Hoofdstuk 162

493 40 13
                                    

ELENA CLIFFORD.

Aan een kant voelt het goed dat ik het Luke verteld heb, maar aan de andere kant laat het me alleen nog maar slechter voelen.

Ik bedoel, ik heb hem net wel in alle vertrouwen verteld dat ik zwanger ben, maar ik heb hem niet verteld dat het van hem is.

Ik weet dat ik dat wel moet doen, want eerlijkheid is altijd het beste. Maar ik kan het gewoon niet, want zo kan ik namelijk echt alles op gaan fucken.

Maar ik ben gewoon bang, ik ben bang voor de reacties en de dingen die gaan gebeuren als ik het eerlijk zou vertellen.

Ja ik weet het, alles zou stukken beter zijn als ik gewoon de waarheid zou vertellen maar iets in me wilt dat gewoon niet. Iets wilt gewoon dat alles zo blijft zoals het nu is. Geen ruzies, geen gedoe. Gewoon vrede.

Ik ben stapelgek op Ashton en ik wil hem ook écht gewoon niet kwijt.

Als ik Luke vertel dat we seks gehad hebben – wat hij zich niet eens kan herinneren – én dat ik zwanger van hem ben, ja dan kan ik alles verpesten. En niet alleen de relatie van mij en Ashton maar ook het gene wat Sam en Luke hebben.

Ik ben zo stom. Waarom heb ik in vredesnaam alles zo ver laten komen? Waarom maak ik altijd juist de foute beslissingen? Waarom denk ik niet na voordat ik iets doe?

Kan ik niet eens even één keer logisch na denken voordat ik de ene na de andere leugen verzin?

Nou ja, schijnbaar dus niet.

"Ellie?" Ik word opnieuw uit mijn gedachten gehaald door Luke.

Ik slik even en sla mijn ogen neer.

Zou hij het raar vinden dat ik het zo erg vind om zwanger te zijn?

Want ja, sommige meiden zijn er juist zo blij mee als ze kunnen zeggen dat ze in verwachting zijn... en ik.. niet. Ik ben niet blij.

Natuurlijk vind ik het erg om zwanger te zijn. Het is verdomme van Luke zelf.

Ik bedoel, stel dat het van Ashton was geweest. Dan had ik zeker veel minder moeite mee gehad dan dat ik nu heb. Dan had ik het misschien wel meteen kunnen accepteren, maar dat kan ik nu echt niet.

"Mhm, ja?" Mompel ik zacht en kijk Luke even aan.

"Zo, okay, misschien niet even het beste moment hier voor maar..," Luke pauzeert even middenin zijn zin. "goed. Aangezien jij tot nu toe nog de enige bent die het weet.." Luke speelt weer even met zijn lip-piercing. "Ik ga straks Sam ophalen van het vliegveld en ik.. ik wil haar daar gelijk ten huwelijk vragen. Is dat niet té cliché of zo? Ik bedoel, ze komt net terug uit Amerika en.." Luke kijkt me wanhopig aan.

Langzaam voel ik mijn ogen groter worden.

Ik wist dat Luke Sam ten huwelijk wou vragen, maar vandaag? Uitgerekend vandaag? Kan ik dat nog wel aan na alles wat er deze ochtend al is gebeurt?

Luke lijkt mijn blik gezien te hebben en vervolgens hoor ik hem weer even kort zuchten. "Het is te cliché hé?"

Ik ontwaak uit mijn trance en schud direct met mijn hoofd. "Nee, nee. Het is wel schattig," Begin ik meteen te ratelen, om Luke niks te laten zien of merken. "Ik denk niet dat ze het zal zien aankomen, en dat gaat het waarschijnlijk juist speciaal voor haar maken. Omdat ze niks door heeft en het vet cute is," Ik pers een zwakke glimlach op m'n gezicht, waardoor Luke automatisch ook begint te glimlachen. "Ik vind dat je het moet doen, Lucas."

Luke zet een hand in zijn haar en vervolgens rolt er een zucht over zijn lippen.

"Gosh, het gaat ineens allemaal zo snel." Mompelt hij zacht.

Ik trek even een van mijn wenkbrauwen op en kijk hem vragend aan. "Wat bedoel je precies?"

"Nou ja.. ik kan mij nog heel goed die tijd herinneren dat we nog aan het touren waren en alles.. ik wou niet eens denken aan een toekomst," Luke kijkt me even kort aan. "En moet je nu kijken. Allora en Calum zijn al getrouw, jij en Ash zijn samen en jullie krijgen een baby – wat ik by the way nooit had verwacht. En natuurlijk hoop ik dat ik met Sam ga trouwen. Maar je snapt me, right?" Hij grinnikt zacht wanneer hij het woord 'hoop' uit spreekt.

Ik knik even. "Ik snap je zeker. I mean, toen ik jullie leerde kennen had ik dit ook nooit echt verwacht en gedacht dat ik zo zou gaan eindigen, met Ash," Ergens voel ik mijn maag samen krimpen

Ik dacht dat ik met jou zou eindigen.

Stop Elena, stop.

"Maar het is goed zoals het gegaan is."

----

oh oh luke gaat sam echt ten huwelijk vragen ):

rip luna

oh wacht nee, dit is een verhaal en ik kan alles nog veranderen.. als ik daar zin in heb :p

bye bye 😸

The Nextchange (2) ↠ 5SOS ✔️Where stories live. Discover now