De moord

1.4K 56 8
                                    

Pov: Fleur Potter
Het is 31 oktober 1981. Ik zit in mijn kamer. Ik heb al de hele dag een naar gevoel. Plotseling hoor ik mijn vader schreeuwen. Het nare gevoel wordt opeens heel erg. Ik verstop me snel. Dan hoor ik iemand voorbijlopen. Hij stopt heel even, en kijkt mijn kamer in. Dan loopt hij verder. Opeens hoor ik mijn moeder schreeuwen en mijn broertje huilen. Dan zie ik Snape voorbijrennen. Maar ik blijf waar ik ben. Ik hoor hoe hij schreeuwt, en ik begin te huilen. Want ik heb eindelijk door wat er mis is, mijn ouders zijn vermoord door de vreemde man. Na een tijdje lopen een paar mensen voorbij, ze nemen mijn dode ouders mee, waarschijnlijk om ze te begraven. Nadat ze hen hebben weggebracht lopen ze nog een keer voorbij. Dan zie ik dat een van hen mijn broertje meeneemt. Een ander komt mijn kamer in, ik word doodstil, maar ze vinden me niet en gaan weer weg. Nadat ik de deur hoor dichtgaan begin ik weer te huilen.

Pov: Dumbledore
Ik sta nog steeds in Little Whining, "Ik ga terug naar het huis van de Potters" zeg ik tegen Hagrid en Minerva McGonagall. "Waarom? Is er iets?" Vraagt Minerva. "Ik zal het allemaal uitleggen als ik terugkom op Hogwarts"  zeg ik. En dan verdwijnsel ik naar het huis van de Potters. Daar loop ik het huis in. Ik loop een kamer in. Daar zeg ik: "Geen zorgen Fleur, ik ben het maar, Dumbledore. Dan komt een klein meisje tevoorschijn. Ze kijkt me met betraande oogjes aan. Ze zegt: "ze zijn dood hè? Ik knik. "Is Harry oké?" Vraagt ze. Ik antwoord: "hij is bij jullie mugglefamilie, jullie oom en tante. Maar jij gaat daar niet heen, jij gaat met mij mee naar Hogwarts." En ik pak haar handje en verdwijnsel naar Hogwarts. Eenmaal daar zeg ik: "welkom bij je nieuwe thuis". Ik neem haar mee naar binnen naar een kamer met twee bedden. "Waarom zijn er twee bedden?" Vraagt ze. "Daar zal je morgen wel achter komen" zeg ik, terwijl ik denk aan het andere meisje dat haar ouders vanavond is verloren. Ik breng haar naar bed en geef haar een drankje. Ik blijf bij haar zitten tot ze in slaap is gevallen. Wat al vrij snel gebeurt.

Pov: Fleur Potter
Ik zit nog steeds huilend op mijn kamer. Dan hoor ik de deur opengaan, en ik stop met huilen. Er komt een man mijn kamer in lopen. Hij zegt: "Geen zorgen Fleur, ik ben het maar, Dumbledore." Ik denk na en dan weet ik het weer, hij was de vriend van mijn ouders die ons vroeger soms bezocht. Ik kom voorzichtig uit mijn schuilplaats tevoorschijn. Ik vraag met tranen in mijn ogen: "Ze zijn dood hè?" Hij knikt. "Is Harry oké?" Vraag ik. Hij zegt: "hij is bij jullie mugglefamilie, jullie oom en tante. Maar jij gaat daar niet heen, jij gaat met mij mee naar Hogwarts. Dan pakt hij mijn hand en dan verdwijnselen we. Ik voel me misselijk en draaierig. Dan verschijnen we opeens voor een groot kasteel. "Welkom bij je nieuwe thuis" zegt hij. We lopen naar binnen en hij brengt me naar een kamer met twee bedden. "Waarom zijn er twee bedden?" Vraag ik nieuwsgierig. "Daar zal je morgen wel achter komen" zegt hij. Ik loop naar een van de bedden en ga erin liggen. Hij geeft me een beker met een of andere vloeistof erin, ik drink het braaf op en ga liggen. Dan word ik opeens supermoe, en na een paar minuten val ik in slaap.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu