Capitolul 31

3.8K 260 22
                                    

  *Heaven pov.*

         Oriunde te uitai vedeai foc. Luminisul ardea sub flacarile razbunarii . Urletele lupilor si strigatele oamenilor pe moarte iti intunecau auzul . Iarba era brazdata de sangele razboinicilor si armele pline de sange poposeau langa ei. Sageti cu foc zburau spre noi ca o ploaie ce nu putea aduce decat rau. Vedeam cum lupii sfasie tot ce le prind in cale iar vampirii despart capetele lupilor de corpuri ,ultimul lucru pe care il fac e sa urle agonizant stiind ca sunt prinsi in ghearele mortii. Tocmai avea loc cel mai mare razboi de care toti se temeau.
           Razboiul dintre cele mai puternice rase. Varcolaci si vampiri. De ce? Din cauza mea. Din cauza Wanhedei si a setei de sange pe care a avut-o . A omorat atati vampiri incat acestia au vrut sa ma captureze. Au amenintat haita ca o vor rade de pe fata pamantului daca nu ma vor preda . Si cum acestia au refuzat si chiar s-au aliat cu aproape toate haitele , in fata ochilor mei se desfasoara cea mai apriga lupta. Un varcolac mare si negru zboara deasupra mea si sfasie totul in calea sa . Tata . Il vad pe Shane cum sfasie 3 vampiri in mai putin de 10 secunde. 
          De mica am auzit atatea legende . Despre vampiri , varcolaci si despre cum acestia au ajuns sa se urasca. Dar cea mai comuna si cea mai credibila am auzit-o cu mult timp in urma. 
    Se zice ca la inceput ...cand abea se inventasera rasele , acestea se unise impotriva omului. Adevaratul nostru dusman. Toate fiintele luptau cot la cot contra oamenilor. Vampiri , varcolaci , vrajitoare , zane , hibrizi, demoni ,chiar si dragoni ...toti . Iar legenda spune asa : de mult exista o fata numita Minerva . Se spune ca era cel mai bun lup luptator din randul fetelor pe-atunci. Legendele o descriu ca fiind impunatoare dar blanda , zambitoare dar dura , increzatoare dar tematoare. Fata cu par de foc s-a indragostit de un baiat. Avea tenul alb ca varul , ochi albastri ca oceanul, par negru ca pana corbului si cel mai frumos zambet. Avea sange regal . Era un vampir .Tyrius . De indata ce acesta vazu demonul cu chip de inger se indragosti de ea. Ea se mintea pe sine crezand ca il iubeste . Dragostea lor se stingea pe zi ce trece. Minerva stia ca avea sa isi gaseasca sufletul pereche ,iar reactia lui Tyrius o infricosa. Pana intr-o zi cand Minerva fu in vizita la una din cele mai vechi haite pentru a vorbi cu inteleptii de acolo despre zvonurile spuse cum ca ea nu ar avea pereche. Cum tanara pasi pe teritoriul haitei un urlet se auzi . Corpul ei a fost strapuns de o energie electrica uimitoare iar lupul ce zacea inauntrul sau parca luase foc. Incepu sa se agite spunandu-i ca in acea haita se afla sufletul lor pereche. Pana sa realizeze fata statea fata in fata cu un baiat inalt , bine facut , brunet , ochii verzi si o expresie uimita pe fata. Acesta sopti "a mea" la fel cum fata sopti plina de dorinta "al meu" . Intr-o secunda oasele fetei incepu a se rupe dureros . Isi gasise perechea. 
         La nu mult timp dupa , Tyrius aflase. Intre el si perechea ei , Mance ce se dovedi a fii Alpha, avu loc o lupta apriga. Orbit de furie Tyrius i-a smuls inima din piept lui Mance exact sub ochii Minervei. Saraca fata se prabusi la pamant coplesita de durere in fata perechii sale ce zacea inerta intr-o balta de sange. Intr-o secunda durerea devine ura. Ura fata de Tyrius si de rasa sa. Minerva se ridica nervoasa si dintr-o miscare de sabie ii desparte capul lui Tyrius de trup. De atunci inima fetei ingheta , porni un razboi interminabil intre varcolaci si vampiri. Omori sute de fiinte si fu numita Wanheda . Wanreh insemnand moarte si Heda comandant. Deci Minerva deveni Comandantul Mortii iar odata la o suta de ani aceasta alege un lup pentru a-i da puterile ei . 
         Am fost trezita din transa de un tipat ascutit. Mi-am scuturat capul privind sursa. Cand m-am uitat in fata mea Alexander statea intr-o balta de sange cu mii de sageti ce-i brazdau corpul . Lexa a fugit la el imbratisandu-l si plangand. In cateva secunde un vampir a trecut luandu-i capul prietenei mele. Mi-am simtit inima in gat si am marit ochii nefiind capabila sa fac ceva.  Am fugit la ea luand-o in brate si plangand . Un alt urlet a brazdat luminisul . Am fost ingrozita sa-i vad pe Luke si Katherine cum zaceau intr-o balta de sange cu ochii larg deschisi tinandu-se de mana fara suflu. Prietenii mei . Mor. Din cauza mea. M-am transformat sfasiind sute de vampiri ce imi apareau in cale. Am sarit pe unul zgariindu-l ghearele pana i-am vazut coastele. M-am transformat inapoi cautandu-i pe ceilalti. Nu-mi venea sa cred ochilor. Tata era infipt in copac cu o sageata direct in inima sa si ochii deschisi. Liam avea stomacul despicat . Lacrimile imi ardeau obrajii. Vampirii castigau. I-am pus sa ma protejeze si au murit! Sunt o proasta! Am simtit ca mor cand l-am vazut pe Tyler zdrobit de copac iar pe Bree lovida in repetate ori cu craniul de pamant pana acesta a cedat. Razboiul se terminase iar vampirii au castigat. Plangeam in hohote zgariindu-ma pe brate si rupandu-mi fire de par din cap. L-am vazut pe Shane cum este tinut de brate de doi vampiri.
-Nu! Va rog! strig printre lacrimi apoi ajung fata in fata cu ei
-Asta este pentru fratii nostri! tipa unul apoi mai apare un vampir din spate 
          Acestia il trag cu putere de maini in timp ce cel din spate il trage de cap . Trupul sau fara membre sau cap a cazut pe jos. 
- NUUU! urlu plangand si ma arunc in genunchi langa el 

            Trag lacom o gura de aer ridicandu-ma in fund gata sa tip. Tipatul mi se opreste in gat si respir alarmata. 
-Hei ce s-a intamplat esti bine? Ai patit ceva? spune Katherine speriata  
     Am analizat locul unde ma aflam. Eram in camera mea iar asternutul parea botit din cauza unei strangeri in maini sau ceva de genul. Perna era foarte uda iar eu aveam picuri de transpiratie pe fata. Am vazut ca in tocul usii stau Xander si Ty iar abea acum observasem ca Kath si Shane stateau pe cate o parte a patului. Toti pareau ravasiti. Se vedea ca i-am trezit din somn. 
- C-ce s-s-a inta-mplat? ma balbai confuza
- De cateva minute bune tot te agiti si strigi si am incercat sa te trezim dar nu reuseam, spune Kath speriata. 
- Am-am crezut , adica voi , am crezut ca ati murit , spun oftand usurata ca nu s-a intamplat. 
- A fost doar un cosmar , spune Shane si ma imbratiseaza. 
        Poate in alta situatie m-as fi simtit bine in imbratisarea sa dar acum doar ma doare mai tare. Simt cum sufletul mi se intuneca cu fiecare zi ce trece si nu pot face nimic. Am un gol in piept ce ma face sa respir greu si simt in permanenta nevoia sa planga sau sa tip. Sunt sleita de puteri si nu cred ca sa-l vad pe tata acum ar fii o decizie buna. Ar afla ce mi-a facut Shane si ca mi-a repornit emotiile si chiar nu as mai putea sa-l vad lucru ce m-ar condamna la o eternitate de suferinta. Sunt asa o lasa incat am vrut sa renunt la viata mea doar ca sa scap. E clar ca nu sunt o luptatoare . Nici nu mai stiu cine sunt. O carcasa goala si atat. 
- Ma duc pana la baie , soptesc ridicandu-ma . 
      Am pasit pe podeaua rece si deodata am simtit ca aerul nu imi mai intra in plamani. Am cazut in genunchi speriata tinandu-ma de gat.
- C-ce se ..ce mi se in..intamplaa? spun tusind 
- O Doamne chemati doctorul! Shane fa ceva! striga Kath aruncandu-se in genunchi langa mine si prinzandu-ma de umeri
- Iubito calmeaza-te ! Esti bine! Suntem aici! spune Shane imbratisandu-ma de la spate si tragandu-ma la pieptul sau
- N-nu pot respira , spun cu vocea stinsa tusind . 
- Are cumva o criza de astm!? striga Kath panicata 
    In cateva secunde dr. Morgan apare pe usa cu o mica servieta. Se aseaza in genunchi dupa ce cu greu reuseste sa-l convinga pe Shane sa-mi dea drumul. Tuseam ca un om pe moarte si simteam ca plamanii vor sa-mi iasa afara pe gat.
- Heaven calmeaza-te . Iti voi injecta un ser ce-ti va aduce bataile inimii la normal si o sa-ti ajute plamanii, dar s-ar putea sa doara putin .
     Putin? Sa doara PUTIN!?? Am simtit o durere asa de agonizanta ca mai bine imi dadeam foc sa ma rastigneam pe cruce decat sa mai experimentez o astfel de durere din nou. Am inceput sa strig de durere probabil trezind toata haita. 
-Esti nebuna!? Ai zis ca doare doar putin! strig scancind
-Poti sa respiri? spune calma
-Da dar doare ca dracu! urlu lovind cu pumnul in podea 
- Nu ar trebui sa doara asa tare , spune ajutandu-ma sa ma pun pe pat. 
- Si totusi puteam sa jur ca pana si sangele meu tipa ! scancesc simtind cum se amelioreaza cat de cat durerea
- Ai organismul extrem de slabit , dimineata sa vii sa faci niste analize , spune ridicandu-se.
-Cum adica dimineata ? Cat e ceasul? intreb confuza
- 4 dimineata , spune Shane .
      M-am injurat mintal pentru ca i-am trezit pe restul in timp ce Shane m-a ajutat sa ma intind. 
- Odihneste-te , spune pupandu-ma pe frunte apoi se aseaza pe un fotoliu privindu-ma.
-Ce faci? intreb derutata
- Doar nu crezi ca o sa te pierd din privire nu? Ti-am facut si asa destul rau , spune cu vocea stinsa . 
         M-am asezat mai comod incercand sa adorm. Peste minute in sir de gandire daca sa ii mai dau lui Shane o sansa am adormit. 

            ****

     M-am trezit acompaniata de sunetul ploii ce batea in geam. Am cercetat camera cu privirea surprinzandu-l pe Shane dormind pe fotoliu cu ... o poza de-a mea inramata? Probabil o luase de pe noptiera. O lacrima mi-a alunecat pe obraz dar am sters-o rapid ridicandu-ma cu teama la gandul ca voi avea din nou o criza. Am respirat adanc sprijinindu-ma de pat si ridicandu-ma. Mi-am facut rutina de dimineata imbracandu-ma cu o pereche de skinny jeans negri , un hanorac negru si tenisi negri. Mi-am prins parul in coada si am coborat jos. 
- Mergem? spune Katherine 
- Vii si tu? adaug surprinsa
- Normal , cine crezi ca o sa-ti dea o palma daca lesini? spune bruneta chicotind 
- Deja mi-e frica , adaug facand-o sa rada si mergem amandoua la cabinetul lui Meredith (dr. Morgan pentru nestiutori) .
- Buna fetelor , zambeste ea facandu-ne semn sa ne asezam.
        M-am asezat in fund pe un fel de pat in timp ce o priveam cum scoate niste seringi . S-a uitat la mai multe luand una cu un recipient mic spre usurarea mea. Am simtit o mica intepatura si am vazut cum micul recipient este repede umplut. Repete inca o singura data procedura apoi imi tapoteaza cu o bucatica de vata si spirt locul unde era intepatura. Am mai vorbit inca cateva minute pana aceasta a privit la ecraul cu analizele mele si s-a incruntat. S-a ridicat in picioare punandu-si mainile in san si privindu-ma urat.
-Domnisoara cand ai mancat ultima data? spune suparata batand din picior
- Aaa, ma balbai cu privirea in pamant.
- Poftim? spune Kath cu sprancenele ridicate privindu-ma
- Pai nu am avut un apetit prea mare in ultima vreme , spun crezand ca o sa inghita galusca dar degeaba.
- Si asa esti slaba ce vrei ? Sa te bata vantul? spune Kath nervoasa
- Nuu dar..
- Heaven criza pe care ai facut-o a fost din cauza lipsei de vitamine si saruri si calciu din sistem , trebuie sa mananci , spune Meredith ingrijorata. 
      Mi-a mai explicat ceva si apoi mi-a dat o hartie cu alimentele pe care trebuie neaparat sa le mananc. Am ajuns acasa si Katherine practic mi-a facut vant pe usa de la bucatarie . In cateva minute aveam un bol cu supa , langa o farfurie cu friptura si o salata . Am facut ochii cat cepele .
- Ti se pare ca arat ca un dinozaur? spun ridicand o spranceana
- Daca nu mananci te bag cu capul in supa , maraie Kath facandu-ma sa inghit in sec.
        Cred ca dupa o ora de chinuit am terminat supa si putin din friptura.
- Nu mai pot ! spun exasperata
- Inainte mancai triplu asa ca nu-mi zice ca nu mai poti!
- Inainte aveam si o relatie , spun reducand-o la tacere.
- Nu ai de gand sa-l mai ierti? spune trista
- Normal ca o s-o fac candva . Dar nu pot acum. E prea dureros , spun aproape soptit. 
- Uhh...umm. Heaven putem vorbi? ii recunosc vocea lui Shane si incremenesc
- Eu...va las , spune Kath ridicandu-se si iesind. 
        Shane s-a asezat pe locul din fata mea iar eu imi plimbam privirea prin camera agitata. 
- De-despre c-ce v-voiai sa v-vorbim? ma balbai cu vocea stinsa
- Despre noi , spune facandu-ma sa uit ca respir.
- Ce e de spus? 
- Heaven imi pare rau pentru tot ce ti-am facut. Chiar imi pare. Daca as fi stiut ca iti voi face atat rau nu as mai fi intrat in viata ta. Niciodata n-am vrut sa te ranesc , imi pare rau pentru toate datile cand nu ti-am fost alaturi sau cand te-am facut sa plangi . Dupa ce vraja sufletelor pereche dintre mine si Sage s-a risipit nu am facut decat sa te caut ,dar de fiecare data cand aveam o pista dispareai ca o umbra. Ultimele luni au fost cele mai grele din viata mea fara tine. Nu ma pot ierta pentru ce ti-am facut si nu merit nici macar o privire din partea ta sau a oricui altcuiva. Am fost un nemernic . Ai dreptate la inceputul vrajii chiar aveam mici franturi de memorie cu tine sau noi dar am crezut ca a fost o relatie simpla intre noi. Ba chiar o intrebasem pe Sage daca am avut ceva cu tine si mi-a spus ca am avut o relatie de cateva luni si ca te iubeam extrem de mult. Mi-a spus ca dupa cateva luni tu incepusei sa ma inseli si ca ma tratai ca pe un caine si ca te-ai despartit de mine cu pretextul ca eram prea posesiv . Iar eu necrezand ce imi spuneau prietenii ca nu e adevarat si ca Sage minte am profitat de orice mijloc prin care iti puteam face rau pentru a ma razbuna. De aia am facut tot ce am facut. 

    *Shane pov.*

- Shane... spune vrand sa ma  opreasca
- Nu iubito . Meriti sa stii adevarul , spun cu vocea sfasiata. Da , pe durata vrajii m-am culcat cu Sage dar nu doar pe durata vrajii. Dupa ce vraja s-a risipit am fost mai intai nervos ca ai plecat asa pur si simplu. Si intr-o seara am fost la club si am baut si m-am enervat mai rau . Si cu toate ca stiam cu nu esti vinovata si ca iti fac rau eu tot nervos eram. Asa ca am sunat-o pe Sage si ....m-am culcat cu ea , spun si ma uit la ea pentru a o vedea cum plange infundat .
- Nu inteleg , sopteste plangand. 
- Iubito imi pare asa de rau .
- De ce imi faci asta? Vezi cum am ajuns? De ce continui sa ma ranesti? Iti place sa ma vezi in halul asta? spune rupandu-mi inima
- Niciodata n-o sa-mi placa sa te vad suferind mai ales daca e din cauza mea . Mor pe dinauntru cand simt prin ce treci si nu ma voi ierta vreodata pentru ce ti-am facut . Stiu ca nu te merit . Sunt idiot pentru ca iti cer o a doua sansa dar simt ca daca nu ne vom impaca prea curand starea ta se va agrava si chiar nu vreau asta. 
- Shane .... 
- Iubito te implor , o intrerup eu. Te implor mai da-mi o sansa , adaug prinzandu-i mainile reci .
- Shane imi faci rau. Da-i inimii mele o pauza ,te rog, spune cu vocea ragusita plangand. 
- Macar promite-mi ca nu te vei duce la altul . Te rog . Nu stiu ce as face daca te-as vedea cu altul . Mi-as iesi din minti , spun prinzandu-i fata in palme si stergandu-i lacrimile.
- Shane suntem suflete pereche . Nu te-as trada doar fiindca mi-ai facut rau , spune in soapta apoi ma pupa pe obraz si pleaca. 

            Imi pare rau de greseli. M-am bucurat sa vad ca v-a placut celalalt capitol asa tare ca am postat nextul muuult mai repede. Sper ca nu v-am dezamagit cu acest capitol. Pareri? Nu uitati sa votati ! 

Alpha's DaughterUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum