Yazara Muamele

319 39 5
                                    

Wattpad'de yazarın sorumluluklarından bahsetmiştim geçen bölümde. Bu bölümde de okurun sorumluluklarından bahsedeceğim.

1- Rakibine saygı duymak: Okur, aynı zamanda yazıyorsa rakibinin kitabını kötülememeli, onun kitabına karşı saygılı yorumlar yapmalı ya da eksiğini belirtmelidir. Eleştiri kitabı yazıyorsa kitabı iyi ve kötü yönleriyle ele almalıdır.

2- Oy vermek ve yorum atmak: Okur hayalet olmamalı, okuduğu bölümleri oylamalı ve kimi yerlerde yorum yapmalıdır. Bu yazarı da motive eder.

3- Kitapta reklam yapmamak: Okur, kitapta reklam yaparak okurları uzaklaştırıp kendi kitabına çekmeye çalışmamalıdır. Ya yazara özelden yazmalı ya da okurları hakkıyla kazanmayı denemelidir.

4- Yapılan haksızlıklara göz yummamak: Wattpad'de eğer yazarsanız ne kadar haksızlık yaşandığını bilirsiniz. Kirli yöntemlerle okur çeken, yazarın kitabından okurları soğutan biri gördüğünüzde bildirmelisiniz. Bu işi elbet yazar da yapabilir.

5- Herhangi bir yazarın linç eden okuyucu kitlesinde bulunmamak: Başka yazarların olduğu kadar başka okurların da fikirlerine saygılı olmalı, sizi desteklemeyen kişilere saldırmamalı, yazarı savunmak için bile olsa bunu yapmamalısınız.

6- Karşılıklı okuma teklifinde bulunmamak: Karşılıklı okuma, çıkara dayalı bir anlaşmadır. Bu yüzden daha fazla oy için karşılıklı okuma teklif etmeyin.

Wattpad'de Hikaye Yazmak Hakkında Her Şey-Mantık Ve GerçekçilikKde žijí příběhy. Začni objevovat