De brief

1.3K 51 4
                                    

Pov: Fleur
Het is een maand later. Ik word wakker en ga me aankleden. Dan loop ik samen met Jessica naar de grote zaal voor het ontbijt. Aan het einde van het ontbijt vraagt Dumbledore of ik nog wat langer kan blijven. Als iedereen weg is haalt hij een envelop tevoorschijn. " deze brief is van je ouders. Ze hebben het aan mij gegeven. Hierin staat iets wat ze voor je verzwegen hebben. Een groot geheim waarvoor ze je beschermde. Als je het wilt lezen is dat goed. Maar vanaf het moment dat je het leest zal je een grote last op je schouders dragen. Dus als je het niet wil lezen snap ik dat ook, ik bedoel, je bent nog maar 3 jaar oud. Leg het in het laatje van je nachtkastje en wanneer je klaar bent om het te lezen kan je het pakken" zegt hij met een serieus gezicht. Ik pak de envelop aan en neem hem mee naar de slaapkamer. Zodra ik binnenkom vraagt Jessica meteen: "waarom wou hij je spreken?" "Deze brief is van mijn ouders, er staat een groot geheim in, en hij zei dat, zodra ik het lees, ik een grote last met me mee zal dragen" zeg ik. "Ga je het lezen?" Vraagt ze met een bezorgd gezicht. "Nee, ik ben er nog niet klaar voor" zeg ik.

~twee jaar later~

Ik zit op mijn bed met de brief ven mijn ouders in mijn handen. Ik kijk ernaar. Ik twijfel. Als ik het lees, zal ik een moeilijk geheim hebben. Maar ik zal het toch een keer moeten lezen. Ik ben inmiddels al vijf. Ik kan het aan. Ik zucht. Dan komt Jessica binnen. "Wat moet ik doen Jess?" Vraag ik zuchtend. Jessica kijkt naar de brief. "Het is lastig, maar ik weet dat je dit kan. Je bent superslim. Je bent soms nog beter in spreuken dan de tweedejaars. Geloof in jezelf, je kan dit. En wat er ook instaat, ik zal je steunen" zegt ze terwijl naast me gaat zitten. "Dank je" zeg ik. Ik zucht en maak de envelop open. Ik begin te lezen:

Lieve Fleur,
Als je deze brief leest zijn wij dus dood. Maar je moet weten dat we altijd van je hebben gehouden, en dat altijd zullen blijven doen. En we zijn trots op je, wat je nu ook doet, en wie je nu ook bent. We hopen dat je gelukkig bent, ook al zijn wij niet meer bij je. En het spijt ons dat we je dit niet eerder verteld hebben. Maar je was nog te jong. Dit is een moeilijk geheim, en het zal je leven voorgoed veranderen. Je bent anders geboren dan anderen. Vijf dagen voordat je geboren werd, kwam een slechte tovenaar genaamd Voldemort naar ons huis. Hij betoverde mij, waardoor ik zwanger werd. Zo ben jij geboren. Je bent geboren uit de magie van Voldemort. Je bent zijn dochter, niet die van James. Als je boos wordt neemt je duistere zijde je over. Maar Dumbledore heeft daar iets aan gedaan. Hij heeft een spreuk uitgesproken die zorgt dat, zolang je om iemand geeft, je duistere zijde het niet overneemt. We hopen dat alles goed gaat. En we zullen altijd van je blijven houden. Vergeet dat niet.
Liefs, je ouders.

"En, wat stonderin?" Vraagt Jessica. Ik geef haar de brief. Ze leest hem en kijkt me danaan. "Dat is inderdaad een moeilijk geheim" zegt ze. "Je bent nutoch niet bang voor me, hè?" Vraag ik. "Nee, ik vertrouw je"zegt ze, terwijl ze haar hand op mijn schouder legt. "Dank je" zeg ik."We blijven voor altijd vriendinnen" zegt ze en ze geeft me eenknuffel. "Ja, voor altijd" zeg ik terwijl ik haar terug knuffel.

His sisterWhere stories live. Discover now