9 - @BeyondTheShadows11 - Legenda ei

655 22 2
                                    

Wattpad: Critici & Sfaturi

Cap 9: @BeyondTheShadows11 - Legenda ei

Hey, omuleți. Pentru început vreau neapărat să-mi cer scuze că n-am mai postat la această carte, chiar îmi pare rău. Știu că aceste cereri pe care urmează să le citesc sunt postate cam acum trei luni sau chiar mai mult, însă... da, îmi pare rău.

Să începem deci. Bună Maria, tu mi-ai lăsat cerere pentru 'Legenda ei' (LE). A trebuit să verific, să văd dacă mai scrii la ea și am văzut că n-ai mai postat de ceva vreme, respectiv de pe 28 Ianuarie. Acum na, nu știu dacă te mai intersează părerea mea la această poveste, însă eu o voi posta oricum. Până la urmă, e vina mea.

Pentru început și tu ai probleme măricele cu timpurile verbelor. Nu doar că le amesteci între ele, dar le și folosești greșit. Ai început cu o narațiune obiectivă, la persoana a III-a, la care ai folosit perfectul compus iar mai apoi ai continuat cu una subietivă, la persoana I ( ceea ce, sincer spun, m-a amețit ). Cine este cel care povestește? Un prieten, un coleg sau pur și simplu un narator care n-are nimic de a face cu povestea în sine? Hotărăște-te. Dacă este un prieten de-al fetei, atunci nu nara de parcă ai fi un narator omniprezent care știe tot ce se întâmplă cu personajul. N-are logică. Oricum, citește capitolul dedicat lui MrsClever - parcă - deoarece acolo am explicat în amănunt cum e cu verbele și când le folosești.

Așa. Altceva.

'Cu toate că' este sinonim cu 'deși' iar acesta nu are sens în primele rânduri ale poveștii.

- întrebânduse -> întrebându-se

-într-una -> întruna (folosit cu sensul de 'tot timpul')

-vin-o -> vino

-gonii -> goni (pt pers III) - aici la fel, am scris într-unul din capitolele anterioare și despre i-urile în plus sau în minus la anumite substantive și verbe.

Ai grijă și la virgule, nu prea le pui când și unde trebuie.

Ce să mai spun, cam atât. Aceasta este partea de gramatică. Partea de literatură, tema etc... nu prea m-a atras, sincer. Este o altă poveste de dragoste în care ea e, sărăcuța, singură iar el e plecat. Recunosc, am citit doar atât cât să-mi dau seama pe unde scârțâi, n-am citit prea mult, dar asta, repet, pentru că nu m-a atras de la bun început.

În orice caz, succes și îmi cer scuze încă o dată pentru întârzierea asta gigantică.

Wattpad: Critici & Sfaturi [×]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum