Het Yule Ball

569 25 4
                                    

Pov Harry:
Ik sta voor de trap te wachten op mijn date. Een eindje verderop staat de tweeling. Dan zie ik dat iedereen opeens naar de trap kijkt en wijst. Als ik me omdraai zie ik Fleur en Jessica de trap afkomen. Ze zien er prachtig uit. Hun dates hebben wel geluk. 'Wie zouden hun dates eigenlijk zijn?' Vraag ik me af. Ze hebben het me niet verteld.

 Ze hebben het me niet verteld

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Bovenste: Fleurs jurk, onderste: Jessica's jurk)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Bovenste: Fleurs jurk, onderste: Jessica's jurk)

"Je ziet er prachtig uit zus" zeg ik terwijl ik haar een knuffel geef. "En jij trouwens ook Jessica" zeg ik. "Bedankt, jij ziet er ook niet verkeerd uit" zegt Fleur. Dan komen Fred en George opeens aanlopen. "Wat zien jullie er prachtig uit dames" zeggen ze in koor. "Bedankt" zegt Fleur. Dan vragen ze: "Zullen we?" Terwijl ze hun handen ophouden. "Heel graag" zegt Fleur. "Natuurlijk" zegt Jessica. Ze pakken hun handen vast en lopen naar de Grote Zaal. 'Dus Fred en George zijn hun dates' denk ik. Ik ben best blij dat het Fred en George zijn. Die ken en vertrouw ik tenminste. Fleur is tenslotte wel mijn zus.

Pov: Fred
George en ik staan voor de trap te wachten op Fleur en Jessica. Dan zien we iedereen naar de trap wijzen en als we ons omdraaien zien we Fleur en Jessica de trap afkomen. 'Wat zien ze er prachtig uit' denk ik. Ze lopen naar Harry. Hij zegt iets en geeft Fleur een knuffel. We lopen naar ze toe. "Wat zien jullie er prachtig uit dames" zeggen we in koor. 'Ha, we dachten dus allebei hetzelfde. Maar ze zien er ook prachtig uit' denk ik. "Bedankt" zegt Fleur. "Zullen we?" Vragen we in koor terwijl we onze handen ophouden. "Heel graag" zegt Fleur. "Natuurlijk" zegt Jessica. Ze pakken onze handen vast en we lopen naar de Grote Hal. Daar gaan we aan de zijkant klaarstaan.

Dan komen de kampioenen binnen en gaan ze dansen. Het gaat Harry niet zo goed af. Hij heeft denk ik niet genoeg geoefend. Het ziet er best belachelijk uit. Als er ook anderen de dansvloer opgaan vraag ik aan Fleur: "Mag ik deze dans?" Fleur glimlacht en zegt: "natuurlijk." We lopen hand in hand de dansvloer op en beginnen te dansen. George en Jessica lopen ook de dansvloer op. George en ik hebben hard geoefend op het dansen, vooral nadat we Fleur en Jessica hadden gevraagd. Daarvoor hadden we maar een beetje geoefend, maar we wilden natuurlijk niet voor schudt staan bij Fleur en Jessica. We dansen een tijd totdat we naar de zijkant lopen omdat we een beetje moe zijn. "Wil je wat drinken?" Vraag ik aan Fleur. "Ja, graag" antwoordt ze. "Neem ook wat voor ons mee" zegt Jessica. Ik loop naar de tafel en neem 4 bekers mee. Dan loop ik weer terug. Ik geef eerst Fleur haar beker en daarna aan Jessica en George. Dan ga ik weer zitten. We drinken wat en kletsen.

Dan komt opeens die jongen van Durmstrang aanlopen die Fleur eerst gevraagd had. 'Wat heeft hij nou weer bij ons te zoeken' denk ik boos. "Is hij je date?" Vraagt hij verbaasd (met zijn accent) aan Fleur. "Ja" zegt Fleur. "Heb je mij afgewezen en voor deze sukkel gekozen?" Vraagt hij (nog steeds met dat super irritante accent). 'Hij noemt me gewoon een sukkel' denk ik boos. Net als ik op wil staan om hem eens te laten zien dat ik geen sukkel ben staat Fleur op. "Hij is geen sukkel" zegt ze boos. Hij kijkt naar me. "Hij is niet sterk of knap, ik zie het niet" zegt hij (nog steeds, nou ja je snapt het wel). "Hij is misschien niet sterk maar hij heeft genoeg andere kwaliteiten. En ik vind hem wel knap" zegt ze. "En daarnaast, ik wil geen vriendje dat superknap en sterk is of heel erg beroemd. Ik wil een vriendje die lief is en me laat lachen" zegt ze. Ik ben ontroerd. "En als je hier alleen maar bent om nog meer commentaar te geven, hoepel dan op" zegt ze boos. Hij blijft staan. "Nee, ik wil begrijpen waarom je deze sukkel boven mij hebt verkozen" zegt hij. Oké, hij begint me nu echt te irriteren. Dan pakt Fleur haar toverstok en opeens hangt hij ondersteboven in de lucht. Als ik Fleur aankijk zie ik dat haar ogen een beetje zijn gaan gloeien. Ik vraag me af waarom. Dan realiseer ik het me opeens: waarschijnlijk neemt You Know Who het over in haar. Ik moet haar stoppen voordat Hij het helemaal overneemt. "Jessica, Hij neemt het over" zeg ik. "O nee, we moeten Harry vinden" zegt ze. "Waarom?" Vraag ik. "Ze geeft om hem, hij kan haar laten stoppen" zegt ze. 'Dat gaat veel te veel tijd kosten. Ik moet nu iets doen. Maar als iemand waar ze om geeft haar kan laten stoppen moet ik het dus ook kunnen' denk ik. Ik sta op en zeg: "Fleur, ik vind het lief dat je me verdedigt, maar hou alsjeblieft op. Ik wil niet dat je in de problemen komt" zeg ik. "Fleur, alsjeblieft" zeg ik smekend terwijl ik mijn hand op haar schouder leg. Ze kijkt me aan en de gloed verdwijnt. Dan valt hij opeens op de grond. Hij rent snel weg. 'Wat een sukkel' denk ik. "Bedankt Fred" zegt Fleur. "Graag gedaan. En jij trouwens ook bedankt voor dat je me verdedigde" zeg ik. Dan kussen we elkaar. De rest van de avond dansen we nog wat. Na een tijd moet we naar onze slaapkamers. Fleur en ik lopen hand in hand de Grote Zaal uit. "Zie ik je morgen?" Vraag ik aan haar. "Ja" zegt ze. Ik geef haar nog snel een kus en dan lopen George en ik naar onze slaapkamer.

Pov: Fleur
"Zie ik je morgen?" Vraagt Fred aan me. "Ja" antwoord ik.Hij geeft me nog een kus en dan lopen hij en George naar weg. Ik ben zo blijdat Fred mijn vriendje is. Dan zie ik opeens Hermione huilend op de trapzitten. "Jessica kijk" zeg ik en ik wijs naar haar. We lopen naarhaar toe en gaan naast haar zitten. "Hey Hermione, wat is er?" Vraagik bezorgd. "Het is Ron. Hij verpest alles" zegt ze. "Wat heefthij dan gedaan?" Vraag ik. "Het is eerder wat hij niet heeft gedaan.Hij heeft me niet gevraagd voor het bal. Nou ja, als laatste optie. Dus ik hadal ja gezegd tegen Krum" zegt ze. "Ja, dat hebben we gezien"zegt Jessica. Ik kijk haar boos aan. "Maar ik heb ook gezien dat je hethartstikke leuk had met hem" zeg ik. "Ja, het was ook leuk" zegtze. "Maar Ron was constant boos en hij zei dat ik hulde met de vijand. Enik werd daar boos om omdat dit toernooi bedoeld is om een band tussen de 3 scholente creëren" zegt ze. "Ach Hermione. Ron is gewoon een sukkel"zeg ik. Dan geef ik haar een knuffel. We troosten haar nog een tijdje en dangaan we naar onze slaapkamers. Als ik in mijn bed lig denk ik aan dezegeweldige avond. Ik heb het geweldig gehad met Fred. En hij heeft ervoorgezorgd dat Hij het niet overnam. Maar ik vind het ook zielig voor Hermione. Naeen tijdje val ik in slaap.

His sisterWhere stories live. Discover now