Hikaye Notu Nasıl Yazılır?

245 15 4
                                    

Tüm notları tamamladığıma ikna olmam altı günümü aldı, kusura bakmayın. Bu bölümde "Gerçeklik" isimli hikayemin notlarını olabildiğince açığa çıkaracağım.

NOT: BU BÖLÜM, İLGİLİ HİKAYE HAKKINDA SPOİLER İÇERMEKTEDİR!




Karakterlerle başlayalım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Karakterlerle başlayalım. Ne yazık ki tüm karakter tanıtımlarını ekleyemem bölüme çünkü çok fazla karakter var ve hepsinin tanıtımı görsel limitini aşar.

Astroloji öğrendiğim için bu kez kafadan burç sallamak yerine kafadan doğum tarihi salladım ve her birine kendilerine en çok uyan burcu seçmeye çalıştım.

Evet, bu hikaye gizem-fantastik gibi bir şey. Hangisine ekleyeyim yayımladığımda, bilemedim.

Önce yaşını ve türünü, sonra görüntüsünü verdim (tabii çok detaylandırmadan) Doğum gününü, normalde çok da gerekli bir bilgi olmasa da, verdim sonra. Bir de mesleğini. Tabii Sirenlerin mesleği olmaz ama öteki karakterler için tatmin edici cevaplar var notta.

Boyunu ve kilosunu, sonra da cinsel yönelimini verdim.
NOT: Özellikle bxb ve gxg kitaplarında tüm karakterlerinizin eşcinsel ya da biseksüel olmasına gerek yok. Nasıl her insan hetero doğmuyorsa her insan da eşcinsel doğmuyor. Bazı bxb veya gxg kitaplarında "her karakter eşcinsel" klişesine rastlanıyor. Yapıyorsanız düzeltmeye çalışın.

Nekrotistlik, kitabımda ayrıyeten bulunan bir din ve biraz önemli bir yeri var. Dolayısıyla her karakter için Nekrotist olup olmama durumunu belirledim.

Bu karakter bir Siren olduğundan sık göründüğü şekillerin betimlemesini yaptım, yoksa bu betimlemeyi zaten belirli bir yerde yapmıştım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu karakter bir Siren olduğundan sık göründüğü şekillerin betimlemesini yaptım, yoksa bu betimlemeyi zaten belirli bir yerde yapmıştım.

Özellikleri bölümünde karakterin geçmişi, özellikleri, akrabaları, hoşlandıkları, dostları, düşmanları, önemsediği şeyler gibi kimi bilgileri verdim.

Kevin, bu arada ölen arkadaşımız.

Ölü Saatlerin Dansı da Nekrotist ayini. Ölü Saatlerin Dansı'nın açıklamasına yer verdim notumda elbet.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikWhere stories live. Discover now