Bölüm 9

39.2K 2.8K 709
                                    

Herkes birbirine bakarken ortamdaki sessizliği Menos bozdu. Aniden telaşlanmıştı.

"Başı belada olabilir."

Menos ciddi anlamda telaşlanmıştı. Erastusa baktığımda her zaman ki hali ile sakin ve ilgilenmiyorum modundaydı. Bu kadar umursamazlık cidden sinir bozucuydu. Hermiayı ne kadar sevmiyor olsam bile ben de telaşlanmıştım.

"Zaten başını belaya sokmakta üstüne yok. Ne hali varsa görsün, boşverin."

İçimden 'çüş' diye söylenirken yüz ifadem 'oha' diyordu adeta. Erastus ciddi manâda sinir bozucuydu! Menos sinirlenmiş olacak ki Erastusa doğru yönelerek 'Saçmalamayı kes Erastus. Hermia bizim arkadaşımız. Hatırlatayım.' dedi.

Adonis ise Erastusa bakışlarıyla 'sus' diyordu. Hepimiz ona karşı böyle bir tavır alınca bozulmuştu ama hak ediyordu.

"Kim senin adına onu çağırmış olabilir ki?"

Menos, Adonise sormuştu bu soruyu. Çözüm bulmaya çalışıyordu. Ben kısa zamanda onlarla birlikte olduğum için haklarında pek bir şey bilmiyordum. Bu yüzden sadece uzaktan izlemekle yetindim.

"Bilmiyorum. Kim neden böyle bir şey yapsın?"

"En iyisi Kisor büyücüsünün yanına gitmek. Nerede olduğunu büyü ile bulmasını isteriz."

Menos yine bir çözüm bulmuştu. Kisor büyücüsü çok başarılı ve bilgin bir kişiliğe sahipti. Kısa sürede bunu bana göstermişti. Büyücü olmasından kaynaklanan kendine özel yetenekleri imrenilecek dereceydi. Halâ aklımda bana yardım etmesinin bir nedeni olduğu vardı. Bir Kisor neden bir insana yardım ederdi ki? Neden kendi türüne karşı böyle bir şey yapardı? Bir şey biliyor olmalıydı ve ben bunu merak ediyordum.

Adonis, Erastus ve ben Hermia'nın nerede olduğunu öğrenmek için kutsal bölgelerden bir tanesinin önüne gelmiştik. Sırayla içeri girdiğimizde kapıyı açan Adonis olmuştu. Kisor büyücüsü bizi gördüğünde içeride bulunan üç kisoru dışarı çıkarmıştı. Menos, kisorlular dışarı çıktığında kapıyı kapatmıştı. Burası Kisor büyücüsü tarafından yapılmış bir büyüyle korunuyordu. Dışarıdaki kimse buradaki konuşmaları duyamazdı. Bu yüzden rahatça konuşuyorduk. Kisor büyücüsü 'Hoş geldiniz çocuklar. Bir şey mi oldu?' dediğinde Menos Hermia'nın Adonis adına biri tarafından çağırıldığını ve ondan önceki olayları anlattığında kisor büyücüsü rafların birinden bir kitap aldı. Kitap alırken 'Demek Menos da öğrendi.' demişti. Bu durumdan rahatsız görünmüyordu. Kisor büyücüsü de Menos'a güveniyor olmalıydı. Kisor büyücüsü odanın raflardan kapanmış, görünmeyen arka tarafından küçük ince siyah bir masayı oturma yerin ortasına getirdiğinde hepimizin oturmasını işaret etmişti. Hepimiz dönemeçli koltuklara oturduğumuzda Kisor büyücüsü de en baş taraftaki yere oturmuştu. Hepimizin karşısına denk geliyordu ve yaptıklarını pür dikkat inceliyorduk.

"Bakın çocuklar bu yapacağım büyü özel bir büyüdür. Yer bulma büyüsü her istendiğinde yapılmamalı. Ricanızdan ve arkadaşınızın kötü durumda olabileceğini düşünerek yardım ediyorum. Bunlar burada kalmalı."

Herkes başlarını 'tamam' anlamında sallarken Adonis 'Bize güvenebilirsiniz' demişti.

" Elbette güvenebilirim. Sonucu beni değil sizi etkiler. "

Kisor büyücüsü'nün üstü kapalı tehditinden sonra herkes susmuştu. Yan tarafta bulunan kutuyu açarak içinden bir kağıt çıkardı. Kağıt boştu. Kisor büyücüsü kağıdı masaya serdikten sonra ellerini üzerinde gezdirdi. Merakıma yenik düşerek 'bu kağıt boş' demiştim sorarcasına.

ATALANTE | [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin