57 - @ Litte-BigKiss - Coralline

124 15 0
                                    

Mbun, să începem. Am să-ți zic și ție, ca și tipei din capitolul anterior, că nu am să-ți enumăr toate greșelile, deoarece n-aș termina nici poimâine. Ai foarte multe, de toate felurile. O să ți le zic, în mare, pe cele din primul capitol, pentru că n-am citit mai departe. Ai doar trei postate, însă n-am nevoie să citesc mai mult.

Îți lipsesc virgulele. Aproape toate.

„-Trezește-te Coralline!" – virgulă înainte de Coralline, pentru că e substantiv în cazul vocativ.

„-Încă 5 minute te rog!" – la fel, virgulă înainte de te rog

„Domnișoara Honey o strigă de pe hol anunțând-o că și-a uita hainele în care trebuia să se îmbrace." – virgulă înainte de „anunțând-o" pentru că e verb la gerunziu. De fel se pune virgulă înainte de verbele care se termină în „-ând"

„Ușa s-a deschis iar ea împreună cu aburul din mica odaie numită 'baie' au ieșit pe holul ce despărțea miile de dormitoare din orfelinatul în care locuia." – virgulă înainte de „iar" (regula iar/dar/însâ/ci)

Mai departe. Așa cum îți lipsesc virgulele, așa lipsesc și „i"-urile. E pliiiin, de „i"-uri lipsă. Plin.

„În fața uși era directorul care tocmai voia să bată la ușă" – iar aici te mai și repeți

„A plecat din fața uși [...]"

„colț al mici biblioteci"

Nu pui spațiu după semnele de punctuație și arată oribil. E foarte deranjant la citire, fiindcă textul tău e super înghesuit.

„-O,Coralline!Ce face aici pe hol?" – pe lângă asta, ce e cu acel „face"? Nu trebuia să fie „faci"? Aș putea presupune că e doar o greșeală de tastare, dar la câte sunt, nici nu mai știu dacă nu cumva e din neștiință.

Trebuie neapărat să recitești ce scrii înainte de a publica. Zău, eu nu pricep cum de o parte dintre voi apasă pe „publică" înainte de a corecta măcar 90%, dacă nu 100% din ce scrieți. Mie mi-e rușine, serios. Simt că-mi bat joc de cititori în momentul în care am o lucrare plină degreșeli. În fine.

Ah, și citește capitolul dedicat lui MrsClever. Acolo vorbesc despre timpurile verbale cu care ai și tu o problemă. Mare. Destul de foarte mare.

Cam așa cu greșelile. Despre ideea poveștii nu vreau să comentez, pentru că fete adoptate de tipi bogați am tot întâlnit, nu mai am ce să zic. Atât doar că nu prea pricep de ce e încadrată la Non Ficțiune, dar mă rog, aici mă lămurești tu.

Wattpad: Critici & Sfaturi [×]Where stories live. Discover now