Vampir Yazma Kuralları

432 29 8
                                    

Vampir Yazma Kuralları ile devam etmek istedim. Genellikle vampirlerle alakalı kitap okumayan veya film izlemeyen kişilerin odak noktası olmayan bir kategori. Bu nedenle aramızdan pek kişinin ilgileneceğini sanmıyorum.

Dikkat etmeniz gerekenler:

Bu kategori en çok Hayran Kurgu, Fantastik ve Bilim Kurgu ile karışıyor. Normalde böyle bir kategori olmadığından ötürü karışması normal ama şunu bilmeniz lazım. Eğer vampirlerle alakalı bir kitap, dizi ya da filmin hayran kurgusuysa Hayran Kurgu olur. Vampirlerle alakasız bir serinin vampirli hayran kurgusu olması, onu Vampir kategorisine sokmaz. Eğer yazdığınız kurguda Vampirler ağırlıklı bir türse, Melezler ve Kurt Adamlar filan varsa Vampir kategorisine girer kitabınız fakat kitapta bir ya da birkaç vampir varsa ve onların hakkında pek az şey oluyorsa bu kitabınızı Vampir kategorisine sokmaz. Kitabınız böyle bir kitapsa ona uygun kategoriyi konulardan çıkarmaya çalışın.

• Bu kategoride ilerlemek zordur, çünkü bu kategori vampirlerin klişe aşkları ve klişe vampir-kurt adam melezlerinin hikayesinin anlatıldığı hikayelerle doludur. Bu klişeler tabii ki Vampir kategorisinin fanları tarafından çok okunur. Bu yüzden bu kategoride ustaca yazılmış klişe olmayan eserlere ihtiyaç vardır.

Bu kategori bir kurgu kategorisidir. Bu nedenle her kitapta 20-60 bölüm aralığı ve her bölümde 500-2000 kelime aralığı yeterlidir.

Bu kategorinin okurları hayalet değildir. Fikirlerini belirtir, size tavsiye verebilirler.

Bu kategoride ne yazık ki klişeler kazanmaktadır ama değişik bir kurgu her kategoride kazanır.

• Bu kategoride okunmak için vampirli içeriklerle alakalı ve Vampir kategorisi kitapları yazan/okuyan profilleri takip edin.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikWhere stories live. Discover now