Bölüm 26

33.4K 2.4K 944
                                    

........

Lohga beni büyük savaş için hazırlayacak kişiydi. Gün bitmeden bana özelleri tanıtmalı ve kendisinin dediği gibi görevini yerine getirmeliydi. Bu büyük savaşta bir çok masumun öleceğini hissediyordum. Hem de insanlar aleminden gelmiş bir insanoğlu yüzünden. Hayatta kalanlar insanlığa daha da kin besleyecek ve şu anki durumdan daha beter halde olacaklardı. Çocuk,yaşlı demeden bir çok varlık zarar görecekti. Bunu özel olduğumu öğrenmeden önce de biliyordum. Tek bir farkla elbette. Kehanetteki özelin ben olacağımı asla kestiremezdim.

İkinci dirilecek özeli tanıtmak için Lohga tekrardan odayı değiştirdi. Düşünceler arasından sıyrılarak duvardaki devasa tabloya baktık hep birlikte.

Tabloya bakarken irkildim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Tabloya bakarken irkildim. Kanatlarıyla birlikte bedeni de kötülüğü temsil ediyordu sanki.

"İsmi Esya. Ona gecenin kraliçesi diyorlar. Gece yeryüzüne çöktüğünde en güçlü vaktinde oluyor. Sabahları geceye göre güçsüzleştiği için ikizi yani Şaya onu koruyor. Gündüzün Kraliçesi diyorlar aynı şekilde Şayaya. İkisi ne kadar birbirinin zıttı da olsa kardeşler ve daima beraberler. Yani birinin gönlünü kazanırsan diğerini de kazanırsın. Esya gaddar ve acımasızdır. Sınırı yoktur. Tek merhamet göstergesi kardeşine karşıdır. Şaya ise tam tersi. Şefkatli ve huzur dolu. Birbirlerini bu yüzden dengeliyorlar. Biri fazla kötü diğeri ise fazla iyi. Esya'nın ölümü gündüz vaktinde olmuştur."

Sözünü keser gibi araya girdim.

"Gerçekten inanılmaz."

Hermia bir adım öne çıktı ve tabloya daha dikkatli baktı.

"Fazlaca inanılmaz. Bu resimleri kim çizdi?"

Lohga direkt olarak bana baktığı için Hermia'nın sorusunu cevaplamadı. Soruyu tekrarlamak zorunda kaldım.

"Bu tablolar kim tarafından çizildi Lohga?"

"Bu tablolar sadece temsili Atalante. Hepsini ben çizdim. En beğendiklerimi ise odalarına astım. Onlarla karşılaştığında aslında tablodaki gibi olmadıklarını göreceksin. Tabloda dikkat etmen gereken kıyafetleri ve yardımcılarıdır."

Tabloyu tekrar süzerken Lohgaya Esya'nın yardımcısının olup olmadığını sordum.

"Kanatları Atalante. En büyük yardımcısı kanatlarıdır. Öyle ki sadece konum değiştirmesine değil büyülere ve aletlere karşı bir kalkandır. Esya o kalkana girdiğinde ona zarar vermek neredeyse imkansız. Bütün özeller -kardeşi de dahil- bu kanatlar üzerinde eşyalarını kullandılar ve başarısız oldular. Zaten Esya'nın ölümü gündüz vakti kanatlarda güç oranı düştüğünde olmuştur."

Adras 'Kardeşi Şaya korumuyor muydu Esyayı gündüz vakti?' diye sorduğunda soruyu yineledim.

"Esya bir grup özeller topluluğu tarafından hapis edildiğinde Şaya gece vakti yakalandı ve öldürüldü. Esya'nın kanatları Şaya'nın ölümünden sonra Esya'nın üzüntüsü nedeni ile güçsüzleşti ve kurumaya başladı. Sonrası ise Esya'nın ölümü ile sonuçlandı. "

ATALANTE | [TAMAMLANDI]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin