Vakantie in Grimmauldplace

522 24 3
                                    

Pov: Jessica
Fleur en ik zitten in de bieb te lezen. Het is vakantie dus we zijn, samen met een aantal professors en Albus, alleen in Hogwarts. Ik vind het op zich wel fijn dat het zo rustig is, maar na een tijdje wordt het toch wel saai. De enige met wie ik nog een beetje lol kan hebben is Peeves, maar hij is echt superirritant. Dan komt Albus binnen en loopt naar ons toe. "Hoe gaat het?" vraagt hij. "Goed. Maar het is wel een beetje saai met alleen maar saaie professors en dit saaie kind" zeg ik. Fleur kijkt me verontwaardigd aan dus ik zeg: "Geen zorgen, je bent maar een beetje saai." "Dan heb ik goed nieuws voor jullie" zegt hij. Ik kijk hem blij en nieuwsgierig aan. 'Eindelijk eens wat actie' denk ik blij. Ik heb me hier echt verveeld dus ik heb zin in wat actie. "Jullie zullen de rest van de vakantie ergens anders doorbrengen" zegt hij. "Waar dan?" Vraag ik nieuwsgierig. "In Grimmauldplace 12" antwoordt hij. "Gaan we de rest van de vakantie doorbrengen bij pap?" Vraag ik blij. "Ja. Ik dacht al dat je blij zou zijn" zegt hij. Ik spring enthousiast op en geef hem een knuffel. "Duizendmaal dank" zeg ik. De rest van de middag ben ik super blij en enthousiast. Die avond pakken Fleur en ik onze trunks in. Ik kan al de hele middag niet stoppen met praten over hoeveel zin ik erin heb en volgens mij wordt Fleur er een beetje gek van. Maar ze heeft er nog niks van gezegd, waarschijnlijk omdat ze het wel begrijpt. Ik kan niet wachten tot ik mijn vader weer zie. Ik ben blij dat ik hem eindelijk weer terug heb.

Het is eindelijk de volgende dag. Ik word heel vroeg wakker maar dat maakt me niks uit. Ik maak Fleur wakker die nog heel moe is en liever nog een uurtje door zou willen slapen, maar dat vind ik niet goed. Nadat ik heel erg lang aan haar bed heb staan zeuren staat ze toch maar op en kleden we ons aan. We lopen naar de Grote Zaal en zien dat het ontbijt al klaar staat. Albus zit al aan tafel. We gaan ook zitten en beginnen op te scheppen. Ik klets veel tijdens het eten. Als ik het op heb moet ik nog even op Fleur wachten aangezien zij geen haast maakt. Als ze eindelijk klaar is gaan we naar onze kamer om onze trunks op te halen. Dan gaan we snel weer naar beneden. "Zijn jullie er klaar voor?" Vraagt Albus. "Ja!" Roep ik blij. Hij houdt zijn armen op en we pakken allebei een arm vast en verschijnselen naar Grimmauldplace 12. "Ik ga snel weer terug naar Hogwarts. Ik heb nog belangrijke zaken te regelen" zegt Albus. Dan verdwijnselt hij. Als ik de deur opendoe hoor ik opeens veel geschreeuw. "BLOEDVERRADERS! IN MIJN HUIS!" En zulke dingen. Dan komt pap de gang op en zegt boos: "o hou je kop toch moeder." Hij doet het gordijn dicht. Eindelijk houdt ze op met schreeuwen. "Hallo lieverd" zegt hij terwijl hij zijn armen openhoudt. Ik laat mijn trunk vallen, ren naar hem toe en knuffel hem. "Ik heb je gemist pap" zeg ik zachtjes. "Ik jou ook lieverd" zegt pap zacht. Dan laten we elkaar los. "Maar nog even over die vrouw: is dat echt mijn oma?" Vraag ik. Pap knikt. "Wat een aardige vrouw" zeg ik sarcastisch. Pap lacht en zegt, al net zo sarcastisch als ik: "ja, heel aardig." Dan lopen we naar de deur aan het einde van de gang.

Pov: Fleur
We komen aan bij Grimmauldplace 12. Als we de deur opendoen hoor ik opeens veel geschreeuw: "BLOEDERRADERS! IN MIJN HUIS!" Dan komt Sirius de gang op en zegt boos: "o hou je kop toch moeder!" Hij doet het gordijn dicht en het geschreeuw houdt op. "Hallo lieverd" zegt hij tegen Jessica terwijl hij zijn armen openhoudt. Jessica laat haar trunk vallen, rent naar hem toe en knuffelt hem. "Ik heb je gemist pap" zegt Jessica zachtjes. "Ik jou ook lieverd" zegt Sirius zacht. Ik word hier best verdrietig van. Ik zou gewoon willen dat ik mijn vader (James) ook zou kunnen knuffelen. En mam ook. Ik mis ze zo erg, maar ik laat er niks van merken. Dan laten ze elkaar los. "Maar nog even over die vrouw: is dat echt mijn oma?" Vraagt Jessica. Sirius knikt. "Wat een aardige vrouw" zegt Jess sarcastisch. Dan zegt Sirius, al net zo sarcastisch als Jess: "ja, heel aardig." 'Waarom moet het altijd zo sarcastisch zijn?' Denk ik. Dan lopen we naar de deur aan het einde van de gang.

Als we de kamer binnenlopen zien we veel bekende gezichten. Zoals een deel van de Weasleyfamilie, Hermione en Remus. Dan komen Fred en George opeens binnenrennen met een boze Ginny achter hen aan. "Fred! George! Ik doe jullie wat!" Roept ze boos. Dan zien ze ons en rennen Fred en George naar ons toe. We knuffelen elkaar en Fred geeft me een kus. "Hoi" zegt Ginny alleen maar. Dan komen Ron en Hermione binnen en zegt Ron: "oe." Als reactie op ons. "Als je daar niet mee ophoudt vervloek ik je Ron" zegt Jessica geïrriteerd. Ron kijkt een beetje bang en gaat snel aan tafel zitten. "Leuk om jullie ook weer te zien" zegt Hermione. Dan gaan de anderen aan tafel zitten. Ik loop naar Remus en geef hem een knuffel. "Fijn om je weer te zien" zeg ik. "Het is ook fijn om jou weer te zien" zegt Remus. Dan ga ik naast Fred zitten. "Dus sinds wanneer zijn jullie al aan het daten?" Vraagt Molly. "Sinds Yule Ball" antwoord ik. "En jullie vonden het niet belangrijk genoeg om me te vertellen?" Zegt ze boos tegen Fred en George. "Eh" zeggen ze alleen maar. "Serieus? Jullie hebben het jullie moeder niet eens verteld?" Zeg ik. Ik schud teleurgesteld mijn hoofd. Dan schieten we in de lach. "Ach ja, het zijn gelukkig 2 meiden die ik al ken en vertrouw" zegt Molly. De rest van de middag kletsen we gezellig en hebben we veel plezier. Het is fijn om iedereen weer te zien.

De volgende ochtend zitten we aan het ontbijt. Danhoren we de deurbel en enorm geschreeuw, Sirius moeder. 'Ah nee hè niet weer'denk ik geïrriteerd. "Ik doe wel open" zegt Sirius. Hij loopt naar degang. Na een paar seconden houdt het geschreeuw op, hij heeft het gordijn dichtgedaan. Dan hoor ik de deur opengaan en Sirius die iets fluistert, maar ik kanhet niet verstaan. Ik hoor voetstappen en dan opeens een luide bonk, waardoorSirius moeder weer begint te schreeuwen, en Sirius die boos roept: "Tonks!" "Sorry!" Hoor ik een vrouw roepen. Ik loop naar degang en zie dat een vrouw met kauwgom roze haar naast een omgevallen paraplubak staat enSirius die het gordijn weer dicht doet. Ik help de vrouw met de bak overeindzetten. Dan gaan we de keuken weer in. "Wotcher. Ik ben Tonks" zegtze terwijl ze me een hand geeft. "Ik ben Fleur en dit is Jessica" zegik. "Dus dan ben jij Sirius' dochter?" Vraagt ze aan Jessica."De enige echte. Maar noem me maar Jess" zegt Jessica. Dan zegtMolly: "kunnen jullie naar boven gaan?" De tweeling, Ginny, Ron,Hermione en Jessica staan op en we lopen naar boven. Daar kletsen we over hoestom we het vinden dat we niet mogen weten wat er gebeurt. Dan vertellen Fred en George nog over wat nieuwe fopspullen die zehebben uitgevonden. De rest van de middag blijven we boven kletsen.

His sisterNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ