LIV.

2.1K 358 26
                                    

Napůl jsem ležel na Charliem v čajovně, kam mě vytáhl spolu s partou svých hereckých kolegů, což čítalo bohužel i Connora. Kouřili jsme vodní dýmku stylem, že si Charlie potáhl a pak mi foukl kouř do úst a sem tam nezapomněl přidat jazyk. Bylo mi z toho kouře všelijak, když se k tomu přidal ještě čaj říznutý alkoholem.

„Nedávno jsem si četl na internetu, že jméno Charlie znamená „volný", což by celkem sedělo," začal novou konverzaci. „A nebo třeba Elizabeth znamená „zaslíbena bohu" a to už je celkem divný."

„A co Connor?" ozval se nositel jména.

„Connor, to je irské jméno, které v překladu znamená prasečí prdel," odpověděl naprosto vážně Charlie a já se, spolu s pár ostatními, začal smát. Přitulil jsem se k němu a dal mu pusu na krk, zatímco mi pořád cukaly koutky a trochu tekly slzy.

„Aww, podívejte se na ně," ozvala se Beth. „Jsou tak sladce zamilovaní, až si na to dám asi další víno. Dáš si taky, Matte?"

„Ne, já myslím, že já už opilý jsem," odpověděl jsem.

„To jsi, zlato, ale dej si se mnou!"

„No tak dobře," přikývl jsem jí. Vrávoravě se zvedla a šla najít obsluhu. Charlie si potáhl z dýmky a čekal, že budu spolupracovat, ale já už nechtěl, tak mi to foukl do tváře.

„Ty vážně nic nevydržíš," říkal mi a zároveň mě hladil po zádech a pak pokračoval: „Když jsme spolu byli v Paříži na –"

„Na výletě!" skočil jsem mu do toho, on se zasmál.

„Na dovolené, hrozně se opil v gay baru. Asi tak z jednoho piva a dvou nějakých drinků. Vytáhl mě ven a váleli jsme se nad ránem spolu po zemi."

„Ale bylo to hezký," oponoval jsem.

„Jasně, že bylo. Teplá a romantická noc, osvětlený Notre-Dame, opilý a příliš upřímný přítel. Co je víc?" hodil řečnickou otázku do placu. „A taky jsme se domluvili, že po škole spolu procestujeme svět."

„Kdybyste náhodou chtěli parťačku, ráda se přidám."

To už se Beth vrátila a zaslechla téma. Charlie ji sjel pohledem a potom prohlásil: „To by ten alkoholismus musel pryč."

„Tak se podívej na svýho miláčka a pak mi něco říkej."

Charlie ke mně sklopil zrak a já se na něj nevinně usmál. Podrbal mě ve vlasech jak kočku nebo psa a potom se otočil zpátky k Beth.

„Rozkošný jako vždy," pokrčil ramenem, až jsem nadskočil s ním.

Uvelebil jsem se pohodlněji a pozoroval všechny kolem. Oči se mi zastavily u Connora, který svými modrými duhovkami visel na Charliem a hltal každé jeho slovo. Ani mu nevadilo, že se na něj dívám, nejspíš si toho vůbec nevšiml. Můj přítel však jeho pohled taky ignoroval a díval se po všech, se kterými mluvil – takže vážně po všech.

Až po chvíli Connorovy oči sjely níž na mě. Nehodlal jsem uhnout pohledem ani o milimetr. Chytil jsem Charlieho dlaň, jež měl položenou na mém boku, do své ruky a on mě na oplátku lehce líbl do vlasů.

Viděl jsem na protivníkovi tu zášť, tu žárlivost. A dělalo mi to dobře, nemohl jsem sám sobě tvrdit, že ne. Měl to za všechny ty momenty, kdy se Charliemu vnucoval, ačkoliv on to nechtěl. Za všechny nemístné doteky, poznámky, polibky.

Když na mě tedy Charlie chtěl fouknout další dávku kouře, předběhl jsem ho a moje rty se natiskly na jeho. Musel jsem ho políbit, i kdyby mi dýmka měla spálit všechny vnitřnosti. Za to, že to měl vidět Connor, to stálo. 

Chlapci v sukníchWhere stories live. Discover now