Bölüm 62

18.4K 1.8K 543
                                    

Yatakta doğrulurken tereddütle Azrail'in adını seslendim. Moneta elini şıklatarak odanın ışığını açtığında Azrail göründü. Tam karşımda duruyordu ama tepkisizdi.

Bana doğru yaklaştığında Moneta elini kaldırarak onu geriye savurdu. Azrail'in o sırada mimikleri oynadı. Öfkelenmişti.

"Lanetin etkisinde olduğunu biliyorum. Ona karşı koymanın da ne kadar zor olduğundan haberciyim. Atalanteye yaklaşma. Laneti en kısa sürede kırmaya çalışacağız."

Azrail Monetayı dinlemeyerek öfkeyle karşılık verdi. Elini kaldırdığında 'Atalante' dedi. Moneta nefes almakta zorluk çekerken Lisa Azraile engel oldu. Üzgün bir şekilde ona bir şeyler söyledi ama Azrail dinlemeyerek bana doğru ilerledi. Beni kolumdan tuttuğunda ona üzgünce bakıyordum. Bu halde olmasına katlanamıyordum.

Moneta Azrail'in beni tuttuğunu fark ettiğinde onu geriye savurarak duvara yapıştırdı. Lisa da ona yardım ederken bana 'çabuk evden çık' diye bağırdı.

"Azrail lütfen kendine gel."

Çaresizce konuşurken Moneta sinirle bağırdı.

"Bu lanet en değer verdiklerine itecek onu. Sana herkesten çok değer veriyor. Peşini bırakmayacak. Çabuk git."

Hızla odanın kapısını açarak merdivenlerden inmeye başladığımda odadan patırtı sesleri geliyordu. Kapıya doğru koşarken Azrail tam karşımda belirdi.

"Benimle geliyorsun. "

Bu bakışlar Azraile ait değildi. Bu daha çok canımı acıtırken 'hayır' dedim öfkeyle. Karşımdaki Azrail değildi. Kendimi buna inandırmak zorundaydım yoksa ona karşı koyamazdım. Azrail tekrar bana yeltendiğinde sinirle bacağına tekmeyi savurdum. Ardından yüzüne yumruk indirdiğimde bunu beklemiyordu. Onun gibi güçlü birini yere serdiğimde şaşırarak kapıyı açtım ve evden çıktım. Aslında şaşıracak bir şey yoktu. Ben de özeldim ve güç sahibiydim. Sadece bunu kullanmaya yeni yeni başlayabiliyordum.

Dışarıda kimse görünmüyordu. Bu saatte halk uyuyordu elbette. Koşarak Fiona'nın evine vardığımda kapıyı durmadan sertçe yumrukladım. Fiona aniden kapıyı açtığında telaşlı halimi görerek telaşlandı.

"Azrail geldi. Moneta onu engellemeye çalışıyor."

Fiona hızla evden çıkarken 'torbayı neden kullanmadın' dedi.

"Her şey çok ani oldu. Aklıma gelmedi."

Fiona ile bizim eve doğru koştuk. Eve girdikten sonra Moneta ile Azrail karşı karşıya duruyorlardı. Fiona büyü okumaya başladığında kızıl saçları havalandı. O sırada Azrail üç büyüye karşılık veremediği için yere çöktü. Yüzünü buruşturduğunda bağırdım.

"Canını yakmayın!"

Azrail daha da öfkelenerek ayaklandığında Moneta ve Fiona geriye savruldu. Ardından Azrail bana derince baktıktan sonra ortalıktan kayboldu. Bu bakış hiç hayra alamet değildi.

İkisi de yerden kalkarken Moneta üzgün bir şekilde 'artık kesin eminim. Lanet Azraile yapıldı' dedi. Fiona 'hemen toplanmalıyız' dediğinde Moneta 'herkes birazdan burada olacak. Lisa haber götürdü' dedi.

"Lanet en kısa sürede kırılmalı!"

Moneta yüksek sesime karşılık daha sakin tonda konuştu.

"Sadece lanet için değil Azraili yakalamak için de güce ihtiyacımız var. Zincirleri büyüleyeceğiz."

Fiona başını olumlu anlamda salladıktan sonra 'zincir alıp geleceğim' diyerek evden ayrıldı. Bir müddet sonra elinde iki zincirle gelmişti. Ardından özeller de geldiğinde hepsinin Azrail'in lanetlendiğinden haberi vardı. Esya, Elka, Fiona ve Moneta zinciri büyülerken Esya konuştu.

ATALANTE | [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin