"Sorgu..." (3/2)

1.5K 75 46
                                    

İyi Okumalar...

---

Geçmiş...

---

Melekler tarafından kutsanmış yüzünü incelemeyi bırakıp doğruldum. Dakikalar önce Ayça'yı yatırdığım beşiği birkaç kez daha salladım ve kıpırdanmadığından emin olduğumda elimi çektim. Arkamı dönüp kapıya ilerledim. Aşağıdan gelen fısıldaşmaları duymak, beni bu evden değilmişim gibi hissettirdi. Bir şeyleri konuşmak için sanki gitmemi beklemişlerdi. 

Kafamı iki yana salladım ve kapısı açık olan tuvalete girdim. İki kere soğuk suyu yüzüme çarptım. Kafamı kaldırıp aynaya baktığımda gördüğüm dağılmış kız, ben gibi değildim. Gerçi aylardır ben, kendim gibi değildim. Alnımdan burun çizgime dolanan su damlacığını havluya kurban ettiğimde derin bir nefes aldım. 

Sorularının yanıt vakti gelmişti. 

Merdivenlerden inerken attığım her adımda kendi kalbimi eziyormuşum gibi hissettim. O hatıraları, anlatamayacak olsam bile bazı anıları hatırlamak sadece her şeyi yeniden yaşıyormuşum gibi hissettirecekti. Kendimi aylar önce doğan yeni kimliğime emanet edip geri çekildim kafamın içerisinden. Fikirlerimi ve bedenimi tamamen ona bıraktım ve bu sefer aynanın arkasına ben kaçtım. Karşılarında duracak olan kişinin benden daha dikkatli olacağını biliyordum. Çünkü onun yaratıcısı Serkan'dı. Onun fikirleri ve düşünceleriyle beslenmişti. Karşısında bir kedi olsaydı ona kesinlikle kaplan olmayı öğretebilirdi.

Merdivenler bittiğinde görüş açılarında olduğum için duraksamadan yanlarına ilerledim. Fısıldaşmaları sönmüştü. Boş duran üçlü koltuğa oturduğumda herkes karşımda oturuyordu. Ellerimi birleştirdim ve yalandan gülümsedim. 

"Şimdi muhtemelen ikinci sorgum başlayacak." dediğimde sırtını koltuktan çekerek konuşan dayım dışında kimse tepki vermedi.

"Kızım..."

Lafını böldüm çünkü biliyordum ne derse desin bu sorgu olacaktı. Her yaptığına bir neden soracaklardı. "Gözlerimi ameliyathanede açtım." Pes etmişlikle eski halini aldı dayım ve dinlemeye başladı. Tüm gözler, tüm kulaklar bendeydi. Ve en önemlisi karşımda alt edilmeyi bekleyen yedi akıl vardı.

"Gözlerimi açtığımda fark ettim başımda birinin beklediğini. Arkasından gelen ışıkla gölgesi üzerime düşüyordu. Birkaç saniye sonra olduğum yerin çok soğuk olduğunu hissettim. Bedenimi hissetmeyecek kadar soğuktu. Sonra tüm olanları hatırladım. Narkoz ve soğuk o kadar dondurmuştu ki bedenimi tepki vermek bir yana dursun gözlerimi açık tutmakta zorlanıyordum." Bakışlarımı her birinin tepki vermemek için kendini zorladığı yüzlerinden çekip boşluğa düşürdüm. Yaşadıklarımı anlatırken film gibi izleyebilmek adına. Korku filmi.

"Başımda ki kişiye baktığımda cerrahi maske taktığını gördüm. Neler olduğunu sormak için konuşacakken elinde tuttuğu iğneyi fark ettim. İçinde ne varsa bedenime enjekte ettiğinde damarlarımı yaktığını hissettim. Birkaç saniye sonra etkisi geçtiğinde elini kaldırdı ve maskesini indirdi. Serkan'ı gördüğümde ellerimde ki hayali kelepçelerle sarsıldım. Yaşadıklarım son değildi. Yaşayacaklarımın fragmanıydı." Ellerimde ki acı ile bakışlarımı oraya yönelttiğimde tırnağımla etimi sıkıştırdığımı fark ettim. Ellerimi birbirinden ayırdım ve dirseklerimi dizimin üzerine koydum. 

Karşımda ki insanların her birinin tepki vermemek için tuttukları kalkanları fırlattığını gördüm. Şaşkınlıkları beş yüz metre öteden okunurdu. 

"İlaçtan sonra ne kadar zaman geçti bilmiyordum ama uyandım. Yüzümde duran örtüyü hissettim. Kapı açıldığında Yağız'ın feryadını duydum. Ancak hareket etmem imkansızdı. Nefesi bile ciğerlerime zorla iletiyordum." 

İntikam Değişimi (TAMAMLANDI.)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin