Wat gaat hij doen?

393 14 5
                                    

Pov: Fleur
Ik loop door de gang op weg naar mijn slaapkamer. Het is al best laat en de meeste studenten zitten al op hun kamers. Ik was naar de keuken voor een avondsnack. Dan hoor ik opeens voetstappen in de gang naast me. Ik sta stil en ga langs de muur staan. Officieel moeten we in bed liggen, dus ik kan beter niet betrapt worden. Ondanks dat ik dan niet per sé problemen zal krijgen, heb ik het toch liever niet. Dan loopt er iemand langs de gang waar ik in sta. Het is Draco. Ik vraag me af waarom hij niet op zijn kamer is en waar hij heen gaat en wat hij daar gaat doen. 'Moet ik hem aanspreken en naar zijn kamer sturen?' Vraag ik me af. 'Nee, als ik wil weten wat hij gaat doen moet ik hem volgen, als hij zich betrapt voelt zal hij het waarschijnlijk niet zo snel weer doen of nog voorzichtiger zijn en dan zal ik er nooit achter komen wat hij gaat doen' bedenk ik me. Ik besluit hem te volgen. Ik wacht tot hij de hoek om is en sluip dan achter hem aan. Dan kijkt hij opeens om. Ik weet me nog net op tijd te verstoppen in een zijgang. Ik hoor voetstappen naar de gang toe komen en verstop me snel in een geheim gangetje achter een kleed. Godzijdank dat ik alle geheime gangetjes ken, anders was ik sowieso betrapt. Ik besluit dat het te riskant is hem zo te volgen. Ik wacht tot ik hem niet meer hoor en loop dan naar mijn kamer.

Daar aangekomen trek ik mijn pyjama aan en ga op mijn bed zitten. Jess ligt op haar bed een boek te lezen. "Hey Jess, ik zag net Draco op de gang rondlopen" zeg ik. "Hm" zegt ze alleen maar. "Hij was iets van plan, maar wat?" zeg ik meer tegen mezelf dan tegen Jess. "Wat denk jij Jess?" Vraag ik. "Huh?" Zegt ze. Ik zucht. Natuurlijk heeft ze niet geluisterd. "Draco ging iets doen, ik zag hem op de gang. Ik weet zeker dat hij niet gewoon een snack ging halen. Hij is iets van plan, en ik ben vrij zeker dat het niet iets goeds is" zeg ik. "Volg hem dan" zegt ze. "Heb ik al geprobeerd, hij is veel te oplettend" zeg ik. Dan bedenk ik opeens iets: het valt niet op als je een hond tegenkomt. "Hey Jess, kan je morgen als hond Draco voor mij volgen om uit te zoeken wat hij gaat doen?" Vraag ik. Ze zucht. "Please" zeg ik. "Best" zegt ze.

De volgende dag ben ik druk bezig met lessen en huiswerk. Na het avondeten zijn we weer naar onze kamer gegaan. Een tijdje later zeg ik tegen Jess: "kan je alvast naar Draco op zoek gaan en hem volgen?" Ze zucht, maar staat op. Ze verandert in een hond en loopt de kamer uit. Ik ben de hele dag al onrustig, dus besluit ik een rondje te lopen door het kasteel. Na een tijdje zie ik opeens wat leerlingen spelen met een hond, Jessica. Ik loop naar haar toe en schraap mijn keel. Ze kijken me allemaal aan. "Zou jij niet wat voor me doen?" Zeg ik tegen Jess. Ze kijkt me aan met een blik van: waarom doe jij het niet? "Het is nogal raar als er opeens een hinde door de school loopt, of niet?" Zeg ik. Ze kijkt naar de grond en loopt dan weg. De leerlingen kijken me vreemd aan. Ik negeer ze en loop weer verder.

Pov: Jessica
Ik loop weer verder. Ik weet dat zij hem niet goed stiekem kan volgen, maar ik vind het nog steeds niet leuk dat ik het dan maar moet doen. Ik loop en snuffel wat rond. Na een tijdje zie ik hem. Ik loop achter hem aan. Ik probeer het wel een beetje voorzichtig te doen, maar niet zo dat het lijkt alsof ik hem bespioneer. Dan slaat hij opeens een gang in. Als ik het hoekje omloop zie ik dat hij me zo'n beetje op staat te wachten. Ik schrik een beetje maar loop gewoon naar hem toe en doe alsof ik met hem wil spelen. Dan trapt hij me opeens. Ik jank en ren snel weg. Ik ren naar mijn kamer. Als ik binnen ben verander ik weer in een mens. "En? Heb je ontdekt wat hij ging doen?" Vraagt Fleur meteen. "Nee, hij had me door" zeg ik. "Wat?" Zegt ze. "Hij sloeg een gang in. Maar toen ik het hoekje omliep stond hij me op te wachten. Ik probeerde hem nog te laten denken dat ik gewoon met hem wilde spelen. En toen trapte hij me opeens" zeg ik. "O mijn God, gaat het wel?" Vraagt ze. "Ja, het doet gelukkig geen pijn meer" zeg ik. "Dan zal dat plannetje dus ook niet meer werken" zegt ze teleurgesteld. Ik ga naast haar zitten en sla een arm om haar schouder. "Het is vast niet zo erg. Dat denk je waarschijnlijk alleen omdat hij altijd zo gemeen doet tegen Harry" zeg ik om haar gerust te stellen. Ze zucht. "Je hebt waarschijnlijk gelijk. Ik heb de laatste tijd gewoon zo'n naar gevoel als ik in zijn buurt kom" zegt ze. "Het komt vast wel goed" zeg ik. "Ja, laten we maar gaan slapen" zegt ze. Ik kleed me om en we gaan in bed liggen.

De volgende ochtend maakt Fleur me wakker. Wekleden ons aan en gaan naar het ontbijt. Na het ontbijt gaan we onze tassenophalen in onze kamer. Als we erheen lopen zie ik Draco. Ik loop naar hem toe."Hey Malfoy" zeg ik. Hij kijkt me met een geïrriteerde blik aan. Ikgeef hem een schop. "Moet je maar geen dieren pijn doen" zeg ik.Iedereen kijkt me een beetje raar aan, maar ik negeer ze en loop weer naarFleur. "Je kon het gewoon niet laten, of wel?" Zegt ze lachend."Nee" zeg ik. En we lopen lachend weer naar onze kamer.

A/N: het spijt me zo erg dat ik zo lang niet heb geüpdatet. Maar ik kon de app waarop ik de films kijk niet meer opstarten, waardoor ik de films niet meer kon kijken en ik wist niet meer wat erna kwam.

His sisterWhere stories live. Discover now