Rita Skeeter

554 23 8
                                    

Pov: Fleur
Vlak nadat Harry weg is komt er een vrouw naar ons toelopen. "Zo, jij lijkt erg close met Harry Potter" zegt ze tegen me. "Hoe komt dat?" Vraagt ze. Naast haar zie ik een boekje zweven en een veer. Volgens mij is dat een fantasieveer. Ik heb daar wel eens over gelezen. "Wat gaat u dat aan?" Vraag ik. "O sorry, ik ben Rita Skeeter. Schrijfster voor de Daily Prophet" zegt ze. "Je hebt vast wel eens van me gehoord." "Sorry, nee" zeg ik. "O" zegt ze alleen maar. Ze herpakt zich snel. "Maar, vertel. Hoe kan het dat jij zo close bent met Harry Potter?" Vraagt ze. "Het spijt me, maar ook al werk je voor de Daily Prophet. Het gaat u nog steeds niets aan" zeg ik. "Waarom niet? Is er sprake van een relatie?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Zoals ik u net al heb gezegd gaat het u niets aan. Kom mee Jess, dan gaan we naar huis" zeg ik. "Naar huis? Maar jullie zitten hier toch op school?" Zegt ze verbaasd. "Dus kennelijk heeft u ook niet van mij gehoord. Ik ben Fleur en dit is Jessica, wij zijn de dochters van Dumbledore." zeg ik. "Ik wist niet dat Dumbledore dochters had. Hij heeft toch ook helemaal geen vrouw?" Zegt ze verbaasd. "We zijn geadopteerd sukkel" zegt Jessica. Ze kijkt verontwaardigd. "Als u ons nu zou willen excuseren" zeg ik beleefd. Dan lopen we naar Hogwarts.

De volgende ochtend komt Jessica naar me toe rennen terwijl ze mijn naam roept. "Wat is er Jess?" Vraag ik. "Moet je zien wat dat kreng heeft geschreven" zegt ze boos terwijl ze de Daily Prophet voor me op tafel legt. Ik begin te lezen:

Harry Potter en Dumbledore's dochter?
Voor wie het nog niet wist: Albus Dumbledore heeft 2 geadopteerde dochters. De brutale Jessica en de betweterige Fleur. Die wel een erg goede band met Harry Potter heeft. Zijn ze gewoon goede vrienden of is er sprake van meer? Zou DE Harry Potter een relatie hebben met de dochter van Dumbledore? Of speelt hij maar gewoon met haar hart net zoals met andere meiden?

Als ik klaar ben met lezen kijk ik Jessica verontwaardigd aan. "Dit kan ze niet zomaar maken" zeg ik boos. "Ja echt hè. Ze noemt me brutaal!" Zegt Jessica boos. Ik kijk haar aan met zo'n blik van: 'serieus?' Dan komt Harry aanrennen. "Heb je de Daily Prophet gelezen?" Vraagt hij aan me. "Ja, hoe kan ze dat zomaar doen?" Zeg ik verontwaardigd. "Je wilt niet weten wat ze over Hermione heeft geschreven" zegt Harry. "Wat dan?" Vraag ik nieuwsgierig. "Dat Hermione een oogje op mij en op Victor heeft" antwoordt hij. "Wie denkt die trut wel niet dat ze is? Zomaar roddels over leerlingen verspreiden, en nog wel in de meest gelezen krant in het land" zegt Jessica boos. De rest van de middag praten we over dit en gaan we naar onze lessen.

De volgende dag zit ik buiten een boek te lezen. Dan komt Jessica naar me toe lopen. "Hey Fleur, heb je zin om in het bos te gaan spelen?" Vraagt ze aan me. Ze bedoelt natuurlijk in onze animagusvormen. "Ja tuurlijk" zeg ik. Ik doe mijn boek in mijn tas en sta op. Ik kijk even rond of er niemand in de buurt is en als ik zie dat dat niet het geval is knik ik naar Jessica. Dan transformeren we en rennen we het bos in. Maar wat we niet weten is dat wel degelijk iemand ons heeft gezien. Namelijk Rita Skeeter, die in haar tor-vorm ons al de hele tijd aan het bespioneren is.

De volgende ochtend komt Jessica ~alweer~ mijn naam schreeuwend de Grote Hal inrennen. "Moet je dit zien" zegt ze terwijl ze naar de voorpagina wijst.

Geheime animagussen
De dochters van Dumbledore, Fleur en Jessica, hebben een groot geheim. Ze zijn animagussen! Fleur is een hinde en Jessica is een zwart-witte hond. Zou het ministerie dit weten? Hebben ze zich wel geregistreerd? En wat zouden ze nog meer verbergen? Ik beloof jullie dat ik al hun geheimen zal onthullen.

'O nee dat mag niet gebeuren. Als ze AL onze geheimen onthult dan krijg ik grote problemen want dan word ik of opgesloten, of ik moet mijn hele leven vluchten' denk ik. "Die vrouw is gek en een bemoeial. Het zijn haar zaken niet" zeg ik boos. "Gelukkig zijn we wel degelijk geregistreerd en krijgen we daar tenminste geen problemen van. Jammer genoeg zullen de meeste op school nu wel doorkrijgen dat ik Missy ben" zegt Jessica. "Dat is nog lang niet het ergste" zeg ik. Ze kijkt me verbaasd aan. Ik zucht, pak haar arm en loop met haar naar een geheim gangetje. "Als ze mijn grote geheim ontdekt en uitbrengt heb ik veel grotere problemen" fluister ik. "Oh ja. Laten we hopen dat ze het nooit ontdekt" zegt Jessica. "Ja, laten we het hopen" zeg ik. Dan gaan we terug naar de Grote Hal. Maar we weten niet dat we zijn afgeluisterd door een blauwe tor, Rita.

Jessica en ik zijn bij de tweeling gaan zitten. We zitten lekker te kletsen als Rita Skeeter opeens naar ons toe komt lopen. "Ah hier ben je. Ik wilde je gewoon even laten weten dat ik je grote geheim zal ontdekken. En het zal niet lang meer duren" zegt ze tegen me. De tweeling kijken mij en Rita verbaasd aan. Dan loopt ze weer weg. "Waar ging dat over?" Vraagt Fred verbaasd. "En over welk groot geheim had ze het?" Vraagt George nieuwsgierig. Ik en Jessica kijken elkaar aan. Ik knik en zeg: "We zullen het jullie vertellen, maar niet hier. Kom mee." We staan op en lopen naar buiten. We gaan op de grond zitten. "Beloven jullie ons dat jullie het geheim zullen houden?" Vraag ik. "Natuurlijk" zeggen ze in koor. "En beloven jullie me dat jullie niet bang voor ons zullen worden als we het vertellen?" Vraag ik. Ze kijken ons een beetje vreemd aan maar zeggen dan: "ja." Ik zucht. "Ik zal jullie ook mijn geheim vertellen" zegt Jessica. "Jullie weten al dat ik geadopteerd ben door Dumbledore. En hij is natuurlijk niet mijn echte vader. Mijn echte vader is Sirius Black" zegt ze. "De moordenaar?" Vraagt Fred verbaasd. "Hij is geen moordenaar, hij werd erin geluisd door Peter Pettigrew, een oude schoolvriend" zegt Jessica boos. "Ik geloof je" zegt George opeens. Fred zucht en zegt dan: "ik geloof je ook." Ik zucht. 'O God ik ga ze mijn geheim vertellen. Hopelijk worden ze niet bang voor me' denk ik bang. Ik haal diep adem en begin dan met mijn verhaal.

Pov: Fred
"Ik ben natuurlijk ook niet echt de dochter van Dumbledore. Mijn echte ouders zijn James en Lily Potter" zegt Fleur. "Maar dan ben jij dus de oudere zus van Harry" zegt George. Ze knik. Ik voel me opgelucht. 'Daarom zijn ze dus zo close, ze zijn broer en zus' denk ik. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. Dan zie ik een blauwe tor in Fleurs haar zitten. "Zit stil Fleur, er zit een beestje in je haar" zeg ik. Ik pak hem en gooi hem ver weg.

Pov: Fleur
Ik zucht en ga verder met mijn verhaal: "Maar dit is nog niet het hele verhaal. Ongeveer anderhalf jaar voordat Harry werd geboren woonden James en Lily nog niet in Godrics Hollow. Op een avond kwam Voldemort (ze trekken bange gezichten bij het horen van die naam) naar hun huis. Hij betoverde Lily en ging toen gewoon weg. Ze ontdekten dat Voldemort (alweer bange gezichten) haar zwanger had gemaakt door middel van zijn magie. Lily kreeg een dochtertje. Dumbledore ontdekte dat als ze boos zou worden Zijn duistere magie het over zou nemen. Hij sprak een spreuk over haar uit om dit tegen te gaan. James en Lily voedden haar op als hun eigen dochter. Nadat haar ouders werden vermoord door haar biologische vader nam Dumbledore haar mee naar Hogwarts en voedde haar daar op als zijn eigen dochter" vertel ik. Eerst kijken ze me een beetje bang (vooral George) en verbaasd aan. "Dus jij bent geboren uit You Know Who's magie?" Vraagt George een beetje bang. Ik knik. Dan geeft Fred me opeens een knuffel. "Ik vertrouw je" zegt hij. Ik zeg: "bedankt" terwijl ik hem terug knuffel. "Ik vertrouw je ook" zegt George en hij knuffelt ons ook. "Yay groepsknuffel!" Roept Jessica blij en ze knuffelt ons ook.

De volgende ochtend komt Jessica ~alweer~ met een krant binnenrennen. "Fleur dit moet je zien" zegt ze terwijl ze de krant voor me neerlegt. Ik lees het en wordt met elke zin steeds banger

De grote geheimen van Dumbledore's dochters
Ik heb de grote geheimen van Fleur en Jessica Dumbledore ontdekt. We wisten al dat ze geadopteerd zijn, maar ik ben er ook eindelijk achter gekomen wat hen echte achternamen en hen echte identiteiten zijn. Jessica is de dochter van de moordenaar Sirius Black! Maar ze beweert natuurlijk dat hij geen moordenaar is. En Fleur heeft zelfs een nog groter geheim: haar echte naam is Fleur Potter! Ja, ja, ze is de dochter van James en Lily Potter en de oudere zus van Harry Potter. Niemand wist dat James en Lily ook nog een oudere dochter hadden. Dit hebben ze ook nooit iemand vertelt. Maar waarom hebben ze niemand verteld over hun dochter? Hadden ze iets te verbergen?

Ik kijk Jessica geschrokkenaan. Ik merk nu ook dat bijna alle leerlingen naar ons kijken en smoezen. Iksta op en loop snel samen met Jessica de Grote Hal uit. We gaan een geheimgangetje in. Dan zie ik Harry opeens voorbijlopen. Ik pak hem bij zijn arm entrek hem het gangetje in. Hij slaakt een gil en zegt dan opgelucht:" oh,jullie zijn het maar." "Maar hoe is dit mogelijk?" Vraagt hij."Geen idee, en ik heb ook geen idee wat we nu moeten doen" zeg ik."Harry, kan jij anders pap ophalen. Ik denk dat we het beste met hemkunnen overleggen" zegt Jessica. Harry loopt weg en even later komt hijweer terug met pap. We gaan naar zijn kantoor. Daar overleggen we een langetijd en uiteindelijk hebben we besloten dat pap iedereen gaat vertellen dat hetwaar is, maar dat iedereen ons met rust moeten laten. En dat Jessica niet gevaarlijkis en dat niemand mag zeggen dat haar vader een moordenaar is. En dat doet hij.Gelukkig laat iedereen ons inderdaad met rust en we leven gewoon door alsof erniks is gebeurd. Behalve dan dat ik nu gewoon met Harry kan omgaan en het niethoef te verbergen en hem gewoon broertje kan noemen waar iedereen bij is.

His sisterWhere stories live. Discover now