Bölüm 41

26.2K 1.8K 330
                                    

Duvarda asılı duran tabloya ve Fiona'nın hidddetli tepkisine bakınca dirilecek özelimizin Mathilda olduğunu anlamıştık ki ben Mathildayı kesitlerde de görmüştüm

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Duvarda asılı duran tabloya ve Fiona'nın hidddetli tepkisine bakınca dirilecek özelimizin Mathilda olduğunu anlamıştık ki ben Mathildayı kesitlerde de görmüştüm. Kendisi Fionaya ihanet etmişti ve Fiona ihanetin bedelini kardeşini öldürerek karşılığını vermişti. İkisi arasındaki bu felaket bağı Mathilda'nın gelmesiyle alevlenecekti. Fiona bu yaptığından pişmanlık duymuş olsa bile Mathilda için önemli olmayacaktı. Kısaca bize bir tane daha düşman geliyordu. Lohga'nın Mathilda hakkında bir şeyler anlatmasına gerek yoktu. Diğer özellerden duyduğum ve rüyalarımda gördüğüm kadarıyla nasıl biri olduğunu anlamıştım zaten.

Lohga kısaca bahsettikten sonra kostümünü gösterdi. Mathilda da büyüde ustaydı. Fiziksel korunmayı yardımcısı yapıyordu. Kocaman timsahı andıran bir köpek gibiydi. Ürkütücü görünse bile önemli değildi. Hepsiyle baş edecektim.

Göz ucuyla Fionaya baktığımda çok değişik bir ruh halindeydi. Ne hissettiğini anlamıyordum. Ne olursa olsun Mathildayı özlüyor gibiydi ama ayrıca da nefret ediyordu.

Binadan ayrıldığımızdan beri Fiona hiç konuşmamıştı. Mathilda dirildiğinde yanına gitmeme kararı almıştık. Tabii Fiona fikrini belirtmemişti hiç.

Brenda dirilmiş olmalıydı. Orman özellerinden dirilen ilk kişi olduğu için oraları hakimiyet altına almış olmalıydı. Bu iyi olmamıştı. Diğer orman özeli dirilmeden oraları ele geçirmiş olması o konumda bizi güçsüz kılabilirdi. Tabii kendine ortak bulmadan önce onu alt etmeliydik. Şaya Brenda'nın icabına kendi bakmak istiyordu. Haklıydı da sonuçta yakalanmasına ve ölümüne sebep olmuştu.

İkizleri Kosip dağının tepesindeki evine kadar bırakmıştık. Yolda bir çok konuya değinmiştik. Esya başı boş hareket etse de Şaya sayesinde onu da yanımızda tutabiliyorduk. Bu ekibi bir arada tutmak için elimden geleni yapacaktım. Geçmişteki hataya düşmelerine izin vermeyecektim. Onlarda hatalarını tekrarlamayacaktı zaten. Ortak karar alacak ve her adımda birbirimize haber verecektik.

İkizleri bıraktıktan sonra eve dönmüştük. Okka ve Fiona sessizce eve dönmüştü. Fiona'nın ne yapacağını kestiremiyordum. Azrail uzun süre sonra sessizliğini bozdu.

"Fiona bir şeyler yapacak gibi."

"Neden böyle düşündün?"

"Eve gelene kadar hareketlerini ve sezgilerini inceledim. Mathilda dirileceği andan itibaren onu izlememiz gerekir."

"Fionayı gözünün önünde tut. Bir gelişme olursa bana kesin haber ver."

"Tabii ki Atalante."

Eve gireceğimiz anda Azraili durdurdum.

"Kisor büyücüsünün yanına gidip gelişmeler ne durumda öğrenir misin? ve ayrıca Shelley ile en kısa sürede görüşmek istiyorum."

Shelley ile sağlık eğitimleri hakkında konuşacaktım. Kendi gibi bu konuda usta kişileri toplayıp diğer belirli büyücülere de eğitim vermelerini isteyecektim. Eğitime başlamadan da sağlık binasının kurumunu başlatacaktık. Yetkiyi de Shelleye vermeyi düşünüyordum. İdare edebilirdi.

ATALANTE | [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin