Okuyucu Sayısının Azalması / Az Okuyucu Tarafından Okunma Nedenleri

803 60 4
                                    

1- Seyrek sıklıkla bölüm yayınlamak: Sık sık ya da belli aralıklarla bölüm yayınlamazsanız kitabınızı ilk keşfedenler bir süre sonra okumayacaktır.

2- Azalan sürükleyicilik: Kurguyu devam ettirememek ya da fikir gelmemesi, okurlarınızın tatmin olmamasına ve son bölümleri okuyan az kişinin kalmasına neden olabilir. Dolayısıyla bölümlerimiz dolu gözüksün ya da uzun olsun diye doldurmayın.

3- Kitabın az bölüme sahip olması: 1-2 bölümlük bir kurguyu kimse okumayacaktır. Ya da 5 bölümlük bir rastgele kitap az okunma alır. Çünkü okurlar, siz sıklıkla bölüm atsanız bile kitabı ilk gördüklerinde bu olasılığı düşünmeyecektir.

4- Konuyla ilgilenen takipçi azlığı: Bir hayran kurgu yazarsanız sadece o konunun hayranları okuyacaktır. Öteki kişilerin okumasını bekleyemezsiniz. Eğer kitabınızla ilgilenebileceğini düşündüğünüz insanları takip ederseniz kitabınızı onlara önerebilir ya da kitabınıza onları etiketleyebilirsiniz. Bu sayede kitabınızdan daha çok kişinin haberi olur ve takipçi kazanırsınız.

5- Wattpad'de yeni olmak: Wattpad'e birkaç gündür üyeyseniz kitabınızı milyonlar okuyamaz. Bu imkansız bir şey. Bu yüzden deneyim kazanmadan önce elbet birkaç amatör kitabınız olabilir. Takipçi sayınız ve okuma listeleriniz henüz şekillenmediği için insanlar sizi yeterince tanıyamayacaktır. Wattpad'de aktif oldukça daha çok tanınacaksınız.

6- Özgün olmamak: Tabii ki şu klişe kitaplar için geçerli değil ama eğer rastgelede epey yeri olan bir konuda kitap yazarsanız aynı addaki başka kitaplar yüzünden okunmayabilirsiniz. Arama listelerinde yukarıda olmadığınız için insanlar sizi sonradan fark edecektir.

7- İlgi çekici olmayan konu: Bunun için Wattpad okurlarını suçlayabilirsiniz. Eğer pek bilinmeyen bir konu hakkında bir kitap yazarsanız büyük olasılıkla okunmazsınız.

8- Aşırı basit ya da karmaşık kapak: Kapağınız aşırı basitse ya da gören okurları rahatsız ediyorsa bu kötü bir ilk izlenim olacağından kitabınız okunmayabilir.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum