Takipçi ve Fan Toplama

766 62 5
                                    

Bu bölümü yazıyorum çünkü kitabını sıkça okuyan birilerinin olmaması, pek çok yazarın sorunu.

Bunun çözümü kitap okumak! Evet, Wattpad'de ilgilendiğiniz konularla ilgili kitap okur ve o kitaplara yorum atarsanız, sizinle aynı beğeni altındaki pek çok insanla karşılaşırsınız. Bu insanları takip edebilir, kitaplarını okuyabilirsiniz. Bu sayede o konuyla alakalı kitap yazdığınızda kitabınız arama listelerinde bulunur ve kitabınızı okuyabilecek birkaç kişiyle karşılaşırsınız. Bu kişiler, bölümlerinize oy ve yorum atabilir ve bu da onların kitabınızın fanı olması için yeterlidir. Tabii kurguların fanı olur genelde. Yani rastgele kitapların genelde hayalet okurları vardır. Tabii kurgu yazdığınız hâlde okurlarınızın hepsi hayalet okursa bu da sizin şanssızlığınız. Zaten eski üyeler Wattpad'de pek aktif değillerdir, bu da onların hayalet okur olma sebebi olabilir.

Eğer yeteri kadar iyi ve kitlesi çok olan bir konu hakkında yazıyorsanız elbette akıllıca bir hareket yapmış olursunuz ve çok sayıda fanınız olur. Tabii fan kitlesini bad boy kitaplarına borçlu olan insanlar da var ama onlara benzemememiz gerekiyor.

Zaten Wattpad'de neredeyse her karşılaşan birbirini takip ediyor. Bu yüzden takipçi konusunda sıkıntınız olmasın. Yeni olduğunuz için veya pek aktif olmadığınız için az takipçiniz olabilir.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikWhere stories live. Discover now