Sayfa Düzeni

1.4K 40 36
                                    

Sayfa düzeni normal kitaplardaki gibi Wattpad'de de önemlidir. Sayfa düzeni kötü olan bir kitap/bölüm okuyucuya göz zevki vermez, okuma isteği uyandırmaz.

Nasıl kalın, italik, altı çizili yazılır, bölüm başında onu vereyim. Mobilde yanında çizgiler olan bir A harfi var, ona tıklamalısınız. Menüsü çıkar, B kalın, I italik ve U altı çizili yazmayı sağlar. Uzun yazıları ise yazıyı seçerek değiştirebilirsiniz.

Bilgisayarda ise aynı menünün çıkması için yazıyı seçmeniz gerekir. Yazıyı seçtiğinizde mobildeki gibi B, I, U harflerinden istediğinizi seçin. (Birden fazla ya da hepsini seçebilirsiniz.)

Aynı menü üzerinden yazıyı sağa veya sola yaslayabilir, ortalayabilirsiniz. Bölümü yayımladıktan sonra kontrol etmenizde yarar var çünkü bazı şartlarda yazılar abuk subuk bir hâl alabiliyor. Düzeltmeniz gerekebilir.

1- Bölüm içerisinde yazıyı çok fazla farklı yöne yaslamaktan kaçının. Bu yazınızın okunmasını zorlaştırır.

2- Hikaye haricindeki kısımları (medyadaki içeriği tanımlama, yazar notu, vote ve yorum isteme alanı vb.) belli olması için kalın, italik veya altı çizgili yazın. İsterseniz iki tanesini bir arada ya da hepsini kullanabilirsiniz. Bölüm içi yazının konusu değiştiğinde yazının şeklini de değiştirin.

3- İmla kurallarına dikkat edin ve harf hatası yapmayın.

4- Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakın.

5- Yeni bir bölüm yazarken eski bölümlerdeki genel sayfa düzenini bozmayın.

6- Paragraf yapmak için bir satır boşluk bırakın. Birleşik paragraflar yazmayın.

7- Yazıyı sağa yaslamayın.

8- Kelimelerin her harfini değişik bir yazı şekliyle yazmayın.

9- Önemli şeyler için yazı şeklini değiştirin.

10- Kısa çizgiyi hece ayırmak için kullanmayın.

11- Diyaloglar için uzun çizgi yerine boşluk bırakarak tırnak işareti kullanmayı tercih edin ve konuşma farklı birine geçene kadar ya da anlatıma devam edilmeden paragraf yapmayın. Paragraf içinde konuşma yazmayın.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin