Fantastik Yazma Kuralları

584 51 7
                                    

Fantastik, Türkiye olarak çok geride olduğumuz kategorilerden biri. Açıkçası yazabilen yetenekli yazarlar, bu kategoride harikalar yaratıyorlar ama yine de bu kategoride yazılan kitapların çoğu, az okunuyor ve hak ettiği değeri alamıyor.

Dikkat etmeniz gerekenler:

Bu kategori, üzerinde çok çalışmanız gereken bir kategoridir. Bu yüzden efsanevi duran, ustaca yapılmış ve konuya uygun bir kapak tercih edin. Bu konuda yeteneğiniz yoksa başkalarından sizin için kapak yapmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca açıklamaya konuyu değil, hikayeden ilgi çekici bir kısmı yazın. Bu, okurları daha çok etkileyecektir.

• Hayran kurgular, Fantastik kategorisine giremez; bu nedenle hayran kurgu yazıyorsanız Fantastik kategorisini seçmeyin.

• Özgün karakterler oluşturun. Gerekirse yeni bir tür oluşturun ya da şu ana kadar kurgulanmış hayali türler üzerinden bir hikaye yazın. (zombi, cadı, ghoul, hayalet, dev, cüce, mumya vb.) Hikayenizde vampirler ağırlıktaysa Vampir kategorisini seçin. İsterseniz hikayenize hayali karakterleri hiç sokmayıp insanlara süper güçler vererek başlayabilirsiniz. Ama yine de çoğu kategorideki gibi özgünlük bu kategoride de kazanmaktadır.

•Bu kategoride betimlemeler önem kazanmaktadır. Yerleri, kişileri, duyguları iyice betimleyin. Betimlemelere yer vermeyip kısa bölümler yazan yazarlar bu kategoride kaybetmektedir. Her kurgu kitaptaki gibi bölüm sınırı 20-60, kelime sınırı 600-2000 olsun. Ve tabii sürükleyici, macera dolu bölümler yazın.

•Bu kategori sıklıkla Bilim Kurgu ile karışmaktadır. Eğer hikayenizde bilim adamları, deneyler falan varsa Bilim Kurgu kategorisini seçin.

•Bu kategoride yükselmek kolay olduğu için sıralamada kolayca yer kapabilirsiniz.

•Birkaç bölümde kitabı bırakmayın. Şu zamana kadar baktığım profillerde sıkça yarım bırakılmış fantastik kitaplar gördüm. Ve tabii okunma sayıları azdı ayrıca bölüm sayıları da azdı.

• Dilediğiniz kadar kurgu yapabilirsiniz Fantastik'te, bu yüzden hiç sıkıntı etmeyin. Ayrıca bu kategorinin okurları da genelde hayalet değildir, size tavsiye verir ve tepkilerini yazarlar.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin