Bilim Kurgu Yazma Kuralları

607 29 15
                                    

Bilim kurgu yazmak fantastik yazmaktan farklıdır. Bilimde engin bir bilgi ve gerilim yazmada ustalık ister.

Dikkat etmeniz gerekenler:

• Bu kategori en çok Hayran Kurgu, Fantastik ve Gizem - Gerilim kategorisi ile karışır. Bir kurgudan düzme bir bilim kurgu Hayran Kurgu kategorisine girer. Fantastik'le farkı çok fazla olmasına rağmen ikisi çok karıştırılır. Bilim kurguda asıl konu bilim ağırlıklıdır, hastalık, deney, mutasyonla oluşan yaratıklar gibi şeyler hikayeyi gerçekten uzaklaştırır. Ayrıca genel konu çoğunlukla gelecekte geçer. Fantastik'te ise süper güçler bulunmasına rağmen bunlar bilimsel değildir, gerçeğe daha uzak kişiler, mekanlar vardır.

• Bu kategori için bölüm başına kelime sayısı genelde 500-2000 arası, bölüm sayısı ise 20-60 arası olmalıdır.

• Bu kategorinin okurları hayalet değildir. Fikirlerini ve tavsiyelerini belirtirler.

• Bu kategoride yükselmek çok zor değildir. Çünkü bu kategoride yazılan kitaplar pek iyi değildir ve yazılan bazı kitaplar Fantastik kategorisindedir. Benim Bilim Kurgu'da bulunan bir kitabım 200 okunması bile olmadığı halde 159. olmuştu.

• Bu kategoride pek klişe yoktur ama sizden tavsiyem, çok fazla bilimsel içerik kullanarak okurlarınızın kitabınızı okuyup anlamasını zorlaştırmayın. Tabii aşırı ölçüde Fantastik kategorisine girecek olaylar da yazmayın. İkisinin arasındaki çizgiyi iyi kurun.

• Türkiye olarak Fantastik gibi Bilim Kurgu kategorisinde de zayıfız. Yazıp yarıda bırakanları devam etmeleri için destekliyorum.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikWhere stories live. Discover now