Geruzie & gestress

715 35 9
                                    

~een maand later~

Pov: Fleur
Jessica is super vrolijk de laatste tijd omdat haar vader is ontsnapt. Maar Harry denkt dat hij hem wil vermoorden. Dus ze is ook constant boos op Harry, zelfs om de kleinste dingen. Net zoals nu. We zitten in de bieb huiswerk te maken. Maar Jessica is weer boos op Harry voor niks, ze is boos omdat hij met zijn vinger op de tafel tikte. Ze zit nu al 5 minuten boos tegen hem te fluisteren dat hij op moet houden, maar Harry negeert haar. Dan zegt ze boos: "Hou op!" "Ssshht" zegt madam Pince. "Oké, wat is jouw probleem? Al sinds ik verteld heb dat Sirius Black mij wil vermoorden ben je boos op me om de kleinste dingen" zegt hij boos tegen Jessica. Ze beginnen te ruziën. Dan komt mevrouw Pince aangelopen en zet ze de bieb uit. Ik loop naar ze toe. "Lekker bedankt, door jou ben ik de bieb uitgezet!" roept Jessica boos naar Harry. "Dat is niet mijn schuld! Jij begon met ruziën!" Roept hij boos. "Jongens hou alsjeblieft op met ruziën" zeg ik. "Nee, zij begon! Wat is het probleem eigenlijk?!" Roept Harry boos. "Dat jij mijn vader beschuldigt van iets dat hij nooit zou doen!" Roept Jessica boos. "Sirius Black is jouw vader?!" Roept Harry. "Geen wonder dat je die moordenaar steunt" zegt hij boos. "Hij is geen moordenaar! Dus waag het niet om hem er een te noemen!" Roept Jessica boos. "Jij zou eigenlijk samen met hem in Azkaban moeten zitten!" Roept Harry boos. "HOU OP MET RUZIËN!" Roep ik. "Bemoei je er niet mee" zegt Harry terwijl hij boos wegloopt. "Harry" zeg ik zuchtend. Dan loopt Jessica ook boos weg.

Ik ren in de richting waar Harry heenging. Het leidt naar de Gryffindor commonroom. Ik zeg tegen de dikke dame: "Mag ik naar binnen? Ik moet met Harry praten." "Maar je bent geen Gryffindor, je bent nu een Ravenclaw" zegt ze. "Laat me naar binnen, anders ga ik naar papa" zeg ik streng. "'T is als goed, 't is al goed" zegt ze terwijl ze openzwaait. Ik ga naar binnen. "Wat doe jij nou hier? Jij bent helemaal geen Gryffindor" zegt een jongen tegen me. "Sorry, maar ik moet met Harry praten. Daarnaast ben ik hier al heel vaak geweest" zeg ik en ik loop langs hem heen. Ik ga zijn slaapzaal in. Ik zie hem op zijn bed zitten. "Harry" zeg ik. "Wat doe je hier?" Vraagt hij. "Ik wil met je praten" zeg ik terwijl ik naast hem ga zitten. "Luister, Jessica is gewoon boos omdat je zegt dat haar vader een moordenaar is. Ze gelooft zelf volledig dat hij dat niet heeft gedaan" zeg ik. "Wat denk jij?" Vraagt hij aan me. "Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat hij er best nog wel ingeluisd kan zijn" antwoord ik. "Waarom steun je haar en niet mij?" Zegt hij boos. "Harry, ik steun jullie allebei. Ik wil niet met 1 van jullie ruzie hebben, dus daarom hou ik me erbuiten" leg ik uit. "Daarnaast zei ik dat ik het niet zeker weet" zeg ik. "Het spijt me" zegt hij. "Maakt niet uit" zeg ik en dan geef ik hem een knuffel. "Ik moet weer gaan" zeg ik en ik sta op. Dan ga ik weer weg.

~een maand later~

'Ik begin echt gestrest te raken van die 2' denk ik. Zelfs na mijn gesprek met Harry een maand geleden zitten ze nog steeds constant te ruziën. We zitten weer in de bieb te leren. We hebben morgen een History of Magic toets. Ik ben een paar dagen geleden al begonnen, maar ik kan me gewoon niet concentreren. Dat komt door dat stomme geruzie van Jessica en Harry. Ik merk dat ik me nu al een maand of zo niet meer goed kan concentreren. Mijn verslagen zijn niet zo snel af als normaal en ook slechter dan normaal. Ik hoop maar dat mijn cijfers er niet onder zullen gaan lijden.

~een paar dagen later~

We zitten bij History of Magic. We krijgen onze toetsen terug. Ik kijk naar de hoek van het perkament en ik zie een grote A staan. Dan ben ik met stomheid geslagen. Ik heb een Acceptable? Ik heb nog nooit zo laag gehaald voor een toets waarvoor ik goed geleerd heb. Ik haal altijd een Outstanding(O) of een Exceeds Expectations (EE). Ik heb alleen 2 keer een Acceptable gehad voor een verslag van History of magic waarvan ik niks begreep omdat ik in de les in slaap was gevallen omdat ik de avond ervoor heel erg slecht had geslapen en voor een opdracht van care of magical creatures waarbij we een wild beest moesten temmen.

His sisterWhere stories live. Discover now