56 - @ MaryLisa8 - Iubire neprevăzută

144 20 4
                                    

La descriere zici că ai 14 ani, iar povestea ta este încadrată la Mature. Interesant. N-am absolut nici un chef să-ți critic lucrarea, dar cum accept automat fiecare cerere, n-am ce face.

Draga mea, povestea ta e plină de greșeli; gramaticale, de exprimare, de tastare etc. Sunt 100% că nu ai citit nici măcar un capitol din toată cartea asta și, de altfel, mai sunt sigură și că, oricât ți-aș spune unde ai greșit și ce trebuie să schimbi, n-ai s-o faci. De ce? Pentru că ai postate destule capitole, iar lenea e prea mare. Oricum, din punctul meu de vedere, nici n-ar merita s-o mai editezi, ar trebui s-o rescrii.

Din nou, de ce? Pentru că este cea mai clișeică poveste pe care am citit-o. Exact, dar exact, același fir narativ pe care-l au toate cărțile de genul.

Părinții tipei au murit. Rămâne singură cu frate-su (care se întâmplă să fie mare sexoșenie) și trebuie să se mute în NY. Cum ajunge acolo, a doua zi începe liceul. Nu știu la ce oră începe liceul în mintea ta, dar majoritatea orelor sunt de dimineață. Nu se trezește nimeni la 8. În fine. Merge cu mașina, și în curtea școlii vede bad boy-ii. Ca o tută oarbă ce e, nu se uită pe unde merge și se lovește de ceva. Sau, mai bine de zis, de cineva. Cine? Cine? Cine? Cineeeee? Harry Stylesssssss, everybody! O salvează de la un eventual contact cu pavajul – deși eu spun că o zdruncinătură ar fi adus-o cu capu' pe pământ – și p-ormă pleacă precum un mare șmecher, dar nu înainte de a pupa-o pe obraz. Because lumea așa face, pupă obraji aiurea. Prin capitolul 6 – sau ceva în genul – Harry deja era un little puppy și o întreabă dacă vrea să-i fie iubită. Nici nu știu ce se întâmplă mai departe, că nu m-a interesat să citesc totul. Am văzut ceva curse, că Harry era șofer, la fel și Jess, că niciunul nu știa de celălalt, că a mai apărut un frate geamăn p-acolo, ceva arme, ceva spital, ceva comă. Harry era singurul „bărbat" pe care-l iubise Jess în toată viața ei – pentru că da, o fată la 16 ani ca Jess are atâââââta experiență cu „bărbații" – și că ar fi murit pentru el. Eh, din fericire, tipa a fost doar în comă vreo 5 luni, e ok. Nu plânge nimeni.

Serios? Serioooos? Pentru asta e atâta tam-tam pe site-ul ăsta în legătură cu clișeele astea? Ca să se înmulțească? Măcar de ai fi scris ca lumea, măi. Măcar. Dar toată cartea ta e  un maraton; alergi cu acțiunea de am nevoie să-mi trag sufletul la sfârșitul unui capitol. Și e plin de dialog. Capitole întregi pliiiine de dialog. Tch. Sunt dezamăgită.

N-am de gând să stau acum și să-ți enumăr fiecare greșeală, că fac zeci de pagini de word și n-am răbdarea asta. Eu vreau să ajut, chiar vreau, da' doar pe cei care se lasă ajutați. Dacă tu chiar vrei să te corectezi, pune mâna și citește toată cartea asta și învață ce ai de învățat din ea. Abia apoi poți reveni, dacă dorești, cu încă o cerere – sper eu, la altă poveste.

Cius și-mi pare rău dacă am fost rea, dar e dezamăgitor. Chiar e.

Wattpad: Critici & Sfaturi [×]Where stories live. Discover now