Veel praten

2.8K 188 5
                                    

"Kom op zeg?!" vroeg Jake nieuwsgierig. We zaten in de woonkamer tv te kijken. We hebben net ontbeten. Jake zit Stefan en mij te ondervragen over gister. "Nee, dacht het niet" zei Stefan. We wilden Jake gewoon irriteren, het maakt ons niet uit of iemand het weet. Chase kwam de kamer in, laten we zeggen geslaapwandeld. Hij was wel aangekleed maar zijn haar zat warrig en zijn gezicht was nog slaperig. "Hé Chase moet je nog een emmer water over je heen?" vroeg Stefan uitdagend. Hij murmelde wat maar dat verstond ik niet. Hij zwaaide een soort van en liep de keuken in. "Oké nu is het mijn beurt" zei Jake grijnzend. "Nee! Doe maar niet. Hij is al zo chaggi" zei ik. "Alsof dat beter word" zei Jake schouderophalend. Hij stond op en wou naar de keuken lopen. Ik liet hem maar gewoon door zijn been zakken. Hij viel op de grond. "Moest dit" zei hij. "Ja dat moest" zei ik simpel. Hij strompelde terug naar de stoel en ging zitten. Chase kwam de kamer binnen met een boterham in zijn mond. "Lekker geslapen Doornroosje?" vroeg Jake met een raar stemmetje. "Ja heel erg. En jij boze heks?" zei Chase. Jake keek weer naar de tv, waarschijnlijk wist hij dat hij deze discussie verloren had. "Jake jij doet de eerste ronden, kies maar met wie" deelde Chase mee. Jake knikte en liep het huis uit. "Lay heb je zin om vandaag wat leuks te doen?" vroeg Chase. "Nop, jij gaat dingen regelen met je roedel. Ik ga wat met Stefan en Shira doen" deelde ik mee. Chase zuchtte en stond op. Hij gaf een kus op mijn wang en liep weg. "Wat wil je gaan doen?" vroeg Stefan. "Maak jij Shira wakker? Dan zorg ik voor alles."

We waren uiteindelijk naar het zwembad gegaan. Shira is dol op zwemmen dus die vermaakt zich wel, dan kan ik wat praten met Stefan. Shira is aan het zwemmen met andere minder terwijl Stefan en ik aan de rand zitten. "Stef wat ga jij doen?" vroeg ik. "Hoe bedoel je?""Met die oorlog" zei ik zuchtend. Stefan haalde zijn schouders op en keek vooruit. "Ik ga vechten voor de mensen om wie ik geef" zei hij serieus. "Ook al ga ik daarvoor dood" mompelde ik erachteraan. "Inderdaad mijn familie gaat boven mijn leven" zei hij. Hij sloeg een arm om me heen en knuffelde me. "Ik wil niet dat mensen dood gaan om mij" zei ik. "Ze gaan niet alleen dood om jou maar ook voor de gene van wie ze houden, om ze te beschermen" zei Stefan geruststellend. "Let jij op Shira ik ga naar huis" zei ik zacht. Ik hoorde Stefan een ja mompelen. Ik stond op en liep naar de kleedkamer. Ik droogte me af en kleedde me om.

Ik had geen zin om naar huis te gaan dus ben ik het bos in gelopen. Ik liep rustig door het bos. Ik zag een hoge boom en klom erin. Ik klom naar de top en keek over het bos uit. Ik zag de roedel maar ook een paar huizen van het stadje, ver weg. Ik ging zitten en sloot mijn ogen. De geluiden om me heen waren rustgevend. Even de oorlog en de druk op mijn schouders vergeten. Ik zat zo waarschijnlijk uren want toen ik mijn ogen open deed was het al vrij donker. Ik hoorde wolvenpoten onder me rennen en wolven huilen. Ik stak mijn neus in de lucht en rook. Ik rook Jake en Chase onder me en Stefan wat verder weg. Ik keek naar beneden en zag daar twee wolven zitten. Ik wist zeker dat dat Jake en Chase waren. Ze zagen mij niet. Ik pakte wat schors van de boom en gooide het naar Chase. Ik miste en de schors lamde een meter verder. Hij keek er wel naar maar deed voor de rest niks. Ik gooide nog een keer en dit keer raakte ik zijn kop. Hij keek omhoog en zag me zitten. Zijn staart begon te kwispelen, hij leek net een puppy die voor het eerst een speeltje ziet. Ik glimlachte en klom uit de boom. Ik was een 5 meter van de grond toen ik sprong. Ik rolde door en kwam voor Chase terecht. Hij deed raar met zijn poot naar zijn hoofd. Ik lachte en keek hem niet begrijpend aan. Waarschijnlijk waren Chase en Jake aan het praten via link want Jake kwam aanlopen en liep naar Chase. Jake legde zijn poot op Chase zijn hoofd. Het zag er zo geweldig uit. Twee wolven van bijna twee meter hoog waarvan één de poot op de anderen zijn hoofd heeft gelegd. Ik schoot in de lag en moest gaan zitten om niet om te vallen. Ik keek de wolven aan die nog steeds hetzelfde stonden alleen dan met hun koppen schuin. Ik moest nog harder lachen en ging op mijn rug liggen. Toen ik was uitgelachen keek ik naar Chase die me serieus aankeek. Ik linkte hem. "Wat is er?" vroeg ik. "Waarom was je zolang weg en heb je niks van je laten horen?" vroeg hij bijna boos. Ik keek hem geschrokken aan waardoor hij spijtig keek. "Sorry, zo moest ik het niet zeggen" zei Chase. Ik knikte en veranderde in mijn wolf. Ik rende naar huis met Jake en Chase achter me aan.

Ik kwam thuis en liep gelijk naar boven. Eenmaal boven liep ik naar mijn kamer en ging op de rand van het bed zitten. Ik legde mijn hoofd in mijn handen. Ik hoorde iemand binnenkomen maar reageerde niet. Ik voelde een arm om me heen die me naar de eigenaar trok. Het konden maar drie personen zijn Stefan, Chase of Jake, alleen dat leek me raar. Ik probeerde mijn tranen in te houden maar dat lukte niet. Ik begon zacht te snikken en de tranen rolde over mijn wang. Ik had pas het idee om te kijken wie het was toen ik zijn ademhalen voelde. Ik rook zacht en schoot gelijk rechtop. "Jake!?" zei ik geschrokken. "Al de hele tijd" zei hij droog. "Waarom, jij mag mij toch niet zo" zei ik terwijl de de tranen weg veegde. "Ik wist zeker dat als Stefan kwam je niet zou praatte en als Chase kwam jullie niet meer naar beneden kwamen" zei hij grijnzend. Ik gaf hem een por in zijn zij. "Denk niet zo" zei ik blozend. "En ik heb niet zo'n hekel aan je, dat denk jij maar het is niet zo" zei hij. "Dan is dit een nieuw begin om al onze voor oordelingen weg te vage" zei ik glimlachend. Ik stak mijn hand naar hem uit. "Ik ben Layne, ben 18 jaar, de Mate van Chase en ben de soort van uitverkorenen" zei ik,. Jake pakte mijn hand en schudde hem. "Ik ben Jake, ik ben 19 jaar, heb mijn mate nog niet gevonden en ben de Beta van deze roedel" zei hij serieus. Jake en ik schoten in de lach.

The white/blue wolfWhere stories live. Discover now