8

2.8K 39 16
                                    

BELLE

Efter en sex timmars skoldag satt jag och Zoe i hennes bil, påväg hem till mig, och vi diskuterade att vår lärare hade erbjudit mig privatlektioner. Jag hade självklart tackat ja, för om det var något jag ville i världen var det att äntligen inte behöva känna mig så korkad som jag alltid hade gjort. "Fan vad snällt av honom, liksom på riktigt" konstaterade Zoe och jag nickade. "Verkligen, äntligen någon som bryr sig om att hjälpa en istället för att skälla ut en" svarade jag och då var det hennes tur att nicka. "Ja, eller hur. I like this one, kanske ni kan få privatlektionerna till något mer än bara matte", hon blinkade med ena ögat och jag slog henne lätt på armen, innan vi båda brast ut i skratt.

Vi körde via butiken, köpte vindruvor och vin till oss. Planen var att Zoe skulle tillbringa natten hos mig, och vi skulle dricka lite och se på Netflix, kanske även röka någon joint. Det var sådant vi brukade göra alltid då och då, jag och hon. Visst var det skola imorgon men det var väl den dagens problem.

Hon parkerade på vår gästparkering på gården, och vi styrde stegen mot trappuppgången som skulle ta oss upp till min våning. Hissen använde jag nästan aldrig, det kändes så onödigt då det bara var ett par trappor upp och det gick snabbare att gå än att vänta på hissen.

Jag låste upp min mörkbruna ytterdörr, och som varenda en annan gång läste Zoe efternamnsbrickan som fanns vid postlådan på dörren. "Côté, det är så speciellt. Kan du lova mig att du aldrig byter efternamn fastän du skulle gifta dig?", jag skrattade åt Zoes funderingar samtidigt som vi tog av oss våra skor. Jag styrde direkt stegen mot köket för att göra något snabbt ätbart åt oss, och lyckades höra hur hon mumlade i bakgrunden. "Belle Lindhe, Dante Côté... definitivt Belle Lindhe, helvete".

"Uhm, Zoe?", jag stack huvudet genom dörröppningen och tittade lite förvirrat på henne. "Oj", var hennes reaktion och vi båda brast ut i ett högt skratt. "Du är en sån jävla idiot" konstaterade jag, vilket fick henne att skratta ännu mera. "Men jag fucking lovar att du kommer ligga med honom, jag lovar!", nästan skrek hon och jag skakade skrattandes på huvudet.

"Varför skulle jag ligga med min lärare? Det är ändå bara privatlektioner."

ELEV » dante lindheWhere stories live. Discover now