Hoofdstuk 197

461 38 5
                                    

ALLORA HOOD.

Mijn mond zakt langzaam open zodra de woorden van Anouk mijn hersenen binnen dringen.

Vervolgens gebeurt er ook bij Michael en Calum precies hetzelfde.

"Elena was zwanger van... LUKE?" Brengt Michael uit en staart Anouk even met open mond aan. "Had je dat niet eerder kunnen zeggen of zo?"

Anouk gooit even haar handen in de lucht. "Hallo! Ik ben geen verrader Michael! Ik verraad mijn beste vriendin niet!"

"Holy fuck, hoe lang wist je het dan al?" Michael haalt gefrustreerd zijn handen door zijn warrige haar.

Anouk perst even haar lippen op elkaar.

"Ehm, ik wist het al sinds het begin dat ze wist dat ze überhaupt zwanger was. Ik was er bij toen ze een test deed. Ik wist het voor dat Ashton het ook wist, ik bedoel, dat ze zwanger was plus dat het van Luke was."

Ik ben nog steeds ik schok.

Dat was dus wat er gebeurt was tussen Luke en Elena.

"Dit zat er gewoon aan te komen, we konden het gewoon weten. Wacht, trouwens, wanneer was Elena precies vreemdgegaan van Ashton?" Ik kantel mijn hoofd een klein beetje en kijk Anouk opnieuw weer doordringend aan.

Anouk slikt even hoorbaar en kijkt vervolgens van mij naar Calum.

"Op jullie bruiloft, na het feest. Ze waren beide dronken vertelde Elena. Luke kon zich niets meer er van herinneren."

Mijn mond zakt nog iets verder open.

Dit alles wat ik zojuist te horen heb gekregen verklaard gelijk zo veel. Waarom Elena zich soms zo anders gedroeg als normaal, waarom ze in het begin helemaal niet enthousiast leek over haar zwangerschap - want ja, ook dat merkte ik aan haar, maar ik wist niet zeker of ik me dat verbeelde - en nog zo veel meer dingen die ik aan haar heb gezien die niet klopte voor mijn gevoel.

Nu dat ik dit weet zou ik haar het liefst willen knuffelen, want Elena kennende zou dit zich allemaal heel erg aan hebben getrokken. Daarom was misschien haar plan ook wel om weg te gaan, omdat ze het simpelweg allemaal niet meer aan kon.

"Zou ze het Luke al verteld hebben?" Fluister ik zacht en kijk Anouk aan, die haar schouders optrekt.

"Ze had beloofd dat ze het zou doen. Ik denk eerlijk gezegd van wel, waarom zou Luke anders met haar mee zijn gegaan?"

"Het is niets voor Luke om Sam voor voor het altaar te laten staan," Komt Calum er tussen, waardoor ik hem even verward aan kijk. "Ja serieus, ik ken Luke al sinds dat we jong zijn. Ik heb hem door de jaren heen ook zien veranderen maar ik weet zeker dat Luke dat nooit over zijn hart zou kunnen krijgen om een meisje voor een altaar te laten staan. Ik denk dat hij spijt gaat krijgen hiervan guys."

"Dat zullen we vanzelf wel zien Cal. Daar maak ik me niet zo zorgen om," Zucht Michael en stuurt Calum een korte blik voordat hij mij aan kijkt. "Ik maak me zorgen om Leen."

"Ik ook Mike," Zucht ik vervolgens ook. "We zouden haar achterna kunnen gaan, maar we weten niet waar ze naar toe is. En al sowieso ze heeft tijd nodig. Ik denk dat ze daarom ook weg is, ze heeft tijd nodig om alles op een rijtje te zetten."

"Z-Ze heeft inderdaad tijd nodig." Horen we ineens een andere stem stotteren, waardoor we ons allemaal in één beweging omdraaien.

Zodra ik me volledig omgedraaid heb zie ik Ashton in de deuropening staan. Zijn hoofd heeft hij naar beneden hangen en zijn haar zit compleet door de war.

"Oh my, Ash." Fluistert Michael, waardoor Ashton zijn hoofd weer opheft.

"Guys, maak jullie geen zorgen, ik weet alles al," Ashton zucht en loopt de kamer binnen. "Elena heeft me een brief geschreven en daarin alles uitgelegd," Ashton vist een - zo te zien een brief - uit zijn broekzak en geeft het vervolgens aan Michael die het meteen grondig begint te lezen.

Gek genoeg zou je verwachten dat Ashton er best verdrietig over zou zijn, maar hij doet er op dit moment best luchtig over. Al zeg ik het zelf. Je zou er van uitgaan dat Ashton er helemaal kapot van zou zijn.

"Ik wist het al op het moment dat Elena het met me uitmaakte. Het liep namelijk al even niet zo lekker tussen Elena en Luke. Elena ontweek hem compleet. Ik weet niet of jullie dat ook doorhadden, maar goed, Luke probeerde wel met Elena te praten maar Elena wou dat niet met hem. Ik denk dat dat kwam omdat ze hem wou vergeten.. omdat ze met mij verder wou gaan, maar ze voelde zich schuldig tegenover mij omdat ze 'het' zo lang geheim had gehouden. Ze wist dat ik zou breken als ik het wist. Daarom wou ze niet meer met me samen zijn. Ook wist ze niet of dat haar gevoelens voor mij nog wel voldoende waren om met mij samen te kunnen blijven. Om op mij verliefd te blijven. Maar weetje, Elena en ik hadden nooit zo kunnen zijn als dat Elena vroeger met Luke was. We hadden dit allemaal kunnen zien aankomen."

Ashton zijn lippen gaan een stukje uit elkaar.

"Ik vind het zo erg voor je buddy." mompelt Calum en kijkt Ashton even spijtig aan.

Ashton trekt even zijn schouders op. "Ik ben oké met Elena haar keuze. Ik zou boos kunnen zijn op haar en op Luke, maar wat heeft dat voor zin als Elena zich toch al slecht en schuldig voelt?" Een zucht rolt over Ashton zijn lippen en vervolgens laat hij zijn schouders hangen. "Ik ben nagegaan waarom ze hier weg gegaan is en ergens kan ik haar keuze begrijpen. Ik bedoel, stel je voor, je staat in haar schoenen? Wat zou jij dan doen?" Ashton kijkt ons allemaal even aan.

Blijkbaar heeft Ashton iedereen met zijn woorden stil laten vallen, want niemand reageert op zijn vraag.

"Ik denk.. dat ik misschien nog wel stommere dingen gedaan zou hebben." Verzucht Anouk uiteindelijk en legt een van haar handen in haar nek.

"Dat bedoel ik," Ashton glimlacht zwak. "We kunnen het beter laten zoals het nu is en doorgaan met ons leven en ons proberen zo min mogelijk bezig te houden met Luke en Elena. Ze komen vanzelf wel terug, toch? Daarna is er nog altijd tijd om met ze te praten. Maar ik denk dat het nu het belangrijk is dat ze beide de tijd krijgen die ze nodig hebben om alles te verwerken. Hoe lang dat ook mag duren. We moeten het gewoon accepteren."

"Daar ben ik het mee eens, woah." Mompelt Michael die helemaal verslagen lijkt te zijn door Ashton zijn woorden.

"Het is moeilijk om ze met rust te laten." Beken ik stilletjes, waardoor Ashton even begrijpelijk knikt.

"Dat snap ik Allie, maar het is beter dat je dat wel doet."

Ik knik even.

"Goed, ik ga het proberen oké? Voor Elena en Luke."

---

Aahww ashie wat ben je ook een poepie

Jesus dit was weer een hoofdstukje van 1100+ woorden wie is er trots op mij😏

HAPPY 2018 EVERYONE ♥️♥️♥️♥️

Hihihi ik heb vandaag de cover gemaakt voor deel 3 van deze serie im so exited

OKÉ IK GA ZO SLAPEN WANT IK BEN BRAK NA VANNACHT HAHAHHAHAA

Btw, sorry als er spelfouten in dit hoofdstuk staan, heb t nog niet na gecontroleerd

Bye lovies, ik hou van jullie😚

The Nextchange (2) ↠ 5SOS ✔️Where stories live. Discover now