Valentijnsdag

444 24 10
                                    

Pov: Fleur
Ik zit in de bieb te lezen. Dan komt Fred naar me toe. "Ik dacht al dat ik je hier zou vinden" zegt hij. Ik lach. "Ik ga ervan uit dat je hier bent vanwege mij?" Zeg ik. "Ja, hoe wist je dat?" Vraagt hij. "Normaal zou je alleen naar de bieb komen om een grap uit te halen. En aangezien ik George nergens zie denk ik dat je hier bent voor mij. En daarnaast, je komt naar me toe en zegt dat je al dacht dat je me hier zou vinden" leg ik uit. "O" zegt hij. Ik lach. "Maar, waarom was je naar me op zoek?" Vraag ik. "Nou, ik wilde..." begint hij maar dan staat Pince opeens naast hem en zegt: "sssst." "Sorry, we gaan al" zeg ik. "Kom" zeg ik tegen Fred. Ik stop mijn boek ik mijn tas en we lopen de bieb uit. "Oké, wat wilde je zeggen?" Vraag ik. "Nou, ik wilde je vragen of je zin hebt om morgen iets samen te gaan doen?" Zegt hij. "Ja, dat lijkt me leuk" zeg ik. "Mooi, ik haal je bij je kamer op om 3 uur" zegt hij. "Oké, tot later" zeg ik en voor ik wegloop geef ik hem nog een kus. "Tot later" hoor ik hem nog net zeggen. Ik ga naar mijn kamer. Ik zie dat Jess er ook is. "Hey Jess" zeg ik. "Hey" zegt ze. "Ben je nu al terug? Ik dacht dat je huiswerk ging maken in de bieb" zegt ze. "Ja, ik had het al af dus ik ging lezen. Maar toen kwam Fred omdat hij me wat wilde vragen en omdat we te hard praatten moesten we weg van Pince" leg ik uit. "Wat wilde Fred je dan vragen?" Vraagt ze nieuwsgierig. "O, hij wilde morgen iets met me gaan doen" zeg ik. "Weet je wel welke dag het morgen is?" Vraagt ze. "Eh volgens mij iets van 14 februari" zeg ik. "Ja, en weet je ook wat dat voor dag is?" Vraagt ze. "Ja, dinsdag" zeg ik. Ze zucht. "Het is morgen Valentijnsdag" zegt ze. "O" zeg ik. Ze slaat met haar hand tegen haar gezicht. "Sorry hoor, maar ik vergeet al die feestdagen gewoon" zeg ik. 'Dus daarom wilde Fred met me afspreken, het is morgen Valentijnsdag' denk ik. We kletsen nog even en gaan dan naar beneden voor het avondeten. Ik heb echt veel zin in morgen.

De volgende ochtend word ik vroeg wakker. Ik kleed me aan en loop ik naar de Grote Zaal voor het ontbijt. Jessica ligt nog te slapen. Aangezien het geen schooldag is, heb ik haar maar laten liggen. Als ik de Grote Zaal inloop zie ik dat Fred alleen aan de Gryffindortafel zit. Kennelijk was hij ook vroeg wakker. Ik loop naar hem toe. "Hé" zeg ik. "Hé" zegt hij. Ik ga naast hem zitten. "Was jij ook al zo vroeg wakker?" Vraag ik. "Ja, ik heb George maar laten liggen. Hij is gisteravond tot laat opgebleven en ik heb geen zin in een chagrijnige broer" legt hij uit. "Ik heb Jess ook laten liggen. Gewoon omdat ze sowieso chagrijnig is als ze vroeg moet opstaan op een vrije dag" zeg ik. We lachen. We eten en kletsen wat. Op gegeven moment vraag ik: "wat gaan we vanmiddag eigenlijk doen?" "Ga ik niet zeggen, het is een verrassing" zegt hij. "Maar kan je me dan op z'n minst vertellen waar we heen gaan?" Vraag ik. "Nee, het is een verrassing" zegt hij. Ik kijk teleurgesteld in de hoop dat hij het toch gaat zeggen. "Geen zorgen, je gaat het leuk vinden" zegt hij. Ik zucht en zeg: "oké." Als ik mijn eten op heb zeg ik: "ik ga naar de bieb om te lezen." "Oké, zie je vanmiddag" zegt hij. "Zie je vanmiddag" zeg ik. Dan loop ik naar de bieb. Ik zit rustig in de bieb te lezen als Fred opeens naar me toe komt lopen. "Hey, ik dacht al dat ik je hier zou vinden" zegt hij. Ik kijk eerst Fred verbaasd aan en dan naar de klok. Dan zie ik dat het al iets na 3 uur is. "O sorry, je zou me om 3 uur bij mijn kamer ophalen. Ik was aan het lezen en had de tijd niet in de gaten" verontschuldig ik me. "Maakt niet uit. Ik had dit eerlijk gezegd al verwacht toen je zei dat je naar de bieb ging" zegt hij. We lachen. Ik doe snel mijn boek in mijn tas en zeg: "ik ga me even snel opfrissen en dan gaan we." "Oké" zegt hij. We lopen naar mijn kamer. Zodra ik naar binnen ga zie ik dat Jess er niet is. Ik leg mijn tas weg, fris me snel op en loop dan weer naar buiten. "We kunnen" zeg ik. We lopen naar de Black Lake. Daar zie ik een kleed liggen met een picknickmand erop. Ik glimlach. "En? Wat vind je ervan?" Vraagt Fred. Ik zie aan zijn gezicht dat hij wel een beetje nerveus is voor wat ik ervan vind. "Ik vind het geweldig" zeg ik met een grote glimlach. Ik zie hem meteen ontspannen. We gaan zitten. Fred pakt een bord met sandwiches, een bord met fruitspiesjes en een kom met aardbeien uit de mand. We eten van alles wat. Dan pakt Fred een aardbei en houdt hem voor me. Ik eet hem voorzichtig op. We lachen.

Pov: Fred
Ik neem Fleur mee naar de Black Lake. "En? Wat vind je ervan?" Vraagik nerveus. Ik hoop dat ze het leuk vindt. "Ik vind het geweldig" zegt ze met eengrote glimlach op haar gezicht. Ik ontspan me. 'Ze vindt hetleuk, geweldig zelfs' denk ik opgelucht. We gaan zitten. Ik pak een bord metsandwiches, een bord met fruitspiesjes en een kom met aardbeien uit de mand. Weeten van alles wat. Dan pak ik een aardbei en houdt hem voor Fleur. Ze eet hemvoorzichtig op. We lachen. 'Wat heeft ze toch een prachtige lach' denk ik. Ikword meteen een stuk vrolijker als ik die lach hoor, die prachtige lach, vaneen nog prachtiger meisje.

His sisterWhere stories live. Discover now