Juma' capitol, juma' anunț

826 39 19
                                    

Ok, deci, salutare lume nouă și veche cu care n-am mai conversat din vară. Nu-mi săriți la beregată, n-am timp de mai nimic, am și eu școală (care și-așa nu merge tocmai ca unsă) și drăcia asta îmi ocupă mai tot timpul, nici să ma uit la animeuri nu mai pot.

Dar dar dar, ce vreau să va spun este că, deși n-am mai postat, am mai intrat pe wattpad și am verificat aproape fiecare cerere primită la acest volum. Și parcă am așa senzația că mă luați la mișto. Și nu-mi place.

Poate nu mă credeți sau considerați că dacă nu mai postez așa de des, asta înseamnă că nu mai iau în serios cartea asta. Ei bine, nu este așa. Nu știu la ce naiba vă gândiți atunci când lăsați cererile, dar știu cu siguranță că habar n-aveți pentru ce este această carte. Citiți doamne iartă-mă primul capitol!

Eu nu ofer sfaturi cărților de la categoria ALTELE, la cele în genul "Ce ai face dacă...?", "Ăăhm... wutt??", "One Direction facts" sau mai știu eu ce alte rahaturi (da, hai, săriți-mi în cap că înjur), pentru că NU ȚINE DE LITERATURĂ.

Don'șoară Ana (da, mi s-a pus pata pe tine pentru că ai fost ultima care mi-a cerut sfat la o astfel de carte), ce dorești să-ți spun la un capitol de două rânduri în care combini româna, franceza și engleza (și asta scrisă greșit)?

Ok, uite, iau câteva capitole și ți le comentez, să fii 'happy'.

Capitolul 1:

Nu știu de ce naiba scrii de la început de rând cu literă mică, mă depășește. De ce combini româna cu franceza? Te sfătuiesc să te limitezi la română, măcar până înveți că "oprii" se scrie cu un singur 'i'.

Capitolul 2:

Uniunea*

Atunci când trebuie să folosești doi 'i', nu îi folosești.

Punctele de suspensie sunt în număr de trei, nu două si nu patru.

Singura*

Capitolul 4:

Mâncăruri* (verifică-ți și tu 'capodoperele' înainte de a le publica. Dacă tu, care scrii trei rânduri n-ai timp să treci cu privirea peste ele pentru a le corecta înainte de a le posta, de cei care scriu câte 5-6 pagini pe capitol, ce mai pot spune?)

Dacă nu știi cum se scrie un cuvânt, în loc să scrii în paranteză (hăhă, nu știu cum se scrie) mai bine ai intra frumușel pe gugăl și ai căuta. Nu îți ia mai mult de câteva secunde. Altfel, arăți ca te doare-n dos de ceea ce le dai cititorilor tăi să citească. Dacă ai scris-o așa pentru că ai crezut că este mai amuzant, ei bine, veste nouă, nu este.

Și vezi că e 'feel' nu 'fell'. Că nu 'te-am căzut' ci 'te-am simțit'.

Mda, spun stop aici. M-am plictisit deja.

Îmi pare rău dacă par răutăcioasă în acest capitol, dar nu ești deloc prima care mi-a dat o astfel de cerere și simt că o faceți la mișto sau în bătaie de joc.

Dacă vei vrea vreodată să postezi ceva cu adevărat interesant, vreo poveste, vreun short, ceva, te aștept cu cea mai mare plăcere și-ți dau câte sfaturi vrei tu.

A, încă ceva; nu dau sfaturi nici la poezii. Cu alea nu am nimic, dar pur și simplu nu mă pricep. Mai ales dacă-s d-astea moderne, fără rimă și deep de o faci piscină. Chiar nu mă pricep :D

Așa, cam asta am avut de zis.

Oyasumi, minna.

Wattpad: Critici & Sfaturi [×]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora