko kan je ze ruiken?" vroeg ik. Wilko snoof. "Ja kom" zei hij en we rende weg. We kwamen op een plek waar de gang doodliep. "En wat nu?" vroeg ik. "Ze zijn hier geweest" zei Wilko. "Waar zijn ze dan?" vroeg ik. "Hé jullie daar!" riep iemand.

Dark Blood?!Where stories live. Discover now