28

2.3K 64 7
                                    

BELLE

Skolveckan gick långsamt framåt, och helgen närmade sig. Fredag eftermiddag, vi hade någon slags samling, hela årskursen tillsammans eftersom de hade något de ville berätta för oss alla. Zoe satt bredvid mig på högra sidan, och Lucas på vänstra.

"Så, mina kära ungdomar..." började biologiläraren Erika. Ett litet skratt spreds bland oss ungdomar, eftersom denna Erika hade en väldigt rolig dialekt. "Vi ska åka på en liten resa!", direkt blev hennes tal intressantare. Publiken tystnade och så hade hon all vår uppmärksamhet. "Vi ska åka på en liten tio dagars utflykt till Danmark!" utbrast hon och det spred sig en blandning mellan jubel och missnöjda suckar. "Fan vad kul ändå!", Zoe fångade min uppmärksamhet och jag nickade. "Helt mys väl" var mitt korta svar och hon skrattade.

Vi hade fått något infoblad om det, och där stod bland annat om rumsfördelningen och vilka lärare som skulle vara med. Jag blev ihopparad med en tjej som hette Roosa, men när jag hade snackat med henne lite om resan så meddelade hon bara att hon inte var påväg eftersom hon hade så mycket fotbollsträningar hela tiden. Så jag skulle troligtvis få bo ensam eller så skulle bara Zoe få flytta sig lite otillåtet till mitt rum.

Lärarna som skulle följa med var sex stycken, varav en av dem då var Dante Lindhe. Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta åt saken, att spendera tio dagar i hans närhet. Hur fan skulle det gå?

"Mirabelle, vad säger du om en lektion idag?", påtal om trollen, så var det Dante som avbröt mina tankar. "Oj, ehm... jo, här i skolan eller hemma hos någondera?" undrande jag och kliade mig lite obekvämt i nacken. Den här personen framför mig har jag fucking legat med, och inte bara en gång, och ändå slutar vi inte med våra "privatlektioner". Trots att vi båda vet vad det kommer leda till. Varken han eller jag ville väl ge upp på det, fastän det var så jävla fel.

"Hos dig, kanske? Min lägenhet är ett enda kaos för tillfället" förklarade Dante och jag skrattade lite. "Visst, när?", "Jag slutar nångång kring halv fem, men måste hämta min dotter från dagiset och köra henne till sin mormor först, och kan komma sen" förklarade han och jag nickade. "Ska vi säga sex-tiden då? Halv sju?", föreslog jag och fick ett enkelt svar om att han ska försöka hinna dit nångång den tiden. Sedan avlägsnade han sig och jag bara följde med blicken efter. "Nämen ojdå, är någon lite kåt på mr. Lindhe?", det var Zoes röst som avbröt mig och jag mötte hennes stora flin. "Sluta le så jävla nöjt" suckade jag och hon skrattade högt. "Ni låg efter den där festen, didn't you?", hon viskade frågan tyst i mitt öra och jag frös till lite. Inte för att hon inte skulle få veta utan tvärtom för att jag inte ens hade berättat för henne. Fast, egentligen borde hon väl inte veta. Men jag måste ju tala med någon om saken.

"Kan vi bara dra hem till mig nu och skippa resten av dagen?" Frågade jag och Zoe sprang mot ytterdörren, vilket jag då tog som ett stort ja. Jag följde skrattandes efter henne och gick ut till hennes bil på parkeringen.

"Spill the tea, girl" var det första Zoe sade när hon steg in i min lägenhet. "Well. Som svar på din fråga. Ja." svarade jag lite skyggt och hela hennes ansikte sken upp. "Du din snuskiga jävel, fan vad kul" utbrast hon och var alldeles uppspelt. "Meeeennn..." började jag och hon spärrade upp ögonen. "MEN FUCKING VADÅ?!" skrek hon högt och jag skrattade. "...meeeen det var inte första gången", hennes ansiktsuttryck var obeskrivligt och jag vek mig dubbelt av skratt. "Åh herregud kvinna, och du har inte fucking berättat?!" Skrek hon och min skrattattack fortsatte. Det var länge sen jag skrattade så här mycket.

En halvtimme senare hade vi satt oss i soffan med varsitt glas rosévin och jag hade kortfattat förklarat om hela min och Dantes relation.

"Didn't expect you to be the one to fall in love" skrattade Zoe och den lilla meningen satte igång miljontals tankar. Jag får inte bli kär i honom. Jag vill inte.

ELEV » dante lindheWhere stories live. Discover now