Bölüm 58

23K 1.8K 709
                                    

Azrail bizi uçurumun tepesine getirdiğinde Menos korkuyla sordu.

"Neden buradayız?"

"Buradan atlayacağız. "

Uçurumun kenarından aşağıya doğru baktığımda fazlaca yüksekti. Buradan asla atlayamazdım.

"Neden kıyıdan girmiyoruz ki?"

Menosun çıkışına karşılık Azrail söze girdi.

"Kıyı üç yerde var. Üçü de su altındaki giriş yapmamız gereken mağaraya çok uzak. Burası en yakın bölge."

Hermia yerinde kıpırdanırken 'biraz heyecanlandım ama ben atlarım' dedi. Menos Hermia'nın bu cesaretli çıkışına karşılık şaşırdı. Hermia ise gülerek Menosa imalı bir şekilde baktı.

"Korkuyor musun Menos?"

Menos lafı ağzında gevelerken Hermia kahkaha attı.

"Neden geldin ki?"

Menos biraz sinirle 'tamam atlayacağım' dedi. Hermia'nın elini tuttuğunda 'ama el ele' diye ekledi. Hermia ise gülümseyerek başını salladı. Azrail bana döndüğünde kalbim çıkarmış gibi atıyordu çünkü bu kadar yüksekten atlayacak olmak beni korkutuyordu.

"Korkmana gerek yok. Beraber atlayacağız."

Başımı olumlu anlamda salladıktan sonra Azrail hepimize yememiz için bir şey uzattı. Ağızda kötü tat bırakan bu şeyi yedikten sonra Azrail tek tek hepimize büyüsünü uyguladı. Egeria için aldığımız malzemeleri de önüne bağladı.

"Hazırsınız."

Azrail elini uzattığında tereddüt etmeden tuttum. Yaklaşarak beni sıkıca tuttuktan sonra uçurumdan atladık. Hermia ve Menos da bizimle birlikte atlamışlardı.

Hava sertçe yüzüme çarparken Azrail beni sıkı sıkıya tutuyordu. Çok hızlı iniş yapıyorduk ve heyecanım zirvedeydi. En sonunda suya çarparak girdiğimizde etrafa bakındım. Nefesimi tutuyordum.

"Nefes alabilirsin."

Azrail'in sesi yankılanır gibi duyulduğunda zorla nefes almaya çalıştım. En sonunda nefessiz kalmadığımı fark ettiğimde heyecanla gülümsedim.

"Bu harika bir şey."

Azrail gülümsediğinde 'suyu seviyorsun' dedi.

"Evet insanlar aleminde yüzme takımındaydım. Suyu çok severim."

Bakışlarım Menos ve Hermiaya döndüğünde ikisinin de nefes alabildiğini gördüm. Herhangi bir sorun yoktu.

Azrail 'beni takip edin' diyerek önden süzüldüğünde yüzerek onu takip ettik. Menos iyi yüzüyordu ama suyu sevmediği için şu anki durumdan pek hoşnut değildi. Kendisi gelmeyi kabul ettiği için sesini çıkarmıyordu. Azraili takip ederek bir müddet yüzdüğümüzde biraz yorulduğumu hissetmiştim. Aniden durakladığımda Azrail de durakladı.

"Bana tutun."

Azrail omuzlarını işaret ettiğinde gülerek iki elimle omuzlarından tuttum. Şimdi Azrail yüzüyordu ben ise ona tutunarak ilerliyordum. Bakışlarım Hermiaya kaydığında gülerek bana göz kırptı. 'ne var' der gibi baktıktan sonra gözlerimi devirdim. Hermia'nın bu imali tavırları beni hep utandırıyordu zaten.

Bir müddet daha ilerledikten sonra girişi küçük olan mağara görünümlü bir yere geldik. Sırayla dar olan yerden geçtikten sonra tekrar okyanusun derinliğinin hissedildiği bir yere geldik. Azrail durduğunda herkes durdu.

ATALANTE | [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin