Redding

2.2K 165 5
                                    

"Chase!?" zei ik van slag. Geen antwoord. Stefan liep nar Chase toe en likte zijn wonden schoon. "Ik leg Chase op de rug, breng je hem terug?" vroeg ik. Stefan knikte. Ik legde Chase op zijn rug. Ik aaide Stefan over zijn kop. Hij rende door de gangen terug. Ik liep naar de cel van het meisje. "Hey, wil je met mij mee?" vroeg ik haar. Ze knikte. Ik keek naar het slot. Het was een typisch gevangenis slot. Ik pakte een zakmes uit mijn broekzak en begon te priegelen. Ik hoorde stemmen onze kant op komen. "Ga anders weg, ik overleef het wel" fluisterde ze. "Nee het komt wel goed" stelde ik haar gerust. "Daar!" schreeuwde een man. "Ik zou minimaal vijf meter van me vandaan blijven anders komt het niet goed met je" dreigde ik. Het slot schoot open. "Laat haar hier" gromde de Alfa. Ik schudde koppig mijn hoofd. "Ze gaat gezellig met mij me" zei ik. De groep mannen kwam op me aflopen. "Blijf daar maar staan" zei ik. Ze liepen door. Dan niet. "Pijnlijk of gelijk?" vroeg ik uitdagend. Geen reactie. "Ik vind pijnlijk wel leuk" zei ik grijnzend. Ik liet de pijn beginnen en hun voeten. Het verspreide zich over hun benen, bovenlichaam, armen en hoofd. Ze voelen op de grond neer. Ik verlamde ze tijdelijk. Ik trok het meisje door de gangen. We kwamen bij een trap aan die naar boven leid. Ik liep de trap op. We kwamen boven aan. Alle mensen keken verbaasd naar ons. Ik glimlachte naar hun en liep door de menigte. Alle mensen die ons wouden tegenhouden verlamde ik tijdelijk. We liepen het terrein van de roedel af. "Hoe heet je eigenlijk?" vroeg ik aan het meisje. "Mira, en jij" vroeg ze. "Layne, hoe oud ben je?" vroeg ik weer. "Ik ben 9 jaar, en jij?" Ik grinnikte om haar nieuwsgierigheid. "Ik ben 18" zei ik.

We hebben een stuk van de roedel weggelopen. "Oké. Ik verander en jij klimt op mijn rug, ja?" stelde ik voor. Ze knikte. Ik veranderde en knielde voor haar neer. Ze klom op mijn rug. Ik begon met rennen in de richting van de roedel.

De roedel die Chase heeft ontvoerd heeft een omweg genomen denk ik. Ik ben na drie uur al bij de roedel. Ik veranderde en liep het huis in. Stefan kwam op me af gelopen. "Dus je hebt haar meegenomen" bevestigde Stefan voor zichzelf. Ik knikte. "Ik kon haar niet achterlaten" zei ik. "Ze lijkt op Shira" mompelde Stefan. Ik knikte. Ik keek naar Stefan. "Waar is Chase?" vroeg ik rustig. "Vreemd genoeg is hij gaan rennen, hij stond ineens naast zijn bed en is gaan rennen" zei Stefan verbaast. "En dat heb je toegelaten?!" vroeg ik. "Hij is de Alfa, als hij iets wil doet hij het ook" zei Stefan schouder ophalend. Ik liet Mira haar kamer zien. Ze kreeg de oude kamer van Shira. Ik ging op mijn zitten. "Yo Chase, ik ben terug" zei ik via link naar Chase. "Eindelijk, ik stond op het punt terug te gaan naar die roedel" zei hij. "Doe maar niet" zeg ik snel. Ik verbreek de link en loop naar boven. Ik trek mijn pyjama aan en ga op bed liggen. In de nacht word ik wakker gemaakt door Chase die in bed stapte. "Ikhebhetkoud" murmel ik in het kussen. "Wat zeg je?" vraagt Chase grinnikend. "Ik heb het koud" herhaal ik. Chase gaat liggen en trekt me tegen zich aan. "Beter?" vraagt hij. Ik knik. "Zullen er nog andere roedels komen?" vraag ik. "Nee, ik heb vele roedels gesproken en allemaal waren ze niet van plan om te komen" zegt hij. ik knikt en schuif nog meer naar hem toe. "Je duwt me bijna uit bed" zegt hij lachend. "Pech, ik heb het eindelijk warm" zeg ik grijnzend. Ik leg mijn hoofd op het kussen en val inslaap.

The white/blue wolfWhere stories live. Discover now