5 - @Andreea68 - Între viață și moarte

1.1K 62 19
                                    

Wattpad: Critici & Sfaturi

Cap 5: @Andreea68 - Între viață și moarte

Nici nu știu cu ce să încep.

În primul rând, verbele. Ai o problemă mai puțin gravă - oarecum - decât alte fete, însă o ai, există, și e vai de ea săraca. Începi cu prezentul și ajungi la trecut, pui imperfectul unde nu-și are locul; e p-acolo o amestecătură de toată frumusețea. Nu am să rescriu cum și când se folosesc timpurile, citește capitolul dedicat lui MrsClever și vei vedea.

Și la semnele de punctuație scârțâi. În primul rând nu se pune spațiu înainte de virgulă, punct sau orice alt semn ci doar după. În al doilea rând, am văzut că pui cuvântul 'deși' între virgule. Deși (sau chiar dacă) este o conjuncție, ea leagă două propoziții, nu trebuie pusă între virgule, mai ales că îngreunează citirea. Ai grijă la virgule; le pui unde nu trebuie și unde trebuie nu le pui.

Așa. Bun. Altceva.

'[...] vorbind după hol.' Serios? După? După ce? După dulap? După colț? Din hol, Andreea. Nu mai înlocuiți cuvintele 'de pe' sau 'din' cu 'după'! Au sensuri total diferite. Mulți spun 'Am căzut după scaun'. Serios? Și cum e acolo, după scaun?

În fine.

Am mai văzut, cred că în prolog, o expresie... ceva în genul 'Am dat cu capul contra unui/un copac.'. Uhm, te-ai lovit de un copac, nu contra unui copac. Chiar nu consider că-și are locul cuvântul contra aici. Da, are sensul de împotriva a ceva, dar de cele mai multe ori la figurat: 'Am luptat contra (împotriva) violenței'.

Ah, încă ceva! Dialogurile. Dialogurile tale sunt seci, fără rost. Sunt prost făcute. Nu exprimă nimic, sunt monotone. Încearcă, nu știu, ori să le faci mai scurte și să exprime totuși ceva, ori încearcă să le folosești mai puțin, aproape deloc. Nici nu știu ce să zic, sincer.

Eu oricum nu prea am înțeles mare lucru din poveste. Am dat peste cuvântul 'ancoră' și am încercat să fac o oarecare legătură între ancora TVD și ancora asta, de unde și titlul de 'Între viață și moarte' probabil. Dar... pur și simplu nu pot înțelege ce vrei tu să povestești. Folosești mult prea puțină descriere iar cea folosită este, nu știu, făcută în grabă, doar de dragul de a o avea.

Îmi pare rău să-ți spun, însă povestea ta nu m-a atras. Mi se pare atât de goală și fără viață...

Na, eu îți urez succes în continuare și sper să evoluezi. Nu trebuie să te descurajezi, mai ales că am o prietenă aici pe Watt care a avut o primă poveste - părerea mea - prost scrisă. Ideea era învechită și felul de a povesti lăsa de dorit. Însă a evoluat și m-a depășit până și pe mine în topuri când și-a început a doua poveste. Deci, succes.

Ps: scapă de Caps Lock.

Wattpad: Critici & Sfaturi [×]Where stories live. Discover now