Kapak

869 59 9
                                    

Hikayenin kapağı... Hikayeniz hakkında okurların ilk izlenimidir. İsterseniz mizah yazın ister genç kurgu ister şiir yazın ister tarihi kurgu kısacası ne yazarsanız yazın kapak önem taşır.

1- Kapağınız konuya uygun olmalıdır: Okuyucu çekmek amacıyla konuya uygun olmayan bir kapak, okuyucunun istediği şeyi verememenize yol açabilir. Mesela bir genç kurgu kitabının kapağına Selena Gomez'i koyamazsınız. Bu, Selenator'leri çekecektir ama onların beklediği şeyi asla veremezsiniz. Üstelik Wattpad dünyasında kitabınız kötü bir ünle yayılırsa pek kimse okumaz zaten. Ama eğer Selena Gomez'le alakalı bir hayran kurgu yazıyorsanız kapağa Selena Gomez koyabilirsiniz.

2- Kapağınız dikkat çekici olmalıdır: Bunu nasıl yaparım derseniz kesinlikle Covers'taki yazı tiplerini kullanmayın. Başka bir resim düzenleme uygulamasında ya da Word'de daha çok yazı çeşidi olduğundan dolayı oralardaki yazı tipleri kapağınızı dikkat çekici yapabilir. Bunun dışında kontrast veya neon renkler de kapağınızı dikkat çekici bir hâle sokar. Yazılarınızı resmin bulundukları tarafın renginin kontrastı ya da o bölgede dikkat çekici bir neon renkle yazın.

3- Kapağınızı Covers'ta yapmayın: Neden dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü Covers, kapak için seçtiğiniz resmin sadece küçük bir boyutunu kullanır. Bu da kapak resminin gerekli pek çok kısmının çöpe gitmesi anlamına gelir. Bunun yerine kapağınızı Covers haricinde bir uygulamada yapın ve fotoğraflarınıza kaydedip oradan Wattpad'e yükleyin. Bu sayede kapağınızın hiçbir tarafını feda etmeden bir kapak tasarlamış olacaksınız.

4- Çeşitli düzenleme uygulamalarını birleştirin: Basit bir kapak, pek az okurun dikkatini çeker. Eğer siz, kapağa efekt, buğulandırıp iki resmi birleştirme gibi şeyler eklerseniz bu, kapağınızı basit olmaktan çıkaracak ve profesyonel bir kapak hâline getirecektir. Profesyonel bir kapak, daha çok okur çeker, hatta bazı acemi okurlar, kitapları için kapak bile tasarlamanızı isteyebilir. Tabii bunun anlamı kapağınızın karmakarışık olması demek değil. Kapağınızın karmakarışık olması, kitabınızı görenleri rahatsız edebilir ve kitabınızın az okunma alması anlamına gelebilir.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum