Capitolul 84

608 32 9
                                    




- Simba nu se simte bine, voi zbura la Atena, il voi lua, si ma voi intoarce in cateva zile, ca sa apuc sa-mi fac bagajul si sa imi mai termin din treburi pe acolo. In maxim patru zile ma intorc, tata, spun chinuindu-ma sa par cat mai credibila in fata fostului Alpha Suprem.
- De ce trebuie sa vina si cei trei crai de la rasarit cu tine? intreaba batranul indicand spre Luke, Bree si Lexa care stateau ca niste statui langa iesirea din birou.
- Vor sa vada locul in care mi-am petrecut ultimii doi ani din viata, vor o mini-vacanta. Si tu ai veni, daca n-ai fii atat de ocupat cu rezolvarea cazului la care m-ai obligat sa nu ma mai implic, spun dandu-mi ochii peste cap.
- Heaven, tu pui ceva la cale. Dar spre norocul tau, sunt mult prea preocupat cu nenorocita asta de ancheta, asa ca nu voi face pe detectivul cu tine. Sper doar sa nu iti pui in pericol viata, spune oftand.
- Ai incredere, totul o sa fie bine, spun luandu-l in brate.
Da, ma simteam prost ca il mint, dar daca ar fi stiut ce voi face, sub nicio forma nu m-ar fi lasat sa parasesc orasul. Scopul scuza mijloacele, nu?

***

Bataile inimii mele deveneau din ce in ce mai alerte, respiratia mi se ingreunase deja si imi framantam in continuu mainile. Imi simteam gatul uscat, si aparent tremuram, caci Lexa mi-a luat mainile intr-ale ei, oferindu-mi un zambet ce se voia linistitor.
- De ce am fost de acord cu asta? murmur agitata.
- Pentru ca altfel Ty, Xander si Kath nu ar fi putut veni. Si oricum, o sa ne ajute o persoana in plus, mai ales un Alpha.
- O sa fiu cel putin 4 zile in prezenta lui, nu ar fi trebuit sa fiu de acord cu asta, murmur agitata.
- Heaven, nu e ca si cum il vezi pentru prima data de cand ai plecat, l-ai mai vazut, de doua ori chiar. Ai vazut, nu s-a intamplat nimic din ceea ce credeai tu ca o sa se intample. A trecut mult timp, si v-ati schimbat amandoi. Hevs, esti sigura ca inca te doare? Sau ai inceput sa te identifici cu durerea atat de mult, incat ti-e frica ca nu stii cine esti in lipsa ei? spune fata, cutremurandu-ma.
Nu am avut timp insa sa contemplez prea mult la vorbele ei, caci zgomotul produs de mai multe labute lovind pamantul mi-a distras atentia de la convorbirea noastra.
- Respira, o sa fie bine, murmura Lexa luandu-ma in brate cateva secunde.
Cand li s-au transformat perechile Bree, Lexa si Luke s-au dus sa ii intampine cu sarutari, in timp ce Shane s-a apropiat cu o oarecare retinere de locul in care stateam. Nu imi puteam stapani bataile inimii, si stiam ca le aude. Nenorocito, potoleste-te! imi spun in gand.
Am ramas surprinsa sa constat ca si inima lui pompa la fel de repede, poate chiar mai repede, decat a mea. Era imposibil sa n-o auzi. Parfumul lui mi-a imbatat simturile intr-o clipita, provocandu-mi o senzatie incomoda in stomac si piept.
- Vreau doar sa ajut, murmura privind la prietenii nostri.
Cata durere ascundea tonul lui, imi sfasia inima.
- Stiu, spun aproape soptit, inghitind in sec.

Dupa ce cuplurile si-au terminat intampinarile, ne-am urcat toti in masina de 8+1 locuri pe care am luat-o de la tata. Eu conduceam si, spre nelinistea mea, Shane a ocupat locul din dreapta soferului. Ugh, era frustrant sa mergi cu cupluri la drum lung.
Cele 45 de minute pana la aeroport au fost strabatute intr-o atmosfera comoda. Era destul de multa galagie de la pasagerii din spate, si eram si eu introdusa uneori in conversatii, atat cat sa nu-mi permita gandurilor sa se duca in alte extreme ce, in fond, doar m-ar fi facut mai agitata. Am scrutat imprejurimile cu privirea inainte sa deschid portbagajul, asigurandu-ma ca nu era nimeni trimis de tata in parcarea aeroportului.
- Mergem cu avionul tatalui tau? ma intreaba Xander in timp ce mergeam prin aeroport.
- Da.
- Pai si nu crezi ca o sa afle unde aterizam de fapt? intreaba Lexa.
- Am planuit destul de bine totul, avand in calcul astfel de detalii, dar daca sa zicem ca prin absurd afla, oricum vom fi deja aterizat, deci nu ma intereseaza.
- Buna ziua, Alpha Suprem, spune pilotul avionului cu un zambet bland.
Era un barbat trecut de prima tinerete, cam pe la 45 de ani, inalt si bine facut.
- Domnule Ranson, au avut loc niste schimbari. Nu vom zbura spre Atena astazi, in schimb mergem in Sicilia.
- Domnul Hale nu m-a informat despre...
- Te informez eu acum, sau nu crezi ca am aceeasi autoritate pe care o are tatal meu?
- Va rog sa ma iertati, Alpha, nu am vrut sa va ofensez.
- Voi trece cu vederea de data asta, deci, aterizam in Sicilia. Dar, sa stii ca vreau sa zbori in afara radarului, sunt anumite persoane din Sicilia care nu trebuie sa stie de prezenta mea acolo, in regula?
- Da domnisoara, spune pilotul urcand.

Alpha's DaughterWhere stories live. Discover now