Versteend!

869 43 5
                                    

Pov: Jessica
Ik zit al de hele middag in de bieb. Ik probeer uit te vinden welk wezen er in de geheime kamer zit. Ik zit tegenover het raam. Dan hoor ik opeens een vreemd geluid. Ik kijk op en dan zie ik een weerspiegeling op het raam. Ik kijk recht in 2 rode ogen. Dan wordt alles zwart...

Pov: Fleur
Het is ochtend. Ik ga overeind zitten. "Goedemorgen Jess" zeg ik. Als ik geen reactie krijg ga ik rechtop zitten en kijk naar haar bed. Maar dan zie ik dat ze helemaal niet in haar bed ligt. 'Die zit waarschijnlijk al aan het ontbijt' denk ik. Ik sta op en kleedt me aan. Als ik ben aangekleed loop ik naar de grote zaal. Ik kijk de zaal rond en zie dat Jessica ook hier niet is. Dan loop ik naar een paar meiden van Ravenclaw die in hetzelfde jaar zitten. "Weten jullie waar Jessica is?" Vraag ik. "Nee" zeggen ze. Dan loop ik naar de lerarentafel. Ik vraag ook aan hen of ze haar hebben gezien. Maar ook hun hebben haar niet meer gezien. Ik pak snel een sandwich en loop dan naar de bieb. Ik doe de deur open. Ik roep: "Jessica? Ben je hier?" Ik krijg geen reactie. Ik loop naar binnen en loop naar haar lievelingsplekje. Dan zie ik Jessica zitten. Maar ze is versteend! "Jessica" roep ik en ik ren naar haar toe. Dan ren ik snel terug naar de grote zaal. Ik ren meteen door naar de lerarentafel. Een aantal leerlingen kijken me vragend aan maar ik ren gewoon door. "Jessica is versteend" zeg ik. "Waar is ze?" Vraagt McGonagall. "In de bieb" zeg ik. Zij, professor Flitwick en Dumbledore staan snel op. We lopen half rennend naar de bieb. Als we daar aankomen zien we dat madam Pince, de bibliothecaresse, de deur net wil opendoen. "Wacht!" Roep ik. "De bieb kan nog niet open. Jessica zit daar versteend" zeg ik. Ze kijkt me geschrokken aan. We gaan snel naar binnen. Jessica wordt naar de ziekenzaal gebracht. Ik blijf bij haar. S 'avonds komt madam Pomfrey naar me toe. "Je moet nu gaan" zegt ze. Ik zucht. Dan sta ik op en loop naar de Ravenclawtoren. Ik wil niet naar onze slaapkamer, want dan ben ik zo alleen. Als ik de kamer inkom vraagt een van mijn kamergenoten: "waar is Jessica?" "Ik heb haar vanochtend versteend in de bieb gevonden" zeg ik. Ze kijken me allemaal geschokt aan en slaan hun hand voor hun mond. "Wat erg" zegt 1 van hen. Ze geven me een knuffel. Dan trek ik mijn pyjama aan en ga slapen. Ik heb een nachtmerrie over dat iedereen waar ik van houd wordt versteend, net als Jessica.

Het is de volgende dag. Er is vandaag een Quidditch wedstrijd. Ik moet daar gaan kijken voor mijn broertje. Maar ik ga eerst nog even naar de bieb, om uit te zoeken wat in de geheime kamer zit, zodat ik ervoor kan zorgen dat deze nachtmerrie wordt gestopt. Als ik de bieb inloop zie ik opeens Hermione zitten. En zij is ook versteend! Ik ren snel naar de lerarenkamer. Ik gooi de deur open en roep dan: "Hermione is versteend!" "Waar?" Vraagt McGonagall. "In de bieb" zeg ik. "Wat heb jij toch met versteende leerlingen in de bieb vinden?" Vraagt McGonagall sarcastisch. We rennen snel naar de bieb. Hermione wordt naar de ziekenzaal gebracht. McGonagall zegt: "ik moet met je vader gaan overleggen." "Oké" zeg ik. Ik blijf bij Hermione en Jessica. Na een tijdje wil ik naar het veld lopen, maar dan hoor ik van madam Pince dat de wedstrijd is gecanceld. Ik ga weer zitten en na een tijdje komt McGonagall met Ron en Harry binnen. Ze lopen naar het bed van Hermione. "Fleur heeft haar gevonden in de bibliotheek. Dit lag naast haar" zegt ze terwijl ze een spiegel laat zien. "Kunnen jullie hier iets uit opmaken?" Vraagt ze aan hen. Ze schudden hun hoofd.

Pov: Harry
Ik sta nog steeds versteld bij de versteende Hermione. Dan zie ik opeens Jessica liggen, ook versteend. "Is Jessica ook versteend?" Vraag ik. "Ja, ik vond haar gisterochtend zo in de bieb" zegt Fleur. "Waarom heb je niks tegen ons gezegd?" Vraag ik. "Ik ben de hele tijd bij haar gebleven, en ik heb er eerlijk gezegd ook niet aan gedacht" zegt Fleur. Dan zie ik hoe verdrietig ze kijkt. En nu ik goed kijk zie ik ook dat ze er erg moe uit ziet. Ik zucht en zeg: "het is al goed. Ik snap het wel, je bent er gewoon erg gestrest door." Ze glimlacht naar me. Ik glimlach terug. Dan moeten we naar onze leerlingenkamers van professor McGonagall.

Pov: Fleur
Als ik in de leerlingenkamer aankom ga ik op een stoel in onze boekenhoekzitten. Na een tijdje komt professor Flitwick binnen. Hij vraagt om deaandacht. Dan zegt hij: "er zijn een paar nieuwe regels. Ten eerste moeten alleleerlingen vanaf 6 uur in de leerlingenkamer zijn. Ten tweede worden alleleerlingen door een leraar begeleid naar hun lessen. Geen enkele leerling magalleen lopen zonder de begeleiding van een leraar. En als degene die hierverantwoordelijk voor is niet wordt gepakt, wordt de school gesloten." Nadit gezegd te hebben gaat hij weer weg. Een aantal leerlingen beginnen tesmoezen. Ik zucht. 'Ik moet verder met mijn onderzoek. Ik moet ontdekken wiehier verantwoordelijk voor is. En ik moet hem laten boeten' denk ik. Ik zaldiegene laten boeten...

His sisterWhere stories live. Discover now