De ontsnapping

421 24 7
                                    

Pov: Emma
"Emma?" Zegt hij verbaasd. Hij heeft nog steeds tranen in zijn ogen. "Sirius" zeg ik en ik vlieg hem om de hals. Ik begin te huilen. "Ik heb je zo gemist" zeg ik snikkend. "Ik jou ook" zegt hij. "Maar... maar hoe is dit mogelijk?" Vraagt hij verbaasd. "Iemand heeft een gat in de buitenmuur geblazen met een spreuk. Volgens mij was het om Bellatrix en andere Death Eaters te bevrijden. Nu ben ik ergens toch wel blij dat ik in de cel naast haar zat" leg ik uit. "Ik ben daar ook blij om" zegt hij. "Maar waar is Jessica? En gaat alles goed met haar?" Vraag ik. "Ze is op Hogwarts en alles gaat goed" antwoordt hij. Ik zucht opgelucht. Dan hoor ik opeens iemand roepen: "Sirius, wat heeft dit te betekenen? Wie is dit?" Ik kijk achter hem en zie een mollige vrouw met rood haar. Ze komt me vaag bekend voor. "Molly, ik kan het uitleggen" zegt Sirius. "Wacht, Molly Prewett?" Vraag ik. "Eigenlijk is het Molly Weasley nu" zegt Sirius. "Dus ze is toch met Arthur getrouwd" zeg ik. Molly zucht. "Dan ben je me nog een Galleon schuldig" zeg ik tegen Sirius. Ik heb Molly en Arthur wel eens gezien op school. Ik dacht dat ze uiteindelijk zouden gaan trouwen en Sirius dacht van niet. Dus toen hebben we gewed. "Maar, in ieder geval. Molly, dit is Emma" zegt Sirius. "Wacht, je vrouw?" Vraagt Molly. "Ja" antwoordt hij. Dan loopt ze naar me toe en geeft me een knuffel. "Het is leuk om je eindelijk te ontmoeten. En sorry dat ik eerst zo boos werd, maar dit gebouw is strikt geheim" zegt ze. "Maakt niet uit" zeg ik. "Laten we naar de woonkamer gaan en je ook aan de anderen voorstellen" stelt ze voor. Ik knik.

We lopen naar de keuken. Als we naar binnen lopen kijkt iedereen me verbaast aan. Alleen Remus glimlacht. Hij staat op, loopt naar me toe en geeft me een knuffel. "Het is fijn je weer te zien Emma" zegt hij. "Het is ook fijn om jou weer te zien Remus" zeg ik. De anderen kijken ons nog steeds verbaasd aan. "Ehm, iedereen, dit is Emma, mijn vrouw die samen met mij onterecht werd opgesloten" zegt Sirius. Een man, volgens mij Arthur, loopt naar me toe en geeft me een hand. "Leuk je eindelijk te ontmoeten" zegt hij. Ik glimlach. Ik word aan iedereen voorgesteld. Dan gaan we aan tafel zitten. "Wanneer kan ik Jessica eigenlijk weer zien?" Vraag ik. "Ze komt in de kerstvakantie hierheen" zegt Sirius. Ik glimlach. We kletsen nog even. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk mijn dochter weer zie. Na een tijdje zeg ik: "wanneer krijg ik mijn galleon eigenlijk?" Sirius zucht en geeft me met tegenzin een galleon. De anderen kijken ons verbaasd aan. "We hebben toen we nog op school zaten een keertje gewed en ik heb gewonnen" leg ik uit.

~laatste schooldag~

Pov: Jessica
Het is eindelijk bijna kerstvakantie. Vanmiddag gaan we naar mijn vader. Ik kan niet wachten. Maar natuurlijk hebben we History of Magic als laatste, wat nu extra lang voelt omdat ik graag weg wil. Na wat als een eeuwigheid voelt mogen we eindelijk gaan. Ik doe snel mijn boeken in mijn tas en ren naar onze slaapkamer. Daar pak ik snel mijn tas. Na een paar minuten komt Fleur eindelijk. "Schiet eens op" zeg ik. "Rustig" zegt ze. Ze zet haar schooltas neer en pakt haar tas. "Kunnen we?" Vraag ik. "Bijna, ik moet nog even snel mijn boek in mijn tas doen" zegt ze. "O shit, ik ook" zeg ik. Door mijn enthousiasme was ik dat vergeten. Ik pak snel mijn boek en doe hem in mijn tas. Dan kunnen we eindelijk gaan. We lopen naar Albus' kantoor. Ik zeg het wachtwoord en we lopen de trap op. Ik doe de deur open en we lopen naar binnen. "We zijn klaar om te gaan" zeg ik. "Ah, mooi. Kom maar hier" zegt hij. We gaan naast hem staan. Hij houdt zijn armen op en we pakken ze vast. Dan begint alles te draaien en dan verschijnen we voor het huis. Ik bel aan. Ik hoor iemand alle sloten openen. Dan doet pap open. "Lieverd" zegt hij. Ik vlieg hem om de hals. "Hey pap" zeg ik. Dan gaan we naar binnen. "Fleur, fijn jou ook weer te zien" zegt pap en hij geeft ook haar een knuffel. "Ik moet weer gaan" zegt Albus. "Oké, doei" zeg ik en Fleur en ik geven hem een knuffel. "Doei pap" zegt Fleur nog en dan verdwijnselt hij. Pap doet de deur dicht en we lopen richting de keuken. Vlak voor de deur gaat pap opeens stilstaan. "Trouwens Jess, ik heb nog een verrassing voor je" zegt hij. Ik word nu erg nieuwsgierig. Hij doet de deur open en we lopen naar binnen. Dan zie ik opeens iemand aan tafel zitten die ik al niet meer gezien heb sinds ik klein was. "Mam?" Vraag ik met tranen in mijn ogen. Ze staat op en glimlacht. Ik ren naar haar toe en vlieg haar om de hals. "Jessica, mijn lieve dochter" zegt ze. Ik kan niet ophouden met glimlachen. "Maar... maar hoe?" Vraag ik verbaasd. "Iemand heeft Bellatrix bevrijd en aangezien ik in de cel naast haar zat kon ik ook ontsnappen" legt ze uit. "Ja, dat heb ik gehoord" zeg ik. We gaan aan tafel zitten en kletsen nog wat. Ik ben zo blij. Ik heb haar echt heel erg gemist.

Pov: Emma
De bel gaat. Sirius staat op en gaat open doen. Ik hoor stemmen en meen die vanJessica te herkennen. Ik hoor voetstappen. Dan gaat de deur open en zie ikSirius, Jessica en een roodharig meisje, ze lijkt erg veel op Lily. Dan moethet Fleur zijn. "Mam?" Vraagt Jessica met tranen in haar ogen. Ik staop en glimlach. Dan komt ze naar me toe rennen. Ik knuffel haar. "Jessica,mijn lieve dochter" zeg ik. Ik ben zo blij dat ik haar eindelijk weer inmijn armen kan sluiten. "Maar... maar hoe?" Vraagt ze verbaasd."Iemand heeft Bellatrix bevrijd en aangezien ik in de cel naast haar zatkon ik ook ontsnappen" leg ik uit. "Ja, dat heb ik gehoord" zegtze. We gaan aan tafel zitten en kletsen nog wat. Ik ben zo blij. Ik heb haarecht heel erg gemist. Ik voel me de gelukkigste vrouw ter wereld.

His sisterWhere stories live. Discover now