Capitolul 77

1.5K 129 24
                                    

Ma imbrac cu o pereche de pantaloni tip tigareta negri cu talie inalta ce se legau intr-o funda, o camasa nude vaporoasa pe care o bag in pantaloni si ma incalt cu o pereche de stiletto negri. Imi iau geanta si cobor. Acum cateva saptamani tata a vorbit cu o femeie ce locuieste aici si lucreaza la o firma de arhitectura sa ma ia ca stagiara iar azi e a patra mea zi. Pot spune ca ma bucur ca imi voi petrece vara ca stagiara, deoarece oricum nu as fi avut ce face. In plus, atmosfera e placuta si cladirea e impresionanta. E alcatuita in mare parte din geamuri si totul inauntru este modern, cu aparatura de ultima generatie.
Trec pe langa o oglinda in drumul spre iesire si ma mai uit o data la noul meu look. Simteam nevoia de o schimbare, asa ca m-am dus la coafor si m-am vopsit mai inchis, iar din parul lung pana aproape la fund a mai ramas doar pana mai jos de umeri. Ajung in 30 de minute in parcarea companiei, parchez masina si ies rapid. Intarziasem deja 10 minute. Merg alert pana la lift si apas butonul ce indica etajul 4. Ajung in fata usii ce permite intrarea in biroul in care voi lucra toata vara si bat de doua ori inainte sa intru.
- Ai intarziat, Hale, sefa mea ma astepta sprijinita de birou cu mainile incrucisate la piept si o privire ce se voia necrutatoare.
- Trebuie sa mai lucrezi la privire, Temi, spun amuzata intrand.
Temi este cunostinta tatei ce a fost dispusa sa ma ia ca "invatacel" si sa-mi arate cam cum e in domeniu. Numele ei este de fapt Artemis, dar prefera sa i se zica Temi, e o blonda de 29 de ani foarte de treaba, inalta si cu o silueta de model. E genul acela de angajata dupa care toti intorc capul.
- Si tu la punctualitate, acum hai ca avem treaba.
- Ieeei, mimez entuziasmul si blonda rade.
- Vreau sa imi aranjezi dosarele astea in ordine alfabetica iar ca tema pentru acasa vreau sa imi faci un proiect. O schita a unei case sau cladiri sau altceva, sa vad daca ai stofa de arhitect.
-Da sefa, spun si ma indrept spre birou.
- Ce ciudat e sa iti zica Alpha-ul Suprem sefa, spune fata cu o privire surprinsa.
Am zambit amuzata si m-am apucat de lucru.

***

Peste cinci ore constat cu stupoare ca am sortat putin mai mult de jumatate din dosarele din incapere. Ce-i drept am luat destul de multe pauze de fumat si de holbat pe pereti. Imi anunt sefa ca plec acasa deoarece programul meu s-a incheiat iar aceasta imi zambeste aproband. In drum spre casa ma razgandesc cu privire la destinatie si ma duc la o cafenea la care nu am mai fost de cand a plecat Timeea. Intru si spre fericirea mea cafeneaua nu era foarte plina. Ma asez pe terasa bucurandu-ma de razele calde ale soarelui. Stau de atata timp in Grecia si tot alba la ten sunt, nu imi vine sa cred. Comand o cafea si imi aprind o tigara analizand lumea de pe terasa. Doua mese erau ocupate afara. Una de vreo 6 persoane, erau o gasca de adolescenti de vreo 17 ani, si un cuplu statea la o masa mai ferita. Instant mi-am amintit de perioada in care eram cu Shane si ieseam toti in gasca. O stare de melancolie m-a curpins in timp ce priveam cuplul. Mi-am mutat ochii spre ceasca de cafea, jucandu-ma cu lingurita in spuma. Clopotelul ce anunta ca a mai intrat un client se aude si involuntar imi mut privirea spre usa. Regret imediat decizia de a veni aici, amintindu-mi de cealalta persoana cu care mai veneam aici. Ares. Avea un aer morocanos, parul mai ravasit ca de obicei si haine negre ca intotdeauna. Ochelarii de soare ma impiedicau sa ii vad ochii, ceea ce poate ca era mai bine.
Deodata imi suna telefonul, fapt ce ii atrage atentia. Ma uit rapid la telefon vazand ca e Timeea si ii inchid, notandu-mi mintal sa o sun mai tarziu. Se uita spre mine, se opreste din drum analizandu-ma cateva secunde, deschide gura vrand probabil sa spuna ceva, isi trece mana prin par si apoi isi muta atentia spre drumul sau initial, plecand. Am simtit cum durerea ce ma apasa constant pe piept si cu care incepusem sa ma acomodez se accentueaza. Ma ridic, lasand banii de cafea si plec.

*Peste cateva ore*

Termin al doilea pahar de whisky cand imi aud telefonul vibrand langa sezlongul pe care stau de trei ore si admir cerul. Ma uit la apelant si raspund cand vad ca e tata.

*Conversatie telefonica*

- Heaven am o veste uimitoare! vocea fratelui meu se aude incantata.
- Buna si tie! Ce veste? spun amuzata de vocea sa de copil entuziasmat.
- Stai de vorba cu viitorul Alpha al haitei Hale!
- Serios! Felicitari ma bucur pentru tine! spun fericita.
- In trei zile e ritualul. O sa vii si tu, nu? spune si strang din ochi.
- Liam...
- Nu, sa nu te aud. Esti de aproape un an in Grecia, nu iti e nici macar putin dor de noi? spune cu o voce mahnita.
- Ba da dar...
- Niciun dar.
- Liam... Nu pot, spun trista.
- Una e sa nu poti si alta e sa nu vrei.
- Liam, nu te supara.
- De parca conteaza. Nu prea pare sa iti pese de noi. Nu te mai retin, spune si imi inchide in nas.

* Sfarsitul conversatiei*

Strang telefonul si il arunc pe jos, apoi repet actiunea cu paharul din mana, acesta trasformandu-se in cioburi langa mine. Oftez si deschid al treilea pachet de tigari pe ziua de azi. Usor usor, indepartezi pe toata lumea Heaven. Ce ai de gand? Spune Raisa suparata. Nu pot sa ma intorc, Raisa. Nu sunt pregatita inca. Nu stiu ce m-as face daca m-as intalni cu cine nu trebuie. Nu stiu cum as reactiona. Mi-a fost de-ajuns intalnirea cu Ares. Nu vreau sa mai trec prin asta, nu acum. Ii raspund si aceasta maraie. O sa ramai singura si o sa regreti! Spune enervata. Deja sunt singura.
  Inchid conversatia si revin la privitul cerului. Peste vreo doua ore ma ridic, fac un dus si ma bag in pat. Stau o ora privind tavanul si somnul refuza sa ma ia. Perfect! Inca o noapte nedormita. Ma ridic din pat si merg la dulap. Iau din el o pereche de pantaloni scurti, o bustiera sportiva, ma incalt cu o pereche de adidasi si cobor. Iau de jos o sticla cu apa si observ ca afara ploua. Si mai bine, macar ma relaxez. Ies din casa si picurii reci de ploaie imi ating pielea ceea ce ma face la inceput sa tresar dar apoi ma obisnuiesc.
   Imi fac traseul obisnuit si il parcurg de doua ori deoarece inca am energie. Intru dupa o ora in casa si vad ca e patru dimineata. Fac un dus si ma bag in pat. Mai stau inca o ora treaza si apoi ma ridic din pat si incep sa ma pregatesc, ca in fiecare zi, pentru munca.

     Helăăăuuu! Nu am mai vorbit de mult stiu, stiu! Imi pare rau pentru absenta mea de pana acum si pentru cea care va urma. Chestia e ca eu lucrez, si timp de scris nu prea mai am asa ca nu stiu cand postez next.
In alta ordine de idei ce parere aveti despre acest capitol?

Alpha's DaughterUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum