Bölüm 60

20.7K 1.8K 708
                                    

Hye bir şeyler söylediğinde Azrail şaşkınlıkla yanıt verdi.

"Onu sen mi bu hale getirdin?"

"Bu ne demek Hye? Neden yaptın bunu?"

Hye tekrar konuştuğunda endişeliydi. Azrail dediklerini bana çevirdi.

"Adonia Kate'in yanına gidiyormuş. Tekrar lanet yazabilmesi için."

Buna inanamıyordum!

"Neden? Bu sefer ne istedi?"

Hye konuştuğunda Azrail tekrar çevirdi.

"Tüm karşı özellerin gücünü kullanarak ormanı kalkanla kapatmayı istemiş. Bu kadar özelin gücüyle oluşturulan kalkan ancak bir o kadar özelle kırılabilirdi. Kendini korumaya almaya çalışıyor demek ki."

Adonia'nın bu korkusu gerçekten üst düzeydi. Hye tekrar bir şeyler söylediğinde Azrail çevirdi.

" Hye ona sana katılmasını istemiş ama Adonia bunun mümkün olmayacağını söylemiş. Yaşanılanlardan dolayı sana gelemezmiş. Kate ile anlaşmış. Anda ve diğerleri de bunu kabul etmiş. Hye Adonia gidemesin diye bunu yapmış ve ormanı kapamış."

Bunlar tamamen Hye'nin eseriydi. Adonia'nın içeride bir şeyler karıştırdığını düşünmüştüm ama durum öyle değildi. Azrail eğilerek Adoniayı kontrol ettiğinde Hye'e dönerek 'bu ne büyüsü' diye sordu. Anlaşılan o da ne olduğunu bilmiyordu.

Hye konuştuğunda Azrail 'felç büyüsü mü' dedi. Hye başını olumlu anlamda salladığında Azrail büyüyü inceledi. Anlaşılan nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyordu.

"Bu büyüyü nereden öğrendin? Çok kuvvetli bir büyü."

Hye bir şeyler söylediğinde Azrail 'anladım' dedi.

"Bu büyü bitkilerin özütünden kullanılan bir büyü. Adonia ormanın dışına çıkarıldığı vakit anında bozulur. Bunu önlemek ve kimsenin fark etmemesini sağlamak için kalkanı kendi yapmış."

"Ne yapmalıyız peki? Hye aklındaki nedir?"

Hye üzgünce başını eğdi. Bir şeyler dediğinde Azrail 'aklında hiçbir şey yokmuş' dedi. Bakışlarımı Azraile çevirdiğimde 'senin bir fikrin var mı' diye sordum. Başını olumsuz anlamda salladıktan sonra Hye bir şeyler söyledi.

"Karşı özeller durumu fark ederse Adoniayı buradan çıkarıp götürürler. Kate nasıl bir lanet yaratmak istiyor bilmiyorum ama bunu bir özele yapmak istediği gayet açık."

"Bir Moneta vakası daha yaşamayacağız. Adoniayı al."

Azrail Adoniayı kucakladığında Hye endişelenerek engel olmaya çalıştı.

"Endişelenme Hye. Ona zarar verecek değilim."

Hye bir şeyler söylediğinde Azrail 'olabilir' dedi.

"Diğer özelleri de çağırarak dıştan ormanı kapan büyüsüne almamızı istiyor. İçeride sadece Adonia ve kendisi kalacak. Ormanın Adonia'nın doğası olduğunu ve bu durumun daha iyi olacağını söylüyor. Büyüyü tek başına kıramayacağı için ormanda uslu bir şekilde oturacak. Karşı özellerin kıramayacağı bir güçte yapmalıyız kapanı. "

Bu çok mantıklı bir fikirdi. Bir nevi Adoniayı hapis etmiş olacaktık ama kendi bölgesinde olacağı için bu sorun teşkil etmeyecekti.

Hye'nin teklifini kabul ettiğimizde bu işi halletmek için geri döneceğimizi söyleyerek ormandan ayrıldık. Azrail bozduğu kapan büyüsünü tekrardan oluşturmuştu. Ormandan ayrıldıktan sonra eve doğru ilerledik.

ATALANTE | [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin