De eerste opdracht

543 23 1
                                    

Pov: Fleur
Ik zit op de binnenplaats een boek te lezen. Dan komt Harry naar me toe. "Hey Harry. Hoe gaat het?" Vraag ik. "Gaat wel. Ik heb ontdekt wat de 1e opdracht is" zegt hij. "Wat dan?" Vraag ik nieuwsgierig. "Ik moet met een draak vechten" zegt hij. Ik sla mijn hand voor mijn mond. "Dat meen je niet. Dat is levensgevaarlijk" zeg ik terwijl ik hem een knuffel geef. Hij zucht. "O Harry. Maar nu je het weet kan je je tenminste voorbereiden" zeg ik. "Ja. Ik moet gaan" zegt hij. Ik knik. Dan sla ik mijn boek weer open en ga weer verder lezen.

Pov: Jessica
Ik loop de binnenplaats op en zie Fred en George staan. Ik zie dat George naar me gebaard dat ik moet komen. Ik loop naar hem en Fred toe. "Wat is er?" Vraag ik. "Ik probeer Fred te overtuigen dat hij met Fleur moet gaan praten" antwoordt hij. "Laat me raden, het lukt niet?" Zeg ik lachend. "Waarom ga je niet gewoon?" Vraag ik aan Fred. "Ik ben bang dat ze niet met me wil praten" zegt hij. "Oh kom op. Ze vindt het hartstikke leuk als je met haar gaat praten" zeg ik. "Succes" zeg ik terwijl ik hem richting Fleur duw. "Wat doe je?" Vraagt hij. Dan geef ik hem nog een laatste duwtje waardoor hij naast Fleur komt te staan. Hij kijkt onzeker naar mij en George dus ik steek mijn duimen op om hem aan te moedigen. Ik zie hoe hij naast haar gaat zitten. Dan legt Fleur haar boek weg. "Ze legt haar boek weg! Dat doet ze normaal nooit" zeg ik blij tegen George. Ik zie hoe ze kletsen. "We zijn alweer een stapje dichter bij ze samenbrengen" zegt George. Dan geven George en ik elkaar een high five

Pov: Fleur
De dag voor de 1e opdracht loop ik naar Harry toe. "En, weet je al hoe je het gaat aanpakken?" Vraag ik. "Ja, ik ga een spreuk gebruiken om mijn bezem te pakken" zegt hij. "Welke spreuk?" Vraag ik. "Accio" antwoordt Harry. "En, lukt het al een beetje?" Vraag ik. "Een beetje. Maar ik weet niet zeker of het me gaat lukken" zegt hij. "Laten we het maar hopen" zeg ik. "Ja, laten we het maar hopen" zegt Harry. De rest van de middag denk ik na over hoe ik Harry zou kunnen helpen. Uiteindelijk vind ik een oplossing.

~de 1e opdracht~

Het is tijd voor de 1e opdracht. Ik loop nog even naar de kampioenentent. Ik loop naar binnen. "Je mag hier niet komen" zegt Victor tegen me. "Ik heb toestemming van mijn vader, Dumbledore" zeg ik. En dat is waar, ik heb het hem gister gevraagd. Ik loop naar Harry toe en geef hem een knuffel. "Geen zorgen Harry. Alles komt wel goed" fluister ik in zijn oor. "Bedankt" zegt Harry. Dan komt pap binnen. "Ga je ook naar de tribune Fleur?" Zegt hij. Ik knik en loop de tent uit. Ik loop naar de tribune en ga naast Jessica zitten. "Geen zorgen, alles komt wel goed met hem. Hij is een sterke wizard" zegt Jessica tegen me. Ik knik ook al ben ik niet helemaal gerustgesteld. Eerst komt Cedric. Jessica en ik juichen heel hard. Cedric doet het prima. Dan komen Fleur en Victor, ook hun doen het prima. Maar ik let niet echt op. Ik ben veel te zenuwachtig en bezorgd om Harry. Dan wordt omgeroepen: "en dan nu als laatste: Harry Potter!" Ik houd mijn adem in. 'Kom op Harry, je kan dit' denk ik ook al hoort Harry me helemaal niet.

Dan komt Harry de arena binnenlopen. Opeens valt de draak hem aan. Ik zie hoe hij met zijn toverstok naar Hogwarts wijst. Maar er gebeurt niks. 'Ik moet hem helpen' denk ik. Ik pak voorzichtig mijn toverstok uit mijn zak en zeg de spreuk non-verbaal in mijn hoofd. Dan komt zijn bezem aanvliegen. Harry pakt hem en vliegt weg. "Wat heb je gedaan?" Zegt Jessica. "Hoe bedoel je?" Zeg ik nonchalant. "Je hebt iets gedaan" zegt ze. "Je hebt gezorgd dat Harry's bezem kwam, of niet?" Zegt Jessica. "Hoe kom je daarbij?" zeg ik nog steeds nonchalant. "Dus je hebt het wel gedaan" zegt Jessica. "Oké" zeg ik met een grote glimlach. "Ik ben trots op je" zegt ze. "Waarom zou je trots op me zijn?" Vraag ik verbaasd. "Je breekt eindelijk de regels" zegt ze. "Nou ja, een soort van dan." Ik glimlach. Dan concentreer ik me weer op Harry. Na wat wel een eeuwigheid lijkt, waarin ik de hele tijd superzenuwachtig ben, komt hij eindelijk weer terug. 'Godzijdank hij leeft nog' denk ik. Dan klap ik heel hard.

Pov: Jessica
We zitten op de tribune. Het is tijd voor de 1e opdracht. Harry komt de arena in en wordt vrijwel meteen daarna al aangevallen door de draak. Ik zie dat hij met zijn toverstok naar Hogwarts wijst. Maar er gebeurt niks. Dan zie ik opeens hoe Fleur haar toverstok pakt. Maar ze zegt niks. 'Ze doet het vast weer non-verbaal. Echt waar sinds ze dat kan doet ze bijna niet anders' denk ik. Dan komt Harry's bezem aanvliegen. 'Ik wist het wel. Ze heeft hem wel geholpen' denk ik. Als ik haar ermee confronteer probeert ze het te ontkennen maar ik heb haar wel door. Uiteindelijk geeft ze het toe. Na een tijd komt Harry weer aanvliegen. Hij heeft de draak verslagen!

Pov: Fleur
Na de opdracht ren ik naar Harry toe. Ik vlieg hem om de hals. "Niet tegeloven! Je hebt het gedaan! Je hebt gewoon een draak verslagen!" Roep ikblij. "Ja, ik kan het zelf ook niet geloven" zegt hij lachend. Danschraapt Jessica haar keel. "Je houdt je mond Jess" zeg ik streng.Harry kijkt me verbaasd aan. "Fleur heeft ervoor gezorgd dat je bezem naarje toe kwam" zegt Jessica. "Jess" zeg ik boos."Serieus?" Zegt Harry tegen me. "Het lukte je niet dus ik heb jespreuk alleen maar versterkt. Ik denk dat zelfs ik het lastig had gevonden alsik in jou plaats had gestaan" zeg ik. "Ach ja, toch bedankt"zegt hij. Hij geeft me een knuffel. Dan gaat hij naar het feest in deGryffindor commonroom. Ik ben zo ongelofelijk trots op hem. Nu maar hopen dathij de andere opdrachten ook overleefd...

His sisterWhere stories live. Discover now