2

3.1K 38 0
                                    

BELLE

Fredag, finally. Skoldagen hade nyss tagit slut, jag och Zoe skulle direkt hem till mig för att mysa framför TVn en stund, och sedan göra oss klara för ett barupptåg med ett par vänner mot kvällskvisten.

Ett par timmar satt vi i soffan framför TVn i min lilla tvåa, skvallrade om allt möjligt och åt massor vindruvor. Vindruvor - det var faktiskt tack vare dem jag och Zoe blev bästa vänner. Vi mötte varandra flera gånger i veckan i mataffären, vi stod båda en lång stund för att välja de bästa vindruvorna och började en gång småprata lite med varandra, och sakta men säkert utvecklades vår vänskap.

Mitt hår låg plattat längs med axlarna ner mot ryggen, en svart klänning satt spänt längs med min kropp, slutade vid mitten av låren. Mina läppar var täckta i en mörkröd nyans, och mina ögon kittlade av de långa svarta lösögonfransarna som Zoe hade tvingat mig att ha på mig.

"Vilken babe!" utbrast hon glatt när hon kom från toaletten och såg mig. Jag gjorde en halv piruett och hon skrattade lite innan hon lyfte upp våra vinglas och gav över det ena till mig. "Drink, bitch", hennes vänliga uppmaning blev besvarad av ett litet skratt från min sida, men jag tog emot glaset och halsade i mig innehållet.

Lite småfulla som vi var styrde vi stegen mot bussen som skulle ta oss till baren vi skulle till, sjöng högt på någon dålig svensk rapsång och skrattade till någon pojke som försökte imponera på oss med att cykla på bakhjulet, men sedan föll av hela cykeln. "Så, Belle Côté", Zoe tittade glatt på mig när vi satt på busshållplatsen och jag nickade lite, "vad?"

"Hur känner du gällande Will och Sophie?", hon frågade lite försiktigt och jag suckade svagt. Will var mitt ex, Sophie min föredetta bästa vän. Hon och Will hade hållit på bakom min rygg under en jävligt lång tid jag och han hade varit tillsammans, och hade för bara ett par dagar sedan blivit så att säga "officiella".

"Vad jag än känner om den saken så kommer jag inte känna ikväll" var mitt svar, innan jag tog ett par stora klunkar från den nästintill tomma vinflaskan jag hade i handen. Zoe fnittrade lite. "That's my girl" sade hon med ett stort leende på sina läppar och jag nickade och mötte hennes blick. Fan vad glad jag var att jag hade henne.

Kvällen slutade med att jag stupfull stampade hemåt, Zoe drog hem till någon kille och resten av våra vänner hade dragit redan före oss. Min högra fot vek sig under mig, vilket resulterade i att jag föll rakt på marken och jag suckade irriterat åt mig själv. "Hey, gick det bra?", någon killröst avbröt min irritation och jag kisade försiktigt upp, men såg ungefär fyra av samma person så jag bestämde att titta tillbaka ner igen.

"Det gick bra", jag sluddrade på orden en aning, och såg en hand framför mig, vilken jag oförstående såg på. "Låt mig hjälpa dig upp", förklaringen till varför handen var framför mig kom snabbt, och jag tog i handen och kände hur jag blev uppdragen. Plötsligt stod jag väldigt nära killen framför mig och han backade lite försiktigt undan. "Försök klara dig hela vägen hem" mumlade han med ett litet leende och jag nickade, yttrade ett tyst tack innan jag styrde stegen förbi honom och mot min lägenhet.

ELEV » dante lindheWhere stories live. Discover now